Hjärnegatan 2, 2tr - SÅLD

3 rum (81 m2). I hjärtat av Kungsholmen på lugn gata ligger denna välplanerade, vackra och varsamt renoverade sekelskiftesvåning med kakelugn och möblerbar balkong. Två väl tilltagna sovrum, sällskapsrum med stora fönster och ett stilfullt och klassiskt kök med balkong och matplats. Välkomnande hall med platsbyggd förvaring och rymligt badrum med tvättpelare och golvvärme. Vackra pardörrar in till master bedroom med kakelugn och två klädkamrar i anslutning. Ytterligare ett ljust och rymligt sovrum med garderober. Genomgående charmiga sekelskiftesdetaljer. Välskött förening i vacker fastighet från slutet av 1800-talet, mycket attraktivt belägen med närhet till kommunikationer, skolor, grönområden, vatten och till Kungsholmens breda utbud av shopping och kulturliv. Fastigheten har rymlig hiss samt en extra entré från Norra Agnegatan med automatisk dörröppnare och utan trappsteg.
Pris: 7.690.000 kr Avgift: 3.806 kr/mån. Hjärnegatan 2, 2tr Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 2 sovrum) Boarea: 81 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2, Hiss finns Avgift: 3.806 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-TV (basutbud), bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.3 % Byggnadsår: 1891 Förening: BRF Glasmästeriet i Stockholm

Interiör

Välkomnande hall med platsbyggda garderober leder in till ett vackert sällskapsrum med två stora fönster och plats för både soffgrupp och matbord. Smakfullt och delvis nyrenoverat kök i vacker grön ton med utgång till möblerbar balkong med kvällssol i ogenerat läge mot gården. Master bedroom med kakelugn och två rymliga och inredda klädkamrar i anslutning. Ytterligare ett rymligt sovrum med garderober. Väldisponerat badrum med tvättpelare. Genomgående ljusa trägolv och äldre charm så som högt i tak, vackra pardörrar, tidsenliga stuckaturer och takrosetter samt djupa fönsternischer. 

Kök

Smakfullt och delvis nyrenoverat kök i vacker grön nyans med mässingsbeslag. Plats för matbord för 4-6 personer och utgång till den härliga möblerbara balkongen. Gott om förvaring i över- och underskåp. Arbetsbänk i massiv ek med nedsänkt ho. Infälld ugn och micro och en induktionshäll (Whirlpool). Fläkt (Fjäråskupan), diskmaskin (Bosch) och inbyggd kyl/frys (Whirlpool). Platsbyggd förvaring för vin samt platsbyggda hyllor. Golv i mörk sten, vitt kakel bakom arbetsbänk och infällda spotlights i tak.

Badrum

Badrum med mörkt klinker på golv och mörk mosaik blandat med vitt kakel på väggar. Hörndusch med hand- och takdusch bakom glasdörrar. Handfat på vit kommod (Hafa) med spegel ovan och med lådor för förvaring, samt väggmonterat högskåp. Vägghängd wc. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Infällda spotlights i tak samt golvvärme (el). 

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Mycket rymlig hiss finns i huset.

Ett oslagbart läge på Kungsholmen med ett rikt restaurangliv med restauranger så som AG, Mäster Anders och föreningens restaurang Agnes som kan leverera mat upp till lägenheten. Kort promenadavstånd till Kungsholmstorg med caféer, mataffärer och flertalet butiker, samt närhet till Norr Mälarstrands vatten och grönska. På Fleminggatan finns Kungsholmens nya knutpunkt med bland annat Ica, Sats, systembolag och flertalet restauranger. Ytterligare fördelar med området är kollektivtrafiken med både blå och grön tunnelbanelinje, flertalet bussar och både centralen och Arlanda Express inom tio minuters promenadavstånd.

Driftskostnad

8.156 kr/år, varav
El: 5.177 kr/år
Försäkring: 2.979 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1891
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-01-28
Energiprestanda: 190 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: BRF Glasmästeriet i Stockholm

Information:

Brf Glasmästeriet är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten med tomträtt. Tomträttsavgäldsavtalet skrevs på 2017 och löper fram till 2027. Föreningen består av 35 lägenheter varav 33 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt (109 kvm) samt 2 lokaler upplåtna med hyresrätt. Juridisk person tillåts inte som medlem. Kabel-TV via Comhem (basutbud ingår i avgiften) och bredband via Ownit (ingår i avgiften mot ett tillägg).
Till medlemmarnas förfogande finns ett cykelrum och barnvagnsförråd, soprum och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
Gård med sittgrupp, grill, sandlåda och planteringar.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen samt en pantsättningsavgift.

Renoveringar:
2017 Fönster innergård
2017 Stamspolning
2016 Ny frånluftsfläkt
2016 Trapphusrenovering
2014 Nya fönster mot gatan
2009 Ny maskinpark till tvättstugan
2009 Fjärrvärme med undercentral
2009 Vindsvåningar byggs
2000 Mekanisk frånluftsventilation
2000 Elstigar bytta
2000 Nya vatten- och avloppsstammar
1999 Nya hissar

Se fullständig beskrivning >