Hornsgatan 33B

3 rum (116 + 13 m2). Exklusivt boende invid Mariatorget med takterrass och öppen spis. Vindsvåningen om totalt 129 kvm har ett stort entréplan med rymlig sällskapsdel, matsal och kök. Etageplanet utgör en privat del med två sovrum och badrum. Härlig takterrass i perfekt söderläge och fri utsikt. Vindsvåningen präglas av exklusiva materialval, gediget hantverk och högsta kvalitet i ytskikt och snickerier. Välskött förening med god ekonomi.
Pris: 11.750.000 kr Senaste bud: 11.600.000 kr Avgift: 3.510 kr/mån. Hornsgatan 33B Södermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 (varav 2 sovrum) Boarea: 116 m2 + biarea 13 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 6 av 6 , Hiss finns Avgift: 3.510 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.75 % Byggnadsår: 1907 Förening: Brf Rosendal 15

Planlösning

Vindsvåningen nås direkt med hiss som går till våningsplanet. Entrén har platsbyggda garderober och ingång till ett av våningens badrum. Samtliga snickerier, dörrar och golv är utförda i vitoljad ek. Golvvärme i hela våningen. Från entrén når man våningens stora sällskapsrum med en centralt placerad öppna spis. Sällskapsrummet och hela våningen har ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare alla fönster i olika väderstreck och en imponerande lanternin som fångar in solljuset från morgon till kväll. Takterrassen, med perfekt söderläge, ligger med ett lugnt läge mot innergården och har en storslagen utsikt över Södermalms takåsar.

Längre in i sällskapsrummet nås det exklusiva köket med plats för riktigt stora sällskap. Matsalsdelen kan enkelt tas i anspråk för att skapa ytterligare ett sovrum, utan att inkräkta nämnvärt på bostadens sociala ytor.

På etageplanet ligger våningens privata avdelning med två sovrum och badrummet i sober stil. Mycket goda förvaringsmöjligheter tack vare klädkammare och platsbyggd garderobsvägg.  

Kök
Exklusivt kök från Poggenpohl med gråa ytskikt och grå mosaik på väggarna bryter av mot de i övrigt vita väggarna i våningen. Keramikhäll, köksfläkt, varmluftsugn, micro, kyl, frys och diskmaskin från Gaggenau. Stora arbetsytor och höga väggskåp ger mycket god förvaring. Matplatsen har ett vackert spröjsat fönster och köksavdelningen får dagsljuset från ett större takfönster. 

Badrum
Våningen rymmer ett badrum på etagéplanet och ett mindre badrum vid entrén. Det mindre badrummet på entréplan har duschplats med grå mosaik, duschväggar i klarglas samt vägghängd wc från Gustavsberg. Portugisiskt kalksten på golvet och klassiskt vitt kakel i stora plattor på väggarna. Golvvärme och integrerad belysning i taket samt integrerade duschblandare och kranar från Vola.
Det större badrummet på etagéplanet har identiska ytskikt som det mindre badrummet. Ljusinsläpp från takfönster, badkar med jacuzzi, ett större designat handfat med kran från Vola. Bra förvaring med skåp och hyllor. Uppvärmd handdukstork. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare från Bosch väl integrerade och undangömda bakom luckor.

Takterrass
Rymlig takterrass i perfekt söderläge med markis och ogenerad utsikt över hustaken. Stora glasade vikdörrar gör att hela terrassväggen kan öppnas upp mot sällskapsrummet. Plats för både matbord och utegrill. Praktisk vattenkran för enkel bevattning av blommorna. Heltäckande markis.

Övrigt
Tvättstuga i källaren och ett källarförråd tillhör våningen. Välorganiserad sophantering i huset.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1907
Energideklaration: Utförd 2009-02-26
Energiprestanda: 169 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Rosendal 15

Information:

Brf Rosendal nr 15 äger fastigheten sedan 1997. Huset uppfördes 1906-1907. Föreningen upplåter 32 bostadslägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt och 5 lokaler med hyresrätt. Trevligt möblerad innergård med grillmöjligheter. Till medlemmarnas förfogande finns även ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum. Alla lägenheter har tillgång till förråd i källaren. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift samt en pantsättningsavgift.

Renoveringar
I mitten av 1970-talet renoverades huset och återfördes till lägenheter efter att ha varit kontorsutrymmen.
2001-2003 genomfördes en omfattande renovering av fasader, tak, trapphus, gemensamhetslokaler och gård. Under samma period byggdes vinden om till lägenheter.
2004-2005 renoverades fastighetens fönster.
2014 byttes maskinerna i den gemensamma tvättstugan ut.
2018 genomförs ett totalt stambyte.

 

Se fullständing beskrivning >