Hornsgatan 45, 6 tr

4 rum (123 + 13 m2). Nära Mariatorget, med stor terrass i söder med utsikt över Södermalms takåsar, ligger denna stilsäkra 4,5 rums vindsetage med en totalyta om 136 kvm. Med 4,8 m till nock i vardagsrum i öppen planlösning med köket skapas den rätta vindskänslan tillsammans med den fria utsikten från den anslutande terrassen. Härligt ljusflöde från flertalet takfönster. Tre sovrum med möjlighet till ett fjärde på övre planet, där det idag finns ett arbetsrum med utsikt över vardagsrummet. Exklusivt kök från Claesson. Öppen spis. Två badrum med wc. Lågt belånad förening i välskött fastighet från 1907.
Pris: 12.500.000 kr Avgift: 4.075 kr/mån. Hornsgatan 45, 6 tr Södermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 4 kök (varav 3 - 3 sovrum) Boarea: 123 m2 + biarea 13 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 6 av 6 , Hiss finns Avgift: 4.075 kr/mån. inkl inkl värme, VA
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.98905 % Förening: Brf Hornsgatan 45

Planlösning

I hallen möts man direkt av den kraftiga murstock som höjer sig upp mot taknocken. På detta plan finns bostadens båda badrum med varsin wc, två sovrum varav ett är master bedroom samt vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Vardagsrummet har en öppen spis, med spiskåpa av varmvalsad plåt, och direkt anslutning till terrassen via vikdörrar. Terrassen rymmer matbord för ca 8 personer.

Övre plan består av ett sovrum och ett arbetsrum som går att bygga om till ett sovrum. Genomgående gråmålade trä-golv förutom de två mindre sovrummen som har en hel-täckningsmatta. En mycket välplanerad vindsvåning som har alla de fördelar ett vindsetage ska ha.

Kök
Exklusivt Claessonkök med vita släta skåpsluckor och lådfronter samt infällda grepp i ek. Arbetsbänk i granit. Dubbel inbyggd kyl och frys samt diskmaskin. Keramikhäll med spiskåpa av varmvalsad plåt, varmluftsugn och mikrovågsugn. Samtlig utrusning från Küppersbusch (2006). Matplats för stora sällskap. Längs köket är golvet beklätt med gråa klinkerplattor.

Badrum
Badrum 1: Delvis kaklat och målade väggar i vitt med gråkaklat golv och skåpsinredning av cederträ. Badkar med trall av cederträ på golvet framför. Inbyggd tvättmaskin och torktumlare från Miele. Vägghängd wc. Stenbeklädd avställningshylla ovan handfat.
Badrum 2: Helkaklat i ljusgrått med dusch och wc.

Övrigt
Våningen disponerar ett källarförråd av föreningen.

Bostaden är trivsamt belägen ett stenkast från charmiga Mariatorget och närhet till ett stort utbud av caféer, restauranger och övrig service. Utmärkta kommunikationer med flertalet busslinjer och tunnelbanas röda linje (Mariatorget). I området finns ett antal förskolor och skolor.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2008-12-22
Energiprestanda: 133 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Hornsgatan 45

Information:

Föreningen förvärvade den 12 februari 2002 fastigheten Mullvaden Första 23. På fastigheten finns ett bostadshus som byggdes 1907 och totalrenoverades 1984. En större renovering genomfördes 2006. Föreningen upplåter 17 bostadslägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Inga planerade avgiftsändringar eller kapitaltillskott finns. Inga nya lån tagna sen senaste årsredovisning 2017. Tomträtt, omförhandlas 2020.

Föreningens medlemmar har tillgång till gemensam terrass, cykelförråd och plats för förvaring av barnvagnar. På innergården i kvarteret finns gemensamma uteplatser, en lekplats och en tvättstuga. Bredband levereras av Ownit och kabel-tv via Comhem. Föreningen har en hemsida, https://www.hornsgatan45.se

Genomförda renoveringar
1984 Totalrenovering - stambyte, hiss, trapphus, m.m.
2005 Takmålning - takmålning och balkongbygge mot gård
2006 Byggnation av vindslägenheter. Fasadrenovering med ny fasadputs och fönstermålning, dränering mot gård, nytt ventilationssystem samt takvärmeanläggning, nytt hissmaskineri
2007-2010 Tätning av rökkanaler
2011 Nytt bjälklag tillgårdsterrassen, renovering av barnvagns- och cykelförråd
2012 Målning av fönster mot gård
2013 Totalrenovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar, målning, stuckatur, hiss, belysning m.m.
2015 Installation av bredband till samtliga lägenheter och lokaler. Renovering av hiss. Nya ytskikt. Installation av ny värmecentral för fjärrvärme.
2016 Byte av tryckstegringspump.
2018 Tätning av rökkanaler. Installation av rökgasfläktar på taket.

Kommander renoveringar
Mindre skada i fasaden som behöver putsas och installation av kärl för återvinning av matafall

Se fullständig beskrivning >