Igeldammsgatan 22D

3 rum (70 m2). På attraktiv adress med närhet till kommunikationer, vatten och natur ligger denna mycket välplanerade våning med 3,3 meter i takhöjd och härlig terrass. Insynsskyddat, högt läge tack vare att fastigheten ligger i souterräng. Social, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stora fönster från golv till tak bidrar med ett fint ljusinsläpp. Två bra och rymliga sovrum, även de med fönster från golv till tak. Master bedroom med walk-in closet och plats för dubbelsäng, sängbord och annan möblering. Rymligt badrum med dold tvättpelare, dusch och golvvärme. Samtliga rum utom våtrum har breda parkettgolv av ljuspigmenterad ekplank. Genomgående materialval av hög standard och smarta platsbyggda lösningar. Föreningen har tillgång till 10 garageplatser i grannföreningen (kö för tillfället). Välskött och representativ fastighet med mycket historia, ritat av Cyrillus Johansson med byggår 1897 och ombyggnadsår 2018.
Pris: 7.200.000 kr Avgift: 4.231 kr/mån. Igeldammsgatan 22D Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 2 sovrum) Boarea: 70 m2 (Enligt föreningen) Våning: 1 av 6 , Hiss finns Avgift: 4.231 kr/mån. inkl Värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband 100/100 mbit/s
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 1.75397 % Byggnadsår: 1897 Ombyggnad 2018 Förening: Brf Cigarrfabriken

Interiör

Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring. Från hallen når man våningens sociala del med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning, med utgång till härlig terrass. Terrass och alla fönster ligger mot lummig gård med vackra träd utanför, som ger våningen ett insynsskyddat läge. Takhöjden i kombination med de stora fönstren ger en rymlig och ljus känsla i hela våningen. Från den sociala delen når man sovrummen och badrummet. Rymligt master bedroom med walk-in closet, plats för dubbelsäng, sängbord och annan möblering. Ytterligare ett mindre sovrum, även det rymligt med plats för säng och förvaringsmöbler. Sobert badrum med mycket hög standard och fina platsbyggda lösningar. Våningen har genomgående högt i tak och vackra trägolv.

Kök

Stilrent och välutrustat kök med goda förvaringsmöjligheter. Unikt snickeribyggt kök i ljusgrå kulör och bänkskiva i ljus stenkomposit. Ovan bänk finns en avhängningsstång i rostfritt stål som sträcker sig hela kökets längd. Blandare från Dornbracht. Helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Varmluftsugn och induktionshäll (samtliga från Siemens). Högskåp med eluttag för mikrovågsugn. I tak ovanför kök har det monterats pendelarmaturer från Rubn lightning.

Badrum

Ljust och rymligt helkaklat badrum med både golv och väggar i granitkeramik och smarta specialritade förvaringslösningar. Dusch bakom glasvägg. Stor infälld spegel med inbyggd belysning ovan handfat. Vägghängd wc från Duravit. Handdukstork i krom (el). Golvvärme (el). Integrerad tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. Blandare från Dornbracht. Spotlights i taket.

Övrigt

Igeldammsgatan 22D ligger beläget mot granngårdens lummiga innergård med mycket grönska. Till lägenheten hör ett källarförråd. 10 garageplatser med kö för tillfället. 

Det var längesedan de gamla industrierna runt om i Stockholm stängdes ned. Kvar fanns charmiga fastigheter som var perfekta att göra om till privatbostäder. Detta projekt visade sig bli unikt och väldigt uppskattat av dem boende i föreningen. Här blandar man det gamla charmiga med det nya internationella och ger dem boende höga takhöjder, stora fönster som ger rymd, ett rikligt ljusinsläpp och materialval av högsta klass.

Driftskostnad

6.909 kr/år, varav
El: 3.792 kr/år
Försäkring: 3.117 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1897
Uppvärmning: Fjärrvärme

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Cigarrfabriken

Information:

Bostadsrättsföreningen Ciggarfabriken är en äkta förening som äger marken. Projektet stod färdigställt och inflyttningsklart 2018. Föreningen omfattar 50 lägenheter med bostadsrätt. Juridisk person godkänns ej. Delat ägande godkänns (lägst 10% ägande för den person som avser nyttja bostaden för permanentbruk). I föreningen finns gemensamma utrymmen så som innergård, cykelförråd, barnvagnsrum, rullstolsrum, soprum/miljörum.  samt i Brf Chokladfabrikens garage på Fridhemsgatan 53 (10 st platser, kö för närvarande). Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp och pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. 

UTFÖRDA RENOVERINGAR
Huset är färdigrenoverat och färdigställt 2018. Allting är i gott skick.

Inga kommande renoveringar eller avgiftshöjningar är för närvarande planerat. 

Se fullständig beskrivning >