Industrigatan 2A

2 rum (72 m2). Stilren tvåa i toppskick med ca 50 kvm uteplats och garage i huset med kort kö. Den öppna planlösningen ger en social lägenhet med gott om utrymme för så väl sittgrupp som stor matplats. Kök från Kvänum i rostfritt utförande med vitvaror från italienska Bertazzoni. Badrum med specialdesignad inredning. Lugnt läge mellan Karlbergskanalens stillhet och Kungsholmens folkliv. Inga trappsteg från gatan fram till lägenhet, hiss ner till garaget. Välskött förening.
Pris: 5.300.000 kr Avgift: 3.932 kr/mån. Industrigatan 2A Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 2 (varav 1 - 1 sovrum) Boarea: 72 m2 (Enligt föreningen) Avgift: 3.932 kr/mån. inkl inkl värme, VA och bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 1.02200 % Byggnadsår: 1920 Ombyggnadsår 2015 Förening: Brf Chokladfabriken

Planlösning

Ljusa breda golvtiljor i ask ger en varm prägel och bryter av mot det industriellt inspirerade köket i rostfritt. Hall med garderobsvägg med gott om klädavhängning samt tvättpelare från Cylinda. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till den stora uteplatsen. Sovrum i anslutning till vardagsrummet med skjutdörrar. Här finns plats för dubbelsäng och en stor garderobsvägg.

Kök
Specialdesignad köksinredning från Kvänum med lådor i rostfritt och målade skåpsluckor i ljusgrått. Vitvaror från Bertazzoni (ugn och spishäll) och Siemens (diskmaskin och kyl/frys). Fläkt från fjäråskupan vitlackad fläktkåpa.

Badrum
Stilrent badrum med mosaikklinker i en ljus grå ton på såväl väggar som golv. Duschvägg i glas och takdusch. Handfat med öppen handfatskommod i trä. Spegel på vägg med bakomliggande belysning. Eluppvärmd handdukstork på vägg. Gott om plats för ytterligare förvaring. Tvättmaskin och torktumlare från Cylinda.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt cykel- och barnvagnsförråd.

Driftskostnad

6.600 kr/år, varav
El: 3.600 kr/år
Försäkring: 3.000 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1920
Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Energiprestanda: 81 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Chokladfabriken

Information:

Brf Chokladfabriken bildades 2015 och omfattar adresserna Industrigatan 2 och Fridhemsgatan 53. Oscar Properties renoverade och konverterade den gamla chokladfabriken, ursprungligen uppförd på 1920-talet av konfektyrföretaget Choklad-Thule. Huset med ingång från Industrigatan är en nyproducerad byggnad i industriell stil och präglas av moderna planlösningar och de inglasade vinterträdgårdarna. I huset på Fridhemsgatan 53 är den vackra 1920-tals karaktären bevarad med enorma spröjsade fönster, stor takhöjd och volym samt balkonger mot gården. Husens karaktär och läge gör dem och Chokladfabriken till ett synnerligen attraktivt boende. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras inte som medlem. Totalt upplåts 84 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler. Bredband via Ownit ingår i avgiften (100Mbit/s). Föreningen disponerar garageplatser som går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. Tillgång till cykel- och barnvagnsförvaring finns. Ägare får tillgång till en hemsida, www.chokladfabriken.se med information om föreningen och fastigheten. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som betalas av köparen samt att en pantsättningsavgift.Föreningens ekonomi beskrivs i årsredovisningen. Räkenskaperna förs kalenderårsvis. Föreningsstämma hålls normalt i maj månad. Fastigheten är i mycket gott skick och styrelsen har inte identifierat några större renoveringsbehov de närmaste åren utöver normalt löpande underhåll. Föreningen har god ekonomi och amorterar i dagsläget ca 3% av kapitalskulden på årsbasis. Inga avgiftshöjningar är planerade i närtid. Inga större renoveringar är planerade i närtid.

Se fullständig beskrivning >