Invid Djurgårdsbron

5 rum (152 + 8 m2). Invid Djurgårdsbron, på en av Östermalms mest attraktiva adresser, finns denna ljusa, välplanerade och mycket smakfullt renoverade vindsvåning om 160 kvm golvyta, med stor och solig terrass i rakt västerläge. Fönster i tre väderstreck, flertalet takfönster och stora fönsterpartier mot altanen bidrar till ett magnifikt ljusinsläpp. Vackra vyer över takåsar, Nybrovikens vatten och Oscarskyrkan. Våningen har en perfekt blandning av äldre charm, samt moderna lösningar. Charm såsom hög takhöjd om cirka 3,88 meter, vackra takbjälkar och änglatrappa. Våningen har en mycket tilltalande planlösning som både är social och passar familjen utmärkt. De sociala ytorna har inbyggda högtalare i taket, en otrolig rymd, vackra fönster som får ljuset att flöda in samt utgång till den härliga terrassen. Tre sovrum och två badrum gör att våningen passar familjen utmärkt. Vardagsrum med plats för större soffgrupp, och annan möblering om så önskas. Välrenoverat kök med sten i Carraramarmor, infällda spotlights och vinkyl. Köket ligger i anslutning till matsal med plats för större sällskap och utgång till den soliga terrassen. Terrassen om cirka 10-12 kvm har elektrisk markis och två infravärmare. Huvudsovrum med plats för större dubbelsäng, mycket förvaring bakom platsbyggd garderobsvägg, platsbyggd arbetsplats och vacker vy mot Nybrovikens vatten och grönska. Ytterligare två rymliga sovrum - även dessa med plats för säng och förvaring. Två rymliga och smakfulla badrum på varsin ände av våningen, båda badrummen har golvvärme och dusch - det ena har även badkar och tvättmaskin/torktumlare. Hall med plats för avhängning och stor klädkammare. Inbyggda högtalare i flertalet rum. Oljade massiva ekgolv. Välskött förening med god ekonomi. Genomgående strålande ljus och magnifik vindsvåning i vacker hörnfastighet med elegant entré. Fastigheten med byggår 1890, och är ritad av arkitekt Emil Befwe.
Pris: på förfrågan Avgift: 6.813 kr/mån. Invid Djurgårdsbron Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 152 m2 + ej mätvärd yta 8 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5, Hiss finns Avgift: 6.813 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 7.61334 % Byggnadsår: 1890 Förening: Brf Lägret nr 9

Interiör

Välkomnande hall med plats för avhängning samt stor klädkammare. Från hallen når man våningens samtliga rum. Fantastiskt vardagsrum med tre fönster i fil och två takfönster bidrar till ett magnifikt ljusinsläpp. Kök med full maskinell utrustning och gott om arbetsytor. Anslutning till matsal med plats för matbord för större sällskap och utgång till den soliga terrassen i rakt västerläge. Terrassen om cirka 10-12 kvm har elektrisk markis, två infravärmare samt plats för grill. Huvudsovrum med plats för dubbelsäng, otroligt bra platsbyggda förvaringsmöjligheter, arbetsplats samt plats för annan möblering om så önskas - vacker vy mot Nybrovikens grönska och vatten från detta rum. Ytterligare två rymliga sovrum med plats för säng och förvaring. Ena sovrummet har vacker utsikt mot Oscarskyrkan, andra sovrummet har ett runt rum som går att använda som exempelvis walk-in closet, kontor etc. Två mycket smakfulla badrum i varsin ände av våningen passar familjen utmärkt. Inbyggda högtalare i flertalet rum. Elementskydd. Genomgående vackra detaljer från byggåret i perfekt blandning med moderna lösningar. 

När man stiger in i våningen slås man genast av det vackra ljuset, den härliga rymden och de vackra sociala ytorna. Det är precis såhär man vill att en vindsvåning skall vara planerad. På 160 kvm golvyta, är endast 8 kvm ej mätvärd yta, vilket är ett tecken på att det inte går åt massa kvadratmeter åt snedtak som inte går att nyttja. Här får man förutom en härlig rymd, även mycket raka väggar med plats för konst, bokhyllor och förvaring. Tre sovrum, två badrum i varsin ände av våningen och smarta förvaringslösningar bidrar till att denna våningen passar såväl paret, som den stora familjen. De sociala ytorna, högtalarna i taket, det vackra ljuset och utgången till terrassen från de sociala delarna är verkligen någonting som måste upplevas. Terrassen bidrar till vacker kvällssol året om och vacker utsikt över Östermalms takåsar. Att våningen även ligger i en representativ hörnfastighet från 1800-talet, med vackra hus runtomkring, slående vyer och Djurgårdens grönska utanför porten, bidrar ytterligare till en fantastisk helhet, och ett utmärkt boende högst upp i huset som man garanterat kommer att trivas i. 

Kök

Smakfullt kök med gott om förvaring i och arbetsytor. Bänk- och stänkskiva i vacker Carraramarmor. Fönster med vy över takåsar. Köket är utrustat med full size kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, vinkyl, diskmaskin och fläkt med egen kanal (samtliga vitvaror från Miele). Blandare från Vola. Infällda spotlights och högtalare i taket. Matplats för 8-12 personer. 

Badrum

Huvudbadrum med handfat (Corian) med förvaring nedan, inbyggda blandare och spegelskåp ovan, inbyggd dusch och badkar. I duschen finns inbyggda nischer i väggen för exempelvis hårvårdsprodukter. Handdukstork, golvvärme och spotlights i taket. Vägghängd-wc. Takfönster som ger ett naturligt ljus. 

Ytterligare badrum i anslutning till de två andra sovrummen och hallen. Badrummet är utrustat med handfat (Corian), inbyggd spegel med blandare ovan och förvaring nedan. Handdukstork, golvvärme och spotlights i taket. Fönster med vacker utsikt. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett förråd i källaren. 
Hiss till plan 4 av 5.

Område

Ett utmärkt läge i attraktiva kvarter på nedre Östermalm, invid Strandvägen och Djurgårdsbron med direkt närhet till Djurgårdens härliga grönska samt Östermalmstorg, Stureplan och Karlaplans breda utbud av restauranger, shopping och kulturliv. Utanför porten finner man populära Ica Banér. En av Östermalms mest attraktiva lägen med de vackra fastigheterna runtomkring, det härliga lugnet, närheten till grönskan och den perfekta blandningen mellan lugnet och den korta promenaden till pulsen om så önskas. 

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 833.396 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1890
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-01-28
Energiprestanda: 139 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Lägret nr 9

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Brf Lägret nr 9 registrerades 1977 och föreningen förvärvade fastigheten 1981. Fastigheten byggdes 1890 och föreningen upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt samt två hyreslokaler (239 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Det finns cykel- och barnvagnsrum. Tvättstuga i källaren. Kabel-TV och internetanslutning via fiber finns i fastigheten. Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp av aktuellt prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev av aktuellt prisbasbelopp. Obligatorisk tillägg för kabel-tv om 99kr/mån som är inräknat i den utskrivna avgiften.

RENOVERINGAR
2022 Förbättra ytskikt fasaden (sprickor och puts), ommålning källarlokal
2020-2021 Förbättrad säkerhet gällande nytt passersystem samt innerdörr i entrén, målning av trapphus samt installation av avgasare för värmesystem.
2018-2019 Fönsterrenovering, genomgång av radiatorer i fastigheten
2016 Omläggning av plåt terrasser (del av)
2012 Omläggning av tak gårdshuset
2011 Takrenovering respektive snörasskydd
2010 Renovering av rökkanaler
2006-2011 Innergården, miljörum och cykelrum
2004-2006 Fasadrenovering och balkonger

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer underhållsplanen med löpande underhåll. Inga stora renoveringar planerade.

Se fullständig beskrivning >