Invid Stureparken

4 rum (203 m2). Spektakulär byggmästarvåning, högst upp i huset på fem trappor, med flödande ljus och härlig och vidsträckt utsikt över stan. Magnifikt sällskapsrum om ca 90 kvm med dubbel takhöjd i halva rummet och elegant trappa upp till ett fantastiskt entrésolplan med öppen spis. Två soliga balkonger på nedre plan, en i öster och en i väster, samt en avlång balkong i väster på övre plan. Det storslagna sällskapsrummet har en tilltalande öppen planlösning med vardagsrum i ena delen och matsal med plats för många gäster i den andra delen. I mitten finns en vackert dekorerad öppen spis. Stora glaspartier och fönster ger våningen ett härligt ljus och massor av rymd. Kök med matplats och balkong. Master bedroom med klädkammare, garderober och anslutande badrum med badkar. Ytterligare ett bra sovrum samt ett badrum med dusch och tvättmaskin. Ett centralt och eftertraktat läge på Östermalm i en representativ och välhållen fastighet från 1939.
Pris: 35.000.000 kr Avgift: 5.075 kr/mån. Invid Stureparken Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 2 sovrum) Boarea: 203 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5 av 5, Hiss finns Avgift: 5.075 kr/mån. inkl värme, vatten, bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 8.075 % Förening: Brf Lönnen 15

Interiör

Hall med garderober, svart stengolv samt sittbänk med dold skoförvaring. Stor infälld spegel.

Från hallen kommer man in i ett generöst och mycket ljust sällskapsrum om ca 90 kvm med dubbel takhöjd i halva rummet. En vacker trappa leder upp till ett stort entrésolplan. Det magnifika sällskapsrummet disponeras med vardagsrum i ena delen och rymlig matsal i den andra. Stor och rikt dekorerad öppen spis, pelare i original som markerar rummets två delar samt fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier åt två håll. Härliga vyer över himmel, takåsar och Engelbrektskyrkan. Utgång till balkong i öster mot Sturegatan. Fiskbensparkett.

En elegant spiraltrappa leder upp till sällskapsrummet på entrésolplanet som är öppet mot det nedre sällskapsrummet. Här uppe finns en öppen spis, en biblioteksdel med platsbyggda bokhyllor samt en rymlig vardagsrumsdel med härlig vy över stan. Utgång genom stora fönster till en långsmal balkong i väster med storslagen utsikt. Trägolv.

Modernt och fullt utrustat kök med matplats för 2-3 personer. Trägolv. Utgång till solig balkong i väster.

Master bedroom med inbyggda garderober, platsbyggd bokhylla, walk-in closet och badrum ensuite. Fiskbensparkett.

Ytterligare ett bra sovrum mot gården. Fiskbensparkett.

Invid hallen finns ytterligare ett badrum med dusch och tvättmaskin.

Kök

Stilrent vitt kök med god förvaring, grå bänkskiva i sten med diskho samt stänkskiva i glas ovan arbetsyta. Matplats för 2-3 personer. I köket finns diskmaskin, keramikhäll, varmluftsugn, fläkt med rostfri kåpa (kolfilter) samt en extra bred kyl/frys från Liebherr. Ljust trägolv. Utgång till härlig balkong i väster mot gården.

Badrum

Invid hallen finns ett nyrenoverat badrum från 2021 med vitt kakel, grått stengolv och spotlights i taket. Golvvärme (el). Duschhörna med glasdörrar. Handfat med kommod och extra förvaringsskåp, infälld spegel, handdukstork (el) samt toalett. Tvättmaskin.

Nyrenoverat badrum från 2021, i anslutning till master bedroom, med vitt kakel, grått stengolv och spotlights i taket. Golvvärme (el). Badkar. Handfat med kommod och två extra förvaringsskåp, infälld spegel, handdukstork (el) samt toalett.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd. I hallen finns en säkerhetsdörr. 

Driftskostnad

22.000 kr/år, varav
El: 16.000 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2016-10-03
Energiprestanda: 101 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Lönnen 15

Information:

Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 1996. Föreningen består idag av 32 bostadslägenheter som upplåts med bostadsrätt, 1 bostadslägenheter som upplåts med hyresrätt samt 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Föreningen accepterar ej juridisk person. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel, 1 centrifug och 1 torkrum. Tillgång till cykelrum i källarplan.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 1.208 kr samt en pantsättningsavgift av pantsättaren på 483 kr.

Mer information går att hitta på förenings hemsida: www.sturegatan19.se

RENOVERINGAR
Tvättstuga 2004
Fönster 2005
Fasad 2010
Byte takplåt 2010
Trapphuset 2010
Rökgasfläktar 2010
Säkerhetsdörrar 2010
Renovering av hiss 2011
Stambyte källaren 2014
Relining av stammar 2015
Återvinningsrum 2016
Ny tvättmaskin i tvättstugan 2017
Ventilation OVK 2020
Stambyte 2020-21
Byte av el-stammar 2020-21

Se fullständig beskrivning >