Jakob Westinsgatan 1A, 6 tr

4 rum (137 + 30 m2). Tilltalande arkitektritad vindsvåning i två etage och ytterligare två loft med fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Kungsholmens takåsar. På nedre plan finns en stor sällskapsdel med öppen spis som flyter samman med köket och dess rymliga matplats med utgång till terrass i väster. Från en inre hall med platsbyggd garderob och badrum med dusch och wc leder en vacker trappa upp till övre plan med tre sovrum varav två med loft. I den övre hallen finns också ytterligare ett badrum med badkar, dusch och wc samt platsbyggd förvaring och dold tvättpelare. Våningen, byggd 2009, är luftig med ett vackert ljusinsläpp från väster och öster och upp till drygt 4 meter i takhöjd. Vindvåningstypiska detaljer som änglatrappor är varsamt bevarade på båda etagen. Våningen har genomgående hög standard med tidlösa ekgolv och fönsterbrädor av marmor och är belägen i en representativ fastighet från 1925.
Pris: på förfrågan Avgift: 5.422 kr/mån. Jakob Westinsgatan 1A, 6 tr Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök Boarea: 137 m2 + ej mätvärd yta 30 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 6 av 6 , Hiss finns Avgift: 5.422 kr/mån. inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.00940 % Byggnadsår: 1925 Förening: Brf Vattuormen 24

Planlösning

Tambur som öppnar upp mot sällskapsdel och kök. Sällskapsdelen har öppen spis. Köket med matplats har terrass om cirka 5 kvm i väster. Inre hall med platsbyggda garderober och skjutdörrar och badrum med dusch och fönster. Genomgående fiskbensparkett på entréplan. Fin trappa med glasräcke leder upp mot det övre planet där sovrummen är placerade. Möblerbar hall med platsbyggda garderober och dold tvättpelare. Tre sovrum med platsbyggda garderober där två av rummen har loft. Badrum med fönster och badkar.

Kök

Kök med inredning från Italienska Binova. Bred induktionshäll, ugn samt integrerad diskmaskin, allt från Gaggenau. Kyl/frys från Smeg. Matplats för 10–12 personer.

Badrum

Två stilfulla badrum med italiensk travertinsten och stora fönster.

På entréplan har badrummet dusch med glasväggar. Handfat med kommod och vägghängd toalett från Duravit och blandare från Vola. Platsbyggd spegel. Handdukstork och golvvärme (el).

På det övre planet finns kaklat bubbelbadkar. Dubbla handfat med kommod samt vägghängd toalett från Duravit och blandare från Vola. Platsbyggd spegel. Handdukstork och golvvärme (el).

 

 

Övrigt

Markis på terrassen.
Lägenheten disponerar ett förråd i källaren.

Driftskostnad

24.200 kr/år, varav
El: 18.000 kr/år
Försäkring: 3.800 kr/år
Övrigt: 2.400 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadsår: 1925
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-10-14
Energiprestanda: 136 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Vattuormen 24

Information:

Fastigheten uppförd 1925 har ett fantastiskt läge gränsande till Norr Mälarstrand med utsikt över Riddarfjärdens vatten och nära till Norr Mälarstrands utbud av restauranger, marina, promenadstråk och Kungsholmstorg. Fastigheten med fasad i brun puts uppfördes av byggmästaren A. Adling åren 1924-1925 på tomten nr 24 i kvarteret Vattuormen på Kungsholmen efter ritningar av arkitekten Sven Wallander. Utmärkande detaljer i fasaden är bottenvåningens rundade butiksfönster med naturstensomfattning, lisener mellan fönsteraxlarna, halvcirkelformade balkonger med smidesräcken och trappstegsgaveln mot Norr Mälarstrand. Gaveln är krönt av en bronsskulptur utförd av konstnären Aron Sandberg. Under många år var huset, SKUTs, Svenska kyrkan i utlandets högkvarter. Fastigheten är sedan 2006 ombildad till en bostadsrättsförening med för närvarande 27 bostadslägenheter och fyra lokaler med hyresrätt. Stor renoverad tvättstuga i källaren och garage med internt kösystem. Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättning utgår med 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Separat bilaga över utförda arbeten i fastigheten mellan åren 2007-2019.

Se fullständig beskrivning >