Jakob Westinsgatan 1A, 6 tr

4 rum (137 + 30 m2). På en av Kungsholmens mest attraktiva adresser, finns denna fantastiska vindsvåning med vacker vy över Riddarfjärden, Kungsholmens takåsar, öppen spis och terrass i soligt västerläge. Våningen präglas av moderna lösningar som möter vacker charm såsom vacker fiskbensparkett, änglatrappor och välvda fönster. På nedre planet finns den välplanerade sällskapsdelen med öppen spis i vardagsrummet som flyter samman med kök och matplats. I anslutning till köket och matplatsen når man våningens soliga terrass i västerläge. En vacker trappa leder upp till det övre planet som är välgenomtänkt med tre sovrum - varav två är utrustade med loft och separat arbetsplats. Både övre och nedre planet har varsitt badrum med påkostade materialval - ena med dusch och det andra med badkar. Hela våningen präglas av ett härligt ljusinsläpp med 4 meter i takhöjd, exklusiva materialval och bevarade detaljer. Mycket välskött förening i attraktiv fastighet med elegant entré på Jakob Westinsgatan, med byggår 1925. Fastigheten är ritad av arkitekt Sven Wallander.
Pris: 16.950.000 kr Avgift: 6.344 kr/mån. Jakob Westinsgatan 1A, 6 tr Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 137 m2 + ej mätvärd yta 30 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 6 av 6, Hiss finns Avgift: 6.344 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.02696 % Byggnadsår: 1925 Förening: Brf Vattuormen 24

Planlösning

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Via hallen når man våningens otroliga sällskapsdel, med perfekt flöde mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet har en vacker öppen spis och plats för stor soffgrupp. Kök med anslutande matplats för 10-12 personer har utgång till våningens härliga terrass i väster. Genomtänkt platsbyggd förvaring invid den vackra trappan som leder upp till det övre familjeplanet. De stora fönstrena i öst och väst bidrar till ett magnifikt ljusinsläpp. På övervåningen finns tre sovrum varav två är utrustade med varsitt loft. Samtliga sovrum har platsbyggd förvaring och enkel anslutning till övre planets badrum. Genomgående fantastiska detaljer såsom golv av fiskbensparkett, öppen spis och hög takhöjd. 

Det första man slås av när man stiger in i våningen är den härliga känslan, takhöjden och det genomgående vackra ljusinsläppet mellan fönstrena i vardagsrummet och köket. Våningen är verkligen optimalt planerad med en tydlig social- och sovrumsdel, samt en perfekt blandning mellan det funktionella och estetiskt vackra. Materialvalen är påkostade och smakfulla, öppna spisen utmärkt belägen i vardagsrummet, och terrassen i västerläge från köket likaså. Familjedelen består av rymliga sovrum, badrum och smarta förvaringslösningar. Att det känns som ett hus på taket med vacker utsikt över Riddarfjärden och med närhet till det bästa Kungsholmen har att erbjuda, gör detta till ett utmärkt boende att trivas i. 

Kök

Kök med inredning från italienska Binova i sober färgsättning. Bred induktionshäll och ugn från Gaggenau, integrerad diskmaskin från Siemens. Kyl/frys från Smeg. Matplats för 10–12 personer.

Badrum

Två stilfulla badrum i sober färgsättning med italiensk travertinsten och stora fönster.

På entréplan har badrummet dusch med glasväggar. Handfat med kommod och vägghängd toalett från Duravit och blandare från Vola. Platsbyggd spegel. Handdukstork och golvvärme (el).

Badrummet på övreplan har kaklat bubbelbadkar samt dusch. Dubbla handfat med kommod samt vägghängd toalett från Duravit och blandare från Vola. Platsbyggd spegel. Handdukstork och golvvärme (el).

Område

Ett oslagbart läge med närhet till Kungsholmens breda restaurangliv med restauranger såsom bland annat AG, Mäster Anders och Agnes. Runt hörnet har man Kungsholmstorg med caféer, mataffärer och flertalet butiker, samt närhet till Norr Mälarstrands vatten och grönska precis utanför porten. På Fleminggatan finns Kungsholmens nya knutpunkt med bland annat Ica, Sats, systembolag och flertalet restauranger. Ytterligare fördelar med området är kollektivtrafiken med både blå och grön tunnelbanelinje, flertalet bussar och både centralen och Arlanda Express en kort promenad bort.

Övrigt

Markiser finns på terrassen.
Lägenheten disponerar ett förråd i källaren.

Driftskostnad

31.237 kr/år, varav
El: 26.500 kr/år
Försäkring: 4.737 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 1.017.813 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1925
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-10-14
Energiprestanda: 136 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Vattuormen 24

Information:

Fastigheten uppförd 1925 har ett fantastiskt läge gränsande till Norr Mälarstrand med utsikt över Riddarfjärdens vatten och nära till Norr Mälarstrands utbud av restauranger, marina, promenadstråk och Kungsholmstorg. Fastigheten med fasad i brun puts uppfördes av byggmästaren A. Adling åren 1924-1925 på tomten nr 24 i kvarteret Vattuormen på Kungsholmen efter ritningar av arkitekten Sven Wallander. Utmärkande detaljer i fasaden är bottenvåningens rundade butiksfönster med naturstensomfattning, lisener mellan fönsteraxlarna, halvcirkelformade balkonger med smidesräcken och trappstegsgaveln mot Norr Mälarstrand. Gaveln är krönt av en bronsskulptur utförd av konstnären Aron Sandberg. Under många år var huset, SKUTs, Svenska kyrkan i utlandets högkvarter. Fastigheten är sedan 2006 ombildad till en bostadsrättsförening med för närvarande 27 bostadslägenheter och 9 lokaler. Stor renoverad tvättstuga i källaren och garage med internt kösystem. Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättning utgår med 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Renoveringar:
Se separat bilaga under dokument för information om genomförda renoveringar och förbättringar.

Se fullständig beskrivning >