Jaktvarvsvägen 18

8 rum (256 + 28 m2). Med infart från slutet av en återvändsgata och med närhet till fina badklippor ligger denna tilltalande villa från 1951 om totalt 284 kvm i gott skick. Sjöglimt över Vårgärdssjön. Generösa och mycket inbjudande sällskapsutrymmen med fönster i tre väderstreck och vacker öppen spis. Härligt ljus från stora fönsterpartier, gedigna material samt fina bevarade originaldetaljer såsom ekparkett och Brännlyckamarmor. Smakfullt kök med matplats och serveringsgång i original i anslutning till köket. Upp till fem bra sovrum, två stilrena badrum, allrum samt gäst-wc. Gott om förråd, fin groventré, stor tvättstuga samt inbyggt garage och carport. Bergvärme. Fin och barnvänlig trädgårds-/naturtomt om 1 591 kvm. Ett perfekt hus för en stor familj som vill ha ett representativt och skärgårdsnära boende.
Pris: 12.000.000 kr Jaktvarvsvägen 18 Saltsjöbaden-Solsidan, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 8 rum och kök (varav 4 - 5 sovrum) Boarea: 256 m2 + biarea 28 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.591 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1951
Mats Lagerkvist
Biträdande Mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se

Planlösning

Entréplan
Vid entrén leder en vacker stentrappa i Brännlyckamarmor upp till en välkomnande hall med parkettgolv. Kapprum med god plats för avhängning, ingång till gäst-wc. Vacker trappa till det övre planet. Från hallen kommer man in i ett representativt och luftigt stort sällskapsrum med öppen spis och fönster i tre väderstreck. Härligt ljus, fin utsikt och mycket sol genom stora fönster. Generös storlek och separat matsalsdel ger möjlighet till stora sällskap, soffgrupp och bibliotek i anslutning. Fina bevarade originaldetaljer såsom fönsterbrädor i Brännlyckamarmor och gedigna stavparkettgolv. Från sällskapsrummet finns utgång till en solig, trälagd terrass i syd och väst (delvis under tak). Bortom hallen ligger en serveringsgång som leder vidare in till ett smakfullt kök samt arbetsrum/gästrum. Från serveringsgången finns även en ingång direkt in till sällskapsrummets matsalsdel. Gäst-wc i hallen med grått kalkstensgolv och golvvärme (el).

Kök och gästrum
På entréplanet finns ett ljust och renoverat kök med fönster i två väderstreck, stavparkett samt matplats för 4 personer. I köket finns rikligt med skåpinredning med vita luckor, bänkskivor och stänkskydd i Carraramarmor. Bra belysning tack vare spotlights ovanför arbetsbänkarna. I köket finns också induktionshäll, fläkt, rostfri varmluftsugn, samt integrerad diskmaskin och kyl/frys i full höjd. I anslutning till köket ligger en serveringsgång med stavparkett, teakbänk och bevarade originalskåp som rymmer mycket. Intill köket ligger ett arbetsrum/gästrum i högt och fritt läge med stavparkett och fönster i två väderstreck.

Övre plan
En trappa upp finns hall, tre bra sovrum, badrum samt ett stort allrum som även kan användas som master bedroom. I allrummet finns två användbara klädkammare. Utgång till en generös terrass om 21 kvm under tak (öppet upp i nock) med sjöglimt över Vårgärdssjön. Sol och vindlä från lunch ända till solnedgång. Samtliga sovrum har gott om platsbyggda garderober. Hela övervåningen har fina golv av fiskbensparkett. 

Badrum
På övre plan finns ett smakfullt badrum med sjöglimt mot Vårgärdssjön. I badrummet finns Brännlyckamarmor med golvvärme (el), vitt kakel samt infällda spotlights i taket. I badrummet finns också ett inkaklat generöst badkar, vägghängd wc, handfatsbänk med lådor och tillhörande spegel, inkaklad helfigursspegel samt två handdukstorkar. 

Souterrängplan
I souterrängplanet finns en praktisk groventré med kalkstensgolv och golvvärme (el) samt plats för avhängning och gott om förvaring. Från hallen finns ingång till stor ljus tvättstuga med gott om förvaringsutrymmen. Tvättmaskin och torktumlare samt separat klädkammare. Går man åt andra hållet kommer man först in i en trapphall med garderober/skåp och sedan in i ett rymligt och ljust allrum med  fönster i två vädersträck samt ett förråd. Rummet är perfekt att använda som aktivitetsrum för barn/tonåringar. I anslutning till allrummet ligger ett badrum med helkaklad dusch, wc och handfat. Svart klinkergolv med golvvärme (el), vitt kakel samt fönster med betongglas. I souterrängplanet finns också ett inbyggt garage om ca 23 kvm med ingång utifrån.

Trädgård
Fin, lättskött och solig tomt med gräsmattor, fruktträd (päron, äpple och plommon), vackra rabatter och bergknallar. Trädgården har under de senaste åren förfinats med nya planteringar, grusgångar och stensättningar. Huvuddelen av tomten vetter mot söder och väster. Sjöglimt mot Vårgärdssjön. Mysig lekstuga och plats för studsmatta.Två förråd utomhus och carport. Huset ligger vid en återvändsgata intill en lekpark med liten fotbollsplan. Ett par minuters promenad bort ligger badklippor och Jaktvarvet med båtbryggor.

Läge
Huset ligger på Solsidan med närhet till såväl bra kommunikationer (ca 1 km till Saltsjöbanan och Solsidan station) som fin natur (Älgö och Erstaviks naturreservat) och bad. I Saltsjöbadens centrum, ca 4 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, Systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger. 

Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, ute tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat.

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Neglinge Skola, Da Vinci skolan, Igelboda skolan, Kunskapsskolan och Samskolan. Kunskapsskolan vid Observatorieberget ligger närmast och har klass 4 upp till årskurs 9. Igelboda Skola och Neglinge Skola har både låg- och mellanstadieverksamhet. Samskolan har elever från årskurs F till 9. Förskolor i området närmast fastigheten är; Vårgärdets Förskola och Tuvans Pysslingförskola.

Driftskostnad

70.550 kr/år, varav
El: 39.550 kr/år
Vatten/Avlopp: 9.000 kr/år
Renhållning: 2.150 kr/år
Försäkring: 16.000 kr/år
Övrigt: 3.850 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plans villa med suterrängvåning
Byggnadsår: 1951
Uppvärmning: Bergvärme
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Tegel, träpanel, pust
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Lättbetongkassetter
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Solsidan 53:16

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 7.642.000 kr
Summa pantbrev: 4.550.000 kr
Tomtareal: 1.591 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
01-IM8-49/5963 - 1 Avtalsservitut villa 1949-12-21

Se fullständing beskrivning >