Kapellgränd 6G

5 rum (138 m2). Med mycket attraktivt och lugnt läge i charmiga kulturkvarter på Södermalm ligger detta fantastiskt fina och spektakulära fristående gårdshus av hög klass som för närvarande genomgår en total ombyggnation. Pittoresk vy mot vacker grönskande och kullerstensbelag gård. Öppen spis, flera utgångar mot gården och utmärkt planlösning. Påkostade och exklusiva materialval och genomgående högsta standard. Luftiga sällskapsytor i tilltalande öppen planlösning med kök från SieMatic. Två påkostade badrum, fyra utmärkta sovrum samt ett dressing room. Genomgående vattenburen golvvärme. Gårdhuset byggs om/renoveras av Savana Invest och beräknas vara inflyttningsklart under våren 2019. Mycket solid förening i välbevarad och renoverad fastighet från 1883 i eftertraktade kvarter.
Pris: på förfrågan Avgift: 6.194 kr/mån. Kapellgränd 6G Södermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Elisabeth Hallberg 073-332 32 44 elisabeth@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 4 sovrum) Boarea: 138 m2 (Enligt föreningen) Avgift: 6.194 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.9551 % Förening: Brf Central-Bostadsrättsföreningen i Sthlm

På entréplanet finns en välkomnande hall med stengolv och gott plats för avhängning. Ingång till sovrum med garderob. Invid hallen finns även ett badrum med dusch och wc. Från hallen kommer man in i ett generöst och luftigt sällskapsrum som ligger i tilltalande öppen planlösning med ett smakfullt kök med köksö. I sällskapsrummet finns öppen spis och plats för sittgrupp. Matplats med utgång till den fina gården. Några trappsteg upp från sällskapsrummet finns ett rymligt arbetsrum som även kan användas som ett bra sovrum. Även från detta rum finns utgång till gården.

En trappa leder upp till övre plan med passage/dressing room med ingång till master bedroom. I master bedroom flera garderober samt trevlig vy mot gården. Stilrent badrum med dusch, fönster och tvättställ .Ytterligare et utmärkt sovrum med flera garderober. Genomgående vitmålade väggar samt trägolv förutom i badrum och entré där det är stengolv.

Kök
Kök från SieMatic. Kyl och frys, häll, diskmaskin, ugn och fläkt. Vitvaror från Miele. Köksö med bardisk där man kan sitta fyra personer. Mer detaljerad info om inredning finns i rumsbeskrivning som kan erhållas av mäklaren.


Badrum
Intill sovrummen på övre plan finns ett stilrent badrum med stengolv och väggar i Carrara-marmor samt dusch med glasväggar. Vägghängd wc (Duravit), tvättställ med underskåp, spegelskåp (Aspen) samt blandare från Tapwell. Fönster.

Intill hallen på entréplan finns ett mindre badrum med stengolv och väggar i Carrara-marmor samt dusch med glasväggar. Vägghängd wc (Duravit), tvättställ samt blandare från Tapwell. Fönster.

Mer detaljerad info om inredning finns i rumsbeskrivning som kan erhållas av mäklaren.

Övrigt
Vattenburen golvvärme. Säkerhetsdörr. Lägenheten disponerar ett källarförråd. Boarean kommer att kontrollmätas och slutgiltigt fastställas efter färdigställandet.

Gårdshuset beräknas vara klart för inflyttning under våren 2019.

Planritningar samt mer detaljerad info om inredning kan erhållas av mäklaren.

 

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-04-29
Energiprestanda: 118 kWh/m2 (Atemp) och år
Ventilation: Självdrag

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Central-Bostadsrättsföreningen i Sthlm

Information:

Bostadsföreningen är bildad och registrerad 1897-01-12. Under 2010 har bostadsföreningen ombildats till en bostadsrättsförening. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten bebyggdes 1882-1884 och består av 2 flerbostadshus. Föreningen totala boytor har uppmätts och uppgår till 2.588 kvm och fördelar sig på 55 st bostadsrättslägenheter. Ett antal lägenheter har fysiskt slagits samman varefter antalet lägenheter uppgår till 45 st. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. I fastigheten finns en tvättstuga. Uppvärmning sker via fjärrvärme. Föreningen accepterar inte juridisk person. Kabel-tv och Internetanslutning finns i fastigheten via Com Hem. Till medlemmarnas förfogande finns en grön och trevlig innergård. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift.

Den 27 februari 2017 har föreningen ingått ett iordningställandeavtal med Savana Invest AB avseende iordningställande av vindar och lilla gårdshuset till sju bostadsrätter om en preliminär total boyta om 750 kvm.

Utfört underhåll
2014 Brandskyddsundersökning
2012-13 Renovering av terrass
2011 Stämpning eroderade balkar tvättstugekällare
2010-12 Renovering av mur mot grannfastighet
2008-13 Tillfällig lagning av tak

Planerat underhåll
2018 Fönsterrenovering

I samband med vindsbygget 2018-2019 kommer fyra hissar installeras, ny tvättstuga byggas, installation av nya säkerhetsdörrar göras samt omläggning av tak utföras.

Se fullständing beskrivning >