Karlavägen 1, ½ tr

5 rum (164 m2). På Karlavägens solsida, i eftertraktade Lärkstaden, ligger denna klassiska och påkostade hörnvåning i absolut toppskick som totalrenoverats våren 2017. Våningen har fritt läge med generöst ljusinsläpp från många stora fönster, härliga öppna sällskapsytor och högt i tak. Rymlig separat uthyrningsdel med egen ingång, eget badrum och pentry. Stort och smakfullt kök från SieMatic kombinerat med matsal. Tre sovrum, tre stilrena badrum och god förvaring. Ett mycket attraktivt boende i en representativ fastighet, ritad av arkitekt Per Benson, med byggår 1916.
Pris: 14.900.000 kr Avgift: 7.127 kr/mån. Karlavägen 1, ½ tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Elisabeth Hallberg 073-332 32 44 elisabeth@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 164 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: ½ av 6 , Hiss finns Avgift: 7.127 kr/mån. inkl inkl värme och VA
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.99321 % Byggnadsår: 1916 Förening: Brf Skatan 7

Planlösning

Välkomnande hall med stengolv med golvvärme, garderober samt ingång till ett stilrent badrum med wc, dusch och tvättpelare. Från hallen kommer man in i ett vackert och luftigt sällskapsrum med fritt hörnläge och stora fönster i två väderstreck. Fina skjutdörrar mot ett stort och smakfullt kök kombinerat med matsal. Privat inre del med master bedroom med rymlig walkin-closet och garderob. Ytterligare två utmärkta sovrum med garderober, varav ett mycket stort som med fördel kan användas som uthyrningsdel med separat entré, eget badrum och pentry. Till master bedroom hör ett stort och exklusivt badrum med badkar och separat dusch. Tidstypiska bevarade originaldetaljer som vackra spröjsade fönster, oljad fiskbensparkett, gråbetsade furugolv och speglade skjutdörrar. Generös takhöjd och många höga fönster ger ett vackert ljusflöde i hela våningen.

Kök
Exklusivt kök från SieMatic med köksö samt svarta skåpsluckor. Köksö med bardisk med tre sittplatser, bänkskiva i kompositsten med nedfälld ho, integrerad diskmaskin samt frys. På motsatt vägg finns häll, kolfilterfläkt (Falmec), integrerad kyl samt inbyggd ugn och micro (samtliga vitvaror från Miele). Mellan köksö och arbetsbänk finns det stengolv. Köket är mycket stort och är kombinerat med matsal med plats för många gäster.

Bad
I våningen finns tre eleganta badrum, samtliga med gråa stengolv med vattenburen golvvärme samt grått och vitt kakel på väggarna:

I det största badrummet finns inbyggt badkar (Duravit), extra brett handfat med kommod under och spegelskåp ovan (båda Aspen). Blandare Tapwell. Separat dusch med glasdörr, takdusch (Tapwell) och fönster med frostat glas. Vägghängd wc (Duravit), handdukstork (el), flera infällda nischer för förvaring samt spotlights i taket. Vattenburen golvvärme.

Invid hallen finns ett badrum med inglasad dusch med takdusch (Tapwell), handfat med kommod och spegelskåp ovan (båda Aspen), blandare (Tapwell) samt vägghängd wc (Duravit). Handdukstork (el), spotlights i tak samt vattenburen golvvärme. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (båda Miele).

I anslutning till det sovrum som kan användas som uthyrningsdel finns ett badrum med inglasad dusch med takdusch (Tapwell), handfat med kommod och spegelskåp ovan (båda Aspen), blandare (Tapwell) samt vägghängd wc (Duravit). Handdukstork (el), spotlights i tak samt vattenburen golvvärme.

Övrigt
I den innersta delen av våningen finns ett stort rum/sovrum med egen ingång, pentry, badrum och lugnt läge mot gården. Denna del av våningen kan med fördel användas som en uthyrningsdel/tonårsavdelning eller arbetsrum. Påkostat och platsbyggt pentry med häll, diskho, mindre kylskåp med frysfack samt god förvaring och garderob. Det finns även bra extra förvaring i utrymme ovanför badrummet.

Våningen är totalrenoverad våren 2017 och är helt i nyskick. Säkerhetsdörrar, mycket god förvaring. Våningen delar en gemensam entréhall om 5 kvm med grannlägenheten intill. Våningen disponerar ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1916
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2008-11-27
Energiprestanda: 154 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Skatan 7

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Skatan 7

Information:

 

Fastigheten Skatan 7 ritades av arkitekten Per Benson och färdigställdes 1916. Bostadsrättsföreningen Skatan 7 bildades 1987 och förvärvade fastigheten 2015. Föreningen består av 31 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet och tre lokaler med hyresrätt. Adresserna är Karlavägen 1 och Östermalmsgatan 2. Kabel-TV och internetuppkoppling finns i fastigheten via Comhem. Alla medlemmar betalar ett obligatoriskt tillägg på 199 kr/mån för kabeltv och internet 100 mb. Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, mangel och ett torkskåp. Cykelrum i källaren. Garage med 7 bilplatser samt 1 MC-plats. Internt kösystem tillämpas. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift av köparen. Juridisk person accepteras ej.

Renoveringar

2017 Målning av trapphus

2017 Utbyte av källardörrar

2016/2017 Renovering av tak i samband med byggnation av vindsvåningar

2016/2017 Renovering av hissar till modern standard med nya motorer

2016/2017 Byte av V/A-stammar

2016/2017 Elstigare

2016 Utbyte av stamregleringsventiler

Planerade renoveringar

2018 Fönster

2019 Renovering av gårdsbjälklag

Se fullständing beskrivning >