Karlavägen 1, 1/2 tr - SÅLD

5 rum (164 m2). På Karlavägens solsida, i eftertraktade Lärkstaden, ligger denna klassiska och påkostade hörnvåning i absolut toppskick som totalrenoverats våren 2017. Våningen har fritt läge med generöst ljusinsläpp från många stora fönster, härliga öppna sällskapsytor och högt i tak. Rymlig separat uthyrningsdel med egen ingång, eget badrum och pentry. Stort och smakfullt kök från SieMatic kombinerat med matsal. Tre sovrum, tre stilrena badrum och god förvaring. Ett mycket attraktivt boende i en representativ fastighet ritad av arkitekt Per Benson med byggår 1916. Garage i fastigheten, kösystem. Kontakta mäklaren för visning.
Pris: 17.900.000 kr Avgift: 7.327 kr/mån. Karlavägen 1, 1/2 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 164 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Avgift: 7.327 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Internet, Kabel-TV (grundutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.46933 % Byggnadsår: 1916 Förening: Brf Skatan 7
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Hall med golv i granitkeramik från Bricmate och med golvvärme, garderober samt ingång till ett stilrent badrum med wc, dusch och tvättpelare. Från hallen kommer man in i ett vackert och luftigt sällskapsrum med fritt hörnläge och stora fönster i två väderstreck. Fina skjutdörrar mot ett stort och smakfullt kök kombinerat med matsal. Privat inre del med master bedroom och intill rymlig walkin-closet och garderob. Ytterligare två utmärkta sovrum med garderober, varav ett mycket stort som med fördel kan användas som uthyrningsdel med separat entré, eget badrum och pentry. Till master bedroom hör ett stort och exklusivt badrum med badkar och separat dusch. Tidstypiska bevarade originaldetaljer som vackra spröjsade fönster, oljad fiskbensparkett, gråbetsade furugolv och speglade skjutdörrar. Generös takhöjd och många höga fönster ger ett vackert ljusflöde i hela våningen. 

Kök

Exklusivt kök från SieMatic med köksö samt svarta skåpsluckor. Köksö med bardisk och med sittplatser, bänkskiva i kompositsten med nedfälld ho, integrerad diskmaskin samt frys. På motsatt vägg finns häll, kolfilterfläkt (Falmec) integrerad kyl samt inbyggd ugn och micro (samtliga vitvaror från Miele). Mellan köksö och arbetsbänk är det granitkeramik från Bricmate. Köket är mycket stort och är kombinerat med matsal med plats för många gäster.

Badrum

I våningen finns tre eleganta badrum, samtliga med granitkeramik från Bricmate och med vattenburen golvvärme samt grått och vitt kakel på väggarna.

I det största badrummet finns inbyggt badkar (Duravit), extra brett handfat med kommod under och spegelskåp ovan (båda Aspen). Blandare Tapwell. Separat dusch med glasdörr, takdusch (Tapwell) och fönster med frostat glas. Vägghängd wc (Duravit), handdukstork (el), flera infällda nischer för förvaring samt spotlights i taket. Vattenburen golvvärme.

Invid hallen finns ett badrum med inglasad dusch med takdusch (Tapwell), handfat med kommod och spegelskåp ovan (båda Aspen), blandare (Tapwell) samt vägghängd wc (Duravit). Handdukstork (el), spotlights i tak samt vattenburen golvvärme. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (båda Miele).

I anslutning till det sovrum som kan användas som uthyrningsdel finns ett badrum med inglasad dusch med takdusch (Tapwell), handfat med kommod och spegelskåp ovan (båda Aspen), blandare (Tapwell) samt vägghängd wc (Duravit). Handdukstork (el), spotlights i tak samt vattenburen golvvärme. 

Övrigt

I den innersta delen av våningen finns ett stort rum/sovrum med egen ingång, pentry, badrum och lugnt läge mot gården. Denna del av våningen kan med fördel användas som en uthyrningsdel/tonårsavdelning eller arbetsrum. Påkostat och platsbyggt pentry från SieMatic med häll, diskho, mindre kylskåp med frysfack samt god förvaring och garderob. Det finns även bra extra förvaring i utrymme ovanför badrummet.

Våningen är registrerad i föreningen som 166 kvm. Den totalrenoverades våren 2017 och är toppskick. Säkerhetsdörrar, mycket god förvaring. Våningen delar en gemensam entréhall om 5 kvm med grannlägenheten intill, och perfekt för att ställa barnvagn. Våningen disponerar ett källarförråd.

Driftskostnad

26.560 kr/år, varav
El: 16.648 kr/år
Försäkring: 9.912 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1916
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 20081127
Energiprestanda: 154 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Skatan 7

Information:

Fastigheten Skatan 7 ritades av arkitekten Per Benson och färdigställdes 1916. Bostadsrättsföreningen Skatan 7 bildades 1987 och förvärvade fastigheten 2015. Föreningen består av 33 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Adresserna är Karlavägen 1 och Östermalmsgatan 2. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om f.n. 476 kr och en överlåtelseavgift om f.n. 1190 kr av köparen. Juridisk person accepteras ej som medlem.

Kabel-tv och internetuppkoppling finns i fastigheten via Com Hem. Kostnad för bredband (100 Mbit/s) och kabel-tv (basutbud) inkluderat i månadsavgiften.

Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och ett torkskåp. Cykelrum/barnvagnsförråd i källaren. Garage med 7 bilplatser samt 1 MC-plats. Internt kösystem tillämpas.

Renoveringar
2014 Nya tvättmaskiner, tumlare och torkskåp
2016 Nya elstigare. Underhållsplan framtagen
2016-17 Stambyte av hela fastigheten och återställande av badrum/WC
2017 Vindsvåningar färdigställda. Delvis nytt yttertak (delen vid takpannorna). Nya takplåtar mot innergård. Målning av samtliga takplåtar. Nya hissmotorer i föreningens tre hissar. Ommålning av trapphus och källargångarna. Omdragning av fastighetens elmatning i gatan. Filmning och lagning av stammar under källargolv. Renovering av cykelrum. Installation av postboxar samt byte av låssystem i fastigheten
2018 Nya källardörrar (säkerhetsdörrar) från gatan. Renovering av fönster. Iordningställande av entrén (dörrar, marmor, matta), hissen och gården
2019 Gårdsrenovering och tätning av bjälklaget, renovering av hisskorgar på Östermalmsgatan och Karlavägen

Se fullständig beskrivning >