Karlavägen 11, 5 tr - SÅLD

7 rum (277 m2). Enastående paradvåning med fritt läge invid Engelbrektskyrkan. Genomgående planlösning beläget högt i fastigheten på våning fem med fri utsikt. En balkong i söder mot Karlavägen och en mot gård. Våningen har sju väldisponerade rum med kök. Välkomnade och luftig hall. Två gästrum med duschrum, ett badrum och en gäst-WC. Generösa och luftiga sällskapsytor. Välbevarade tidsenliga originaldetaljer såsom spröjsade fönster, burspråk, fiskbensparkett, originalpaneler, stuckatur och spegeldörrar. Fungerande öppen spis och en vacker kakelugn. Garage finns i fastigheten med kösystem. En synnerligen eftertraktad våning i mycket representativ och vacker nationalromantisk fastighet från 1913, ritad av arkitekterna Höög & Morssing.
Pris: på förfrågan Avgift: 8.540 kr/mån. Karlavägen 11, 5 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Imran Kararic 073-585 12 85 imran@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 7 (varav 3 sovrum) Boarea: 277 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5 av 7, Hiss finns Avgift: 8.540 kr/mån. inkl Värme, VA
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.73 % Byggnadsår: 1913 Förening: Brf Skatan 1

Interiör

Genomgående sekelskiftesdetaljer som högt i tak, djupa fönsternischer, fiskbensparkett och höga golvsocklar. Rymlig och möblerbar hall med en walk-in för klädavhängning samt en gäst-wc. Intill hallen finns ett gästrum som vetter mot gård med heltäckningsmatta och eget duschrum. Biblioteket med platsbyggda bokhyllor och fönster som vetter mot Karlavägen. Utrymme för större möbelgrupp. Salong med vackert burspråk, välvt innertak och balkong som vetter mot takåsar. Intill salongen ligger master bedroom med en heltäckningsmatta och fönster. En anslutande walk-in closet finns bredvid med garderober och vacker kakelugn. Rymlig tvättstuga. I anslutning till master bedroom finns ett helkaklat badrum som man även når från köket. Här finns badkar, dusch och dubbelkommod. Spatiös matsal med ett stort vackert fönsterparti, öppen spis och ett kassettak. Utrymme för större sällskap. Väldisponerat kök i gråa toner med goda arbetsytor samt balkong. Köksentré i slutet av köket. Intill ligger ytterligare ett gästrum med eget duschrum. 

Kök

Smakfullt kök i grått med fiskbensparkett, och skåpsluckor samt bänkskiva i trä. Utgång till balkong mot gård finns även här. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionsplatta, diskmaskin, ugn och mikrovågsugn. 

Övrigt

Lägenhetsinnhavaren har rätten att disponera över ett källarförråd. 

Driftskostnad

17.500 kr/år, varav
El: 11.000 kr/år
Försäkring: 6.500 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1913
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-08-30
Energiprestanda: 104 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas

Förening

Namn: Brf Skatan 1

Information:

Bostadsrättsföreningen Skatan 1 förvärvade fastigheten 1983 och är en sk äkta bostadsrättsförening. Brf Skatan 1 har adresserna Karlavägen 11 och Engelbrekts Kyrkogata 1. Föreningen består av 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och två källarlokaler med hyresrätt. Garage med 11 platser. Bredband och tv via fiber finns i fastigheten via Bahnhof, var och en får själv välja leverantör. Uppvärmning sker via fjärrvärme. Föreningen accepterar ej juridisk person. Gemensamt cykelrum och barnvagnsrum. Källsortering i källaren. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift.

Renoveringar
2021 Renovering av källargolv samt avlopp i källaren, installation av laddstolpar i garget
2021 Tätning av fönster
2020 Renovering av tak och gårdsfasad
2019 Byte av ventiler i värmeelementen
2018 Renovering lilla garaget
2017 Stamspolning och indragning av fiber till varje lägenhet
2016 Genomgång rökgångar
2013 Ny Fjärrvärmecentral
2008 Trapphusrenovering
2006 Renovering av hiss i köksuppgångar
2005 Renovering av innergården
2004 renovering av källarförråden
1988 Stambyte och modernisering av stamnätet för el

Fönstermålning, renovering av balkonger, renovering av trapphus och hissar har görs löpande.

 

Se fullständig beskrivning >