Karlavägen 20A 3 tr - SÅLD

5 rum (176 m2). I skuldfri förening på Karlavägen med fri utsikt över Engelbrektskyrkan finns den här vackra hörnvåningen i 20-talsklassicism. Högt belägen i fastighet från 1923-24 ritad av arkitekt S Kjellberg. Ett hem som karaktäriseras av en härlig atmosfär och som bjuder på all tidsenlig charm som vackra snickerier, djupa fönsternischer, högt i tak och öppen spis. Våningen disponerar fem rum med generösa sällskapsrum och många fönster för fint ljusinsläpp. Den privata delen med kök mot gård, köksentré och serveringsgång, sovrum med balkong samt badrum och duschrum. Stor möblerbar hall med öppen spis. Välskött förening i vacker fastighet med ett mycket attraktivt läge. Utsikt över Karlavägen och med närhet till Humlegården såväl som till kommunikationer, affärer och attraktiva skolor. Måndagsvisningen inställd.
Pris: 19.500.000 kr Avgift: 2.035 kr/mån. Karlavägen 20A 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 2 - 3 sovrum) Boarea: 176 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3, Hiss finns Avgift: 2.035 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och internet
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.7930 % Byggnadsår: 1923-24 Förening: Brf Furan 2
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Elegant entré som öppnar upp mot en yttre hall med en stor klädkammare samt garderob för klädförvaring. Inre hall med platsbyggd bokhylla och elegant öppen spis med spishylla i marmor. Hallen har vackra snickerier och fina väggfält. Vacker hörnvåning med bibliotek, sällskapsrum och generös matsal. Rummen har högt i tak, djupa fönsternischer med fönsterbänkar i marmor, tidstypiska fönstervred samt fiskbensmönstrad ekparkett. Sällskapsrum med härligt ljusflöde och fin utsikt mot Engelbrektskyrkan och Östermalms vackra hus och grönska.

Det tredje rummet i fil mot Hammargatan används som master bedroom. Furugolv och fönsterbänk i marmor. Sovrummet med passage in till en hall där badrummet nås, och det finns även en dörr mot serveringsgången. Ytterligare ett sovrum vilket är beläget mot gård och med utgång till balkong.

Kök

Genom tidsenlig serveringsgång med höga skåp för god förvaring nås köket vilket ligger mot gård, och det finns även en köksentré. Kök med vitmålade köksluckor och arbetsbänk i carraramarmor. Maskinell utrustning som kyl/ frys, gasspis, ugn, fläkt och diskmaskin.

Badrum

Till den privata delen hör badrummet som är beläget mellan master bedroom och en liten hall. Kakel på vägg och klinkers på golv. Handfat, wc och dusch. Intill ett duschrum där det idag finns en tvättmaskin. Ytterligare ett kaklat badrum med klinker på golv, dusch och handfat. Gästwc i hall.

Övrigt:

Lägenheten är registrerad som 174 kvm i föreningens register. Årsavgift är 24 424 kr vilket gör 2035,3333 kr per månad och 6 106 kr per kvartal. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott. Tele2:s grundutbud ingår samt internet via Ownit med 1000/1000 mb/s ingår.

 

Driftskostnad

9.841 kr/år, varav
El: 4.060 kr/år
Försäkring: 2.226 kr/år
Gas: 3.555 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1923-24
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-02-03
Energiprestanda: 130 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Furan 2

Information:

Välskött och skuldfri förening som består av 30 bostadsrättslägenheter samt en hyreslägenhet, den så kallade portvaktslägenheten. Den har även 4 lokaler, banken (avtalet löper ut 2022-09-30), frisören, galleriet och kontorshotell (Hammargatan 4). I föreningens garage finns 10 platser, av vilka 2 sedan många år hyrs ut till icke-medlemmar. Kölista finns för föreningens medlemmar. Föreningen förvärvade fastigheten 1978 och är en äkta bostadsrättsförening.

Föreningen accepterar inte juridisk person. Gemensamma ytor är grönskande gård, cykelplats på gården, tvättstuga och ett pingisrum i källaren. Pantsättning och överlåtelseavgift tas ut se stadgar. Föreningen äger marken samt är en skuldfri förening. Dolda tillgångar finns som en oinredd vind samt portvaktsbostaden.

Lägenheten disponerar både ett vinds och ett källarförråd.

RENOVERINGAR

Kommande renoveringar:

2021 Måla om fönstren

Tidigare renoveringar ett urval:

2019 Energideklaration utförd
2018 Spolning av köksstammar
2017 Ny port samt fönstergaller installerade Hammargatan 4
2013 Renovering av entré och trapphus
2012 Installation av säkerhetsdörrar och postboxar
2010 Ny anslutning till stadens gasledning
2008 Rökkanaler till eldstäder tätades på respektive berörd medlems bekostnad. Samtliga rökkanaler är därefter godkända
2005 Säkerhetsdörrar mot vind och källare installerade
2000 Nytt värmesystem
1995 Ombyggnad av värmecentralen, utbyte av expansionskärl och cirkulationspump 
1994 Stambyte för vatten och avlopp
För mer information hänvisas till 2020 års årsredovisning

Se fullständig beskrivning >