Karlavägen 59C

5.5 rum (147 m2). På mycket attraktiv adress på Östermalm finns denna fantastiskt välplanerade och mycket välrenoverade våning med tre balkonger mot lugn innergård samt vacker öppen spis. Kök med köksö i härlig öppen planlösning med utgång till balkongen i söderläge. I den öppna delen får man plats med större matbord och soffgrupp - utgången till balkongen och dem härliga fönsterna i fil bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp. Ytterligare rum i anslutning till den sociala delen kan nyttjas som ett förlängt vardagsrum, bibliotek, kontor eller sovrum. Tv-rum med vacker platsbyggd bokhylla och öppen spis. Huvudsovrum med anslutande walk-in closet och utgång till fantastisk balkong mot lugn innergård. Ytterligare två rymliga sovrum. Två mycket smakfulla badrum, ett med dusch och det andra med badkar, separat wc samt två kombimaskiner. Genomgående vackra detaljer från byggåret. Två ingångar till våningen. Välskött förening i representativ fastighet med oerhört elegant entré.
Pris: 19.500.000 kr Avgift: 7.040 kr/mån. Karlavägen 59C Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5.5 rum och kök (varav 4 sovrum) Boarea: 147 m2 (Enligt föreningen) Våning: 1, Hiss finns Avgift: 7.040 kr/mån. inkl Värme och vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.11544 % Byggnadsår: 1929 Förening: Brf Rådjuret 7

Interiör

Välkomnande hall med gott om förvaring och anslutning till den härliga öppna planlösningen med utgång till balkong, plats för större matbord, soffgrupp och härligt kök med köksö. Utgången till balkongen och ytterligare fönster i fil bidrar till ett vackert, naturligt ljusinsläpp. Som en förlängning av detta rum finner man ett fantastiskt rum som kan nyttjas som vardagsrum, kontor, bibliotek eller gästrum/sovrum med utgång till balkong. Tv-rum med platsbyggd bokhylla och vacker öppen spis. Huvudsovrum med balkong mot vacker innergård, anslutande walk-in closet, plats för större säng och annan möblering. Ytterligare två sovrum med möjlighet till separat ingång om så önskas. Två mycket smakfulla badrum - ena med dusch och det andra med badkar, golvvärme och mycket smakfulla materialval. Separat gäst-wc. 

En fantastiskt smakfull familjevåning med vackra detaljer från byggåret. Detaljer såsom öppen spis, vackra golv av fiskbensparkett, höga golvsocklar, skjutdörrar och spegeldörrar. Våningen är oerhört smakfullt renoverad och på sina 147 kvm har den verkligen alla rätt. Flertalet sovrum, två badrum, gäst-wc, tre balkonger och en perfekt blandning mellan äldre charm och moderna detaljer. Den vetter även mot två gårdar vilket gör att det är väldigt tyst och lugnt i våningen trots att man bor väldigt populärt och centralt på Östermalm. 

En mycket populär adress med närhet till allt man kan önska sig. Precis utanför porten fick Karlavägens vackra allé och flertalet matbutiker, restauranger, shopping och kulturliv. Matbutiker såsom Ica Esplanad och Coop. Kort promenad till Stureplan, Karlaplan och Östermalmstorg. För den som vill åt naturen finns Humlegårdsparken, Djurgården, Stureparken, och Lill-Jansskogen.

Kök

Mycket smakfullt kök med gott om förvaring i under- och överskåp. Ljusgrå snickeribyggda skåpsluckor, lådfronter och bänkskivor. Köksö med plats för barstolar. Köket är utrustat med spis och ugn från Miele, diskmaskin (Bosch), frys (Siemens) och kyl (Electrolux). Plats för stort matbord i anslutning till köket. 

Badrum

Ena badrummet har golv av marmor, handfat och bänk med förvaring nedan och två kombimaskiner från Electrolux. Stor spegel med inbyggd förvaring ovan handfat. Dusch med gråkaklade väggar, handdukstork, golvvärme (el) och anslutning till gäst-wc. Spotlights i taket. 

Det andra badrummet har också golv av marmor. Vita väggar och smakfullt grönt kakel. Badrummet är utrustat med handfat med förvaring nedan, stor spegel ovan, inbyggd belysning, inbyggt badkar, wc, handdukstork och golvvärme (el). Spotlights i taket. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar två förråd i källaren. 

Driftskostnad

31.400 kr/år, varav
El: 16.300 kr/år
Försäkring: 3.520 kr/år
Övrigt: 11.580 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 468.157 kr
Nettoskuldsrättning enligt senaste årsredovisningen 2021

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1929
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2021-03-30
Energiprestanda: 103 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Rådjuret 7

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Gathuset uppfört 1886, gårdshusen 1929. Stabil och välskött äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och upplåter 43 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler (210kvm). Till medlemmarnas förfogande finns planterad gård med gemensam uteplats samt en tvättstuga i C-uppgångens källare. Kabel-tv /Internet finns i fastigheten via ComHem.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2018 Ny undercentral installerades
2016 Utvändig ommålning av fönster och balkongdörrar
2015 Värmekablar på tak installerade, nya maskiner i tvättstugan
2013 Tak lades om
2008 Balkonger
2007 Fasad ochj trapphus
2007 Elstigarna bytta. 3-fas el finns indragen i fastigheten.

Stambyten görs partiellt efter behov (i samband med renoveringar, varvid föreningen bekostar den vertikala stammen).Stammarna inspekteras och spolas vart fjärde år.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga större renoveringar planerade. Tillgångar finns i form av råvind om 250 kvm och ett gårdshus om ca 15 - 20 kvm som föreningen kan avyttra.

Övrigt
Delat ägarskap godkänns.
Juridisk person godkänns inte.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 1 182 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr/pant.

Se fullständig beskrivning >