Karlavägen 90, 3 tr - SÅLD

5 rum (137 m2). Med högt och ljust läge ligger denna fina sekelskiftesvåning mellan Karlaplan och Banérgatan. Tre generösa rum i fil med ett fritt läge, ger en härlig rymd och flödande ljus, med utsikt över Karlavägsallén och Tysta gatan. Vardagsrum med välfungerande öppen spis. Matsal med plats för stort matsalsbord. Upp till tre sovrum, varav två mot lugn innergård. Fullutrustat kök från Uno Form med matplats för 4-6 personer. I anslutning till köket ligger ett mindre sovrum med utgång till den rymliga balkongen i söderläge som ligger mot den grönskande innergården med sittgrupp. Badrum med badkar. Separat tvättutrymme med tvättmaskin och separat gäst-wc i hallen. Våningen har klassiska och välbevarade originaldetaljer såsom generös takhöjd, höga golvsocklar, vackra stuckaturer, pardörrar, spegeldörrar och fiskbensparkett. Ett mycket eftertraktat boende i skuldfri förening i representativ fastighet med byggår 1897.
Pris: 14.500.000 kr Avgift: 7.692 kr/mån. Karlavägen 90, 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Anita Ek 070-730 26 35 anita@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 137 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 5 , Hiss finns Avgift: 7.692 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Fiber, Kabel-TV ( bas)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.833 Byggnadsår: 1897 ombyggnadsår: 1983-1984 Förening: Brf Fanan 6

Planlösning

Välkomnande stor hall med bra avhängningsmöjligheter med kapphylla i nisch. Tre generösa rum i fil med ett fritt läge med utsikt över Karlavägsallén och Tysta gatan. Vardagsrum med välfungerande öppen spis. Matsal med plats för stort matsalsbord. Upp till tre sovrum, varav två mot lugn innergård. Fullutrustat kök från Uno Form med matplats för 4-6 personer. I anslutning till köket ligger ett mindre sovrum med utgång till den rymliga balkongen som ligger  i söderläge mot den grönskande innergården med sittgrupp. Sovrummet har platsbyggd våningssäng och garderob. Badrum med badkar. Separat tvättutrymme med tvättmaskin och torkhiss. I anslutning till hallen finns en gäst-wc.

Kök
Totalrenoverat 2011. Köksskåp i ek och vitt från Uno Form med integrerade maskiner, bänkskiva sten Nero Assoluto, induktionshäll med fem plattor, diskmaskin, kylskåp, ugn och mikrovågsugn från Miele. Matplats för 4-6 personer, golv ekplank. Kolfilterfläkt. Stammar bytta i köket 1984. Stort kallskafferi med fönster och platsbyggda hyllor.

Badrum
Helkaklat till 75% med väggar i vitt kakel, fristående badkar från 2010, wc, badrumsskåp från Svedbergs med spegeldörrar, fristående handfat från 2010, plastgolv, i behov av renovering. Stammar bytta 1984. Gäst-wc, totalrenoverad 2009, golv och väggar i Kolmårdsmarmor, tvättställ och skåp i vit Corian. Separat tvättrum med tvättmaskin från Husqvarna, torkhiss och grovhandfat. 

Övrigt
Våningen står som 130 kvm i lägenhetsförteckningen. Balkongen är byggd 1998  i söderläge är ca 6,3 kvm med eldriven markis, sol på sommaren från ca kl. 10.00-20.00 med storleken 1,40 x 4,20 m och med plats för matbord för 4 personer. Takhöjden är ca 3,35 m. Säkerhetsdörr från 2016. Våningen disponerar ett källarförråd på ca 10 kvm. Serveringsgång med platsbyggda högsittande bokhyllor. Fiskbensekparkett i större delen av våningen, i köket ekbrädor, i två sovrum och serveringsrummet är det furugolv.  

Våningen har ett attraktivt läge i charmiga kvarter med närhet till härliga Djurgården samt Karlaplan och Fältöversten med dess breda utbud av butiker och närservice. Utmärkta kommunikationer med både bussar och t-bana.

Driftskostnad

7.358 kr/år, varav
El: 6.000 kr/år
Försäkring: 1.358 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1897
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-07-27
Energiprestanda: 149 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas med tilluftsreglage

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Fanan 6

Information:

Huset är byggt 1897. Föreningen bildades 1994 när tomträtten förvärvades från Svenska Bostäder.
Fastighetsbeteckning: Fanan 6, Oscars församling, Stockholm. Föreningen är skuldfri. 22 lägenheter med bostadsrätt, inga lokaler finns. Gatuhusets vind är inredd till lägenhet 2000. Gårdshusets vind är ej inredd, bygglov finns för att slå samman vinden med lägenheterna under, men detta har ej genomförts. Tvättstuga finns på inre gården med två maskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp, cykelförråd finns under gårdshuset, cykelparkering under tak på den inre gården. Den första gården har gräsmatta, planteringar och en uteplats. Det finns smultron, krusbär, svartavinbär, doftschersminer och syrener på gården. Den inre gården är plattsatt med uppbyggda murade planteringar med magnolia och en mindre gräsmatta. Det finns ej garage i fastigheten.Det finns dock ett par garage i samma kvarter att köa till på Karlavägen nära ICA Karlaplan, under Fältöversten med entré från Värtavägen ca 300 m, samt under Garnisonen med entré från Banergatan ca 150 m. Sopnedkast vid entrén, soprum med säckväxlare, grovsoprum med sortering i olika fraktioner. Överlåtelseavgift: 2,5% av ett prisbasbelopp, Pantsättningsavgift: 1% av ett prisbasbelopp, Avgift för andrahandsupplåtelse: 10% årligen av ett prisbasbelopp. Den årliga tomträttsavgälden är fr.o.m 2018-01-01 på 299.300 kr, avgäld oförändrad till år 2027. Föreningen kan godkänna medlemskap för juridisk person, om det avtalas att ändamålet är permanent boende för en namngiven ägare till den juridiska personen. Föreningen kan neka medlemskap för juridisk person även om detta uppfylls. Andelsägande godkänns om bostadsrätten innehas av makar, registrerade partners eller sambor enligt sambolagen. Andelsägande mellan föräldrar och barn kan godkännas, minsta ägarandel för den boende är 10%. Det finns inga planer idagsläget på att höja månadsavgiften. Föreningen har som krav att man ska vara mantalskriven på adressen.

Byggnader
Gathus: 6 bostadsvåningar inklusive inredd vind, källare med undercentral och lägenhetsförråd.
Gårdshus: 4 bostadsvåningar, vind och källare med lägenhetsförråd.

Kulturhistorisk klassificering
Gul; fastigheten har bebyggelse av positiv betydelse för stadsbilden och/eller av visst kulturhistoriskt värde

Lägenheter
22 stycken, samtliga upplåtna med bostadsrätt, inga lokaler.
3 st 1 rum och kokvrå
2 st 2 rum och kök
11 st 3 rum och kök
1 st 4 rum och kök
5 st 5 rum och kök
Total uthyrningsbar area 1 898 m2 enligt ekonomisk plan.

Underhåll
2018 Renovering av fönster
2016 Renovering och ommålning av trapphus. Nya säkerhetsdörrar för 8 lägenheter
2013 Upprustning av gårdarna. Nytt dräneringssystem gårdshus
2012 Åtgärdande av OVK-anmärkningar. Nya maskiner i tvättstuga
2011 Ommålning och reparationer av gårdshustak. Omläggning av plåt på delar av gathustak
2010 Ny undercentral för fjärrvärme. Nya ventiler och termostater för radiatorer. Obligatorisk ventilationskontroll OVK. Bygglov för inredning av gårdshusvinden, inredning ej utförd
2009 Energideklaration
2008 Målning av gårdsplank
2007 Nya värmeslingor i ståndrännor och stuprör
2000 Omläggning av plåt på gathustak. Inredning av gathusets vind till lägenhet
1999 Obligatorisk ventilationskontroll OVK. Byte av styrsystem till hiss. Utvänding målning av fönster
1999 Nya balkonger. Fasadrenovering; omputsning av fasader mot gårdarna, omfärgning av gatufasaden
1998 Nya maskiner i tvättstuga
1996 Renovering och målning av trapphus, nya portar
1995 Upprustning av gårdarna
1994 Reparation av tak och stuprör. Brf Fanan 6 förvärvar tomträtten av Svenska Bostäder
1984 Nytt elsystem. Nya avloppsstammar. Nya kök, badrum och wc

Planerade renoveringar i föreningen:
Stamspolning av avlopp från badrum och tvättrum vintern 18/19 gathuset. Pengar finns avsatta.

Se fullständig beskrivning >