Karlavägen 90A - SÅLD

3 rum (82 m2). Med högt och ljust läge ligger denna fina sekelskiftesvåning mellan Karlaplan och Banérgatan. Högst upp i tyst gårdshus. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Fullutrustat kök med matplats för 2-4 personer. Två sovrum, ett med utgång till en balkong som ligger i söderläge. Badrum med dusch. Separat wc i hallen. Vid hallen finns en walk-in closet. Många klassiska och välbevarade originaldetaljer såsom generös takhöjd, pardörrar och vackert trägolv. Våningen har ett attraktivt läge i charmiga kvarter med närhet till härliga Djurgården samt Karlaplan och Fältöversten med dess breda utbud av butiker och närservice. Utmärkta kommunikationer med både bussar och t-bana. Ett mycket eftertraktat boende i skuldfri förening i representativ fastighet med byggår 1897. Ej hiss.
Pris: 8.300.000 kr Avgift: 4.438 kr/mån. Karlavägen 90A Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Anita Ek 070-730 26 35 anita@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök Boarea: 82 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 3, ö.g , Ej hiss Avgift: 4.438 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Fiber
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.94 Byggnadsår: 1897 ombyggnadsår: 1983-1984 Förening: Brf Fanan 6

Interiör

Genomgående planlösning med rymlig och ljus hall med bra avhängningsmöjligheter. Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Fullutrustat kök med matplats för 2-4 personer. Två sovrum, ett med utgång till en balkong med markis som ligger i söderläge. Badrum med dusch. Separat wc i hallen. Vid hallen finns en walk-in closet. Våningen har klassiska och välbevarade originaldetaljer såsom generös takhöjd, pardörrar och vackert trägolv. Ett mycket eftertraktat boende i skuldfri förening i representativ fastighet med byggår 1897.

Kök

Ikea-kök. Ugn/spis AEG/Electrolux, diskmaskin AEG/Electrolux och kyl/frys Siemens.Kolfilterfläkt. Matplats för ca 2-4 personer.  

Badrum

Helkaklat badrum. Fristående dusch och handfat. Nedsänkt tak med spotlights. 

Övrigt

Balkong i söderläge på ca 5,5 kvm. Ny motor till balkongmarkisen sattes in hösten 2018.
Takhöjd ca 3,10m
Källarförråd ca 5 kvm och vindsförråd ca 9 kvm.
Säkerhetsdörr finns.
Ny el drogs i sovrum, vardagsrum, barnrum/matsal och hall augusti 2017. Ny elcentral och jordfelsbrytare sattes in i augusti 2017.
Trägolv i större delen av våningen. 

Driftskostnad

4.500 kr/år, varav
El: 2.100 kr/år
Försäkring: 2.400 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1897
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-07-27
Energiprestanda: 149 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Fanan 6

Information:

Huset är byggt 1897. Föreningen bildades 1994 när tomträtten förvärvades från Svenska Bostäder.
Fastighetsbeteckning: Fanan 6, Oscars församling, Stockholm. Föreningen är skuldfri. 22 lägenheter med bostadsrätt, inga lokaler finns. Gatuhusets vind är inredd till lägenhet 2000.Vinden i gårdshuset är oinredd (förutom förråd). Skulle en framtida lägenhetsinnehavare på plan tre vara intresserad av att förvärva delar av vinden för att skapa en etagevåning så är styrelsen öppen för en diskussion kring detta.Tvättstuga finns på inre gården med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Cykelförråd finns under gårdshuset, cykelparkering under tak på den inre gården. Den första gården har gräsmatta, planteringar och en uteplats. Det finns smultron, krusbär, svartavinbär, doftschersminer och syrener på gården. Den inre gården är plattsatt med uppbyggda murade planteringar med magnolia och en mindre gräsmatta.

Det finns ej garage i fastigheten.Det finns dock ett par garage i samma kvarter att köa till på Karlavägen nära ICA Karlaplan, under Fältöversten med entré från Värtavägen ca 300 m, samt under Garnisonen med entré från Banergatan ca 150 m. Sopnedkast vid entrén, soprum med säckväxlare, grovsoprum med sortering i olika fraktioner.

Överlåtelseavgift: 2,5% av ett prisbasbelopp, Pantsättningsavgift: 1% av ett prisbasbelopp, Avgift för andrahandsupplåtelse: 10% årligen av ett prisbasbelopp. Den årliga tomträttsavgälden är fr.o.m 2018-01-01 på 299.300 kr, avgäld oförändrad till år 2027. Föreningen kan godkänna medlemskap för juridisk person, om det avtalas att ändamålet är permanent boende för en namngiven ägare till den juridiska personen. Föreningen kan neka medlemskap för juridisk person även om detta uppfylls. Andelsägande godkänns om bostadsrätten innehas av makar, registrerade partners eller sambor enligt sambolagen. Andelsägande mellan föräldrar och barn kan godkännas, minsta ägarandel för den boende är 10%. Föreningen planerar att höja månadsavgifterna med 2% f o m juli 2019. Föreningen har som krav att man ska vara mantalskriven på adressen. Kabel-tv och bredband levereras av Comhem, ingår ej i avgiften. Fiber levereras av IP Only.

Byggnader
Gathus: 6 bostadsvåningar inklusive inredd vind, källare med undercentral och lägenhetsförråd.
Gårdshus: 4 bostadsvåningar, vind och källare med lägenhetsförråd.Gårdsbyggnad med tvättstuga.

Kulturhistorisk klassificering
Gul; fastigheten har bebyggelse av positiv betydelse för stadsbilden och/eller av visst kulturhistoriskt värde

Lägenheter
22 stycken, samtliga upplåtna med bostadsrätt, inga lokaler.
3 st 1 rum och kokvrå
2 st 2 rum och kök
11 st 3 rum och kök
1 st 4 rum och kök
5 st 5 rum och kök
Total uthyrningsbar area 1 898 m2 enligt ekonomisk plan.

Underhåll
2018 Renovering av fönster i gathus, underhållsarbete av fönster i gårdshus
2017 Ny tvättmaskin i tvättstuga
2016 Renovering och ommålning av trapphus. Nya säkerhetsdörrar för 8 lägenheter
2013 Upprustning av gårdarna. Nytt dräneringssystem gårdshus
2012 Åtgärdande av OVK-anmärkningar. Nya maskiner i tvättstuga
2011 Ommålning och reparationer av gårdshustak. Omläggning av plåt på delar av gathustak
2010 Ny undercentral för fjärrvärme. Nya ventiler och termostater för radiatorer. Obligatorisk ventilationskontroll OVK. Bygglov för inredning av gårdshusvinden, inredning ej utförd
2009 Energideklaration
2008 Målning av gårdsplank
2007 Nya värmeslingor i ståndrännor och stuprör
2000 Omläggning av plåt på gathustak. Inredning av gathusets vind till lägenhet
1999 Obligatorisk ventilationskontroll OVK. Byte av styrsystem till hiss. Utvänding målning av fönster. Nya balkonger. Fasadrenovering; omputsning av fasader mot gårdarna, omfärgning av gatufasaden
1998 Nya maskiner i tvättstuga
1996 Renovering och målning av trapphus, nya portar
1995 Upprustning av gårdarna
1994 Reparation av tak och stuprör. Brf Fanan 6 förvärvar tomträtten av Svenska Bostäder
1984 Nytt elsystem. Nya avloppsstammar. Nya kök, badrum och wc

Planerade renoveringar i föreningen:
Stamspolning av avlopp från badrum och tvättrum 2019 i gathuset. Pengar finns avsatta.

Se fullständig beskrivning >