Karlbergsvägen 45, 2 tr - SÅLD

4 rum (126 m2). På Karlbergsvägen ligger den här vackra sekelskiftesvåningen med bevarade originaldetaljer och tre rum i fil mot Birkagatan. Den utmärks av högt i tak, fina snickerier, stuckatur, pardörrar och en magnifik kakelugn. Våningen disponerar totalt fyra rum, möblerbar hall, lantkök, badrum samt gästwc. Detta hem bjuder på all tidsenlig charm och har ett hörnrum med utsikt över allén. Representativ fastighet med byggnadsår 1904 ritad av arkitekten Gustaf Detthof och byggherre Rörstrands AB. Mycket attraktiv belägen i Vasastan med närhet till skolor och kommunikationer. Goda gemensamhetsutrymmen där gym ingår. Föreningen har sålt råvindarna till ett byggföretag vilket ger en större intäkt.
Pris: 13.500.000 kr Avgift: 4.334 kr/mån. Karlbergsvägen 45, 2 tr Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 (varav 3 sovrum) Boarea: 126 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2, Hiss finns Avgift: 4.334 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.76977 % Byggnadsår: 1904 Förening: Brf Formen 1
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Elegant entré som öppnar upp mot en generös hall och med klädkammare för god förvaring. Hall med väggpanel, klinker i grått, värmeburet och hatthylla. Genom hallen nås ett generöst sällskapsrum med en magnifik kakelugn. Här tidstypiska detaljer som stjärnparkett på golv, vacker stuckatur, väggpanel, pardörrar med fina snickerier mot både hall och master bedroom. I sällskapsrummet tre höga fönster mot Birkagatan för härligt ljusinsläpp samt platsbyggd möbel för förvaring. Infälld belysning i fönstren via spotlight i sällskapsrum samt sovrum. 

Från sällskapsrummet nås sovrummet även detta med höga fönster mot Birkagatan. Luftigt och högt i tak med vitoljat trägolv, takrosett och stuckatur. Två inbyggda garderober. Den yttre hallen leder in till en inre möblerbar hall som kan användas som arbetsrum eller läsrum. Panel på vägg och stuckatur.

Ytterligare två sovrum varav det ena är ett charmigt hörnrum med utsikt över Karlbergsvägens lindar. Inbyggd loftsäng med plats för skrivbord under. Ett tredje sovrum intill med höga fönster och med utsikt över allén. Vitoljat trägolv och fina snickerier i båda sovrummen.

Kök

Hemtrevligt lantkök med skåp i vitt och golv i schackrutigt. Bänkskiva i carraramarmor och med kakel i vitt. Maskinell utrustning som spis, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl/frys från Siemens. Plats för ett större matbord och med fin utsikt över gården från köket. Genom skjutdörr från köket nås tvättstugan med tvättpelare, tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Badrum

Stilrent badrum med klinkers på golv, värmeburet och stora vita kakelplattor på vägg. Bred kommod med handfat i vitt och spegel med förvaring bakom. Ytterligare förvaring finns i ett inbyggt skåp. Handdukstork. Badkar i vitt porslin samt takdusch med glasvägg. Gästwc med enhetligt materialval på golv, värmeburet och vägg.

Lägenheten är registrerad som 134 kvm i föreningens register men uppmätt till 126 kvm enligt rådande standard. Avgift är 4251,42 kr per månad samt ett obligatoriskt tillägg för Kabel-TV om 82 kr så totalt 4 333,42 kr i månadsavgift. Lägenheten disponerar ett förråd och eventuell möjlighet finns att hyra ytterligare ett förråd av föreningen. 

Föreningen och fastigheten

Bostadsrättsföreningen Formen 1 förvärvade fastigheten 1919. Den upplåter 49 lägenheter med bostadsrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen accepterar inte juridisk person. Gemensamma utrymmen som tvättstuga, bastu, gym samt en innergård med planteringar och möbler. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Se mer information på föreningens hemsida samt i Årsredovisningen. Arkitekten var Gustaf Detthoff, byggherre var Rörstrands AB och byggmästare O A Carlsson. Huset byggdes av arbetare från Rörstrands porslinsfabrik som fanns på Rörstrandsgatan där Filadelfiakyrkan ligger idag. Flera lägenheter i huset har kvar de ursprungliga Rörstrandstillverkade porslinskakelugnarna. Andra delar till huset hämtades från gamla Rosenbad såsom tex innerdörrarna i paradvåningarna.

Föreningen har sålt råvindarna till ett byggföretag och får en intäkt om ca 40 milj kr. För en del av pengarna så kommer det att byggas hissar i huset och arbetet planeras att sättas igång vid årsskiftet. 

 

Renoveringar

2017 Renovering av gym/bastu

2017 Nya källarförråd

2017 Fönsterrenovering

2017 Säkerhetsdörrar

2013 Takrenovering

2010 Uppdatering av fjärrvärme

2009 Nya cyklar och löpband till gymet

2004-2006 Fasadrenovering

2000-2005 Elstambyte alla gamla utbytta succesivt

2001-2002 Stambyte wc

1985 Stambyte kök. Därefter undersöks och filmas stammarna löpande enligt underhållsplan. Vissa har relinats.

 

 

Driftskostnad

14.120 kr/år, varav
El: 6.000 kr/år
Försäkring: 2.600 kr/år
Övrigt: 5.520 kr/år

Övrigt är Comhem

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1904
Energideklaration: Utförd 20181115
Energiprestanda: 174 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Formen 1

Se fullständig beskrivning >