Karlbergsvägen 73, 2 tr

3 rum (98 m2). Med ett eftertraktat och fritt läge på Karlbergsvägen finns denna eleganta våning i toppskick med balkong. Genomgående totalrenoverad med mycket exklusiva och påkostade materialval och där moderna inslag har blandats med vackra bevarade originaldetaljer. Generös och luftig matsal med burspråk och ljust vardagsrum i fil. Stilrent platsbyggt kök i vitt och carraramarmor. Master bedroom med balkong och klädkammare. Exklusivt badrum i carraramarmor med takdusch och ångbastu. Vackra väggfält, spröjsade fönster, stuckatur och fiskbensparkett. Föreningen har 10 parkeringsplatser med fn kö. Vacker och representativ fastighet med byggår 1909-1910, huset kallas Vita Slottet.
Pris: 8.500.000 kr Avgift: 4.610 kr/mån. Karlbergsvägen 73, 2 tr Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök Boarea: 98 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2 , Hiss finns Avgift: 4.610 kr/mån. inkl Värme, vatten, och kabel-TV med basutbud
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4 % Byggnadsår: 1910 Förening: Brf Kadetten 10

Planlösning

Välkomnande hall som öppnar upp mot de två sällskapsrummen. Stor härlig matsal med burspråk och tre stora fönsterpartier med spröjs och väggfält. Dubbla skjutdörrar till generöst vardagsrum samt till våningens kök. Stilrent och smakfullt platsbyggt kök i vitt med köksbänk i carraramarmor. Generös takhöjd och breda fönster som ger ett härligt ljusflöde i hela våningen. Master bedroom med stort fönsterparti och utgång till trevlig balkong, vitmålat trägolv, två inbyggda garderober och en klädkammare (walk in closet). Balkong med trägolv, tidig morgonsol och sen kvällssol under sommaren. Exklusivt badrum i carraramarmor med takdusch och ångbastu. Tvättstuga i anslutning till hallen med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Inre hall med platsbyggda garderober från Stockholms kök. Genomgående hög standard med exklusiva materialval, vitmålade väggar och fiskbensparkett. Våningen bevarar detaljer såsom väggfält, spegeldörrar och eleganta snickerier.


Kök
Stilrent platsbyggt kök från Stockholms kök i vitt med bänkskiva i carraramarmor. Vitrinskåp med belysning, stänkskydd i carraramarmor samt infälld ho och köksblandare från Lefroy & Brooks. Extra bred rostfri gasspisspis från Ilve Professional med fyra brännare plus stekhäll och ugn (el) med rotisseri. Rostfri fläkt från Ilve. Integrerad hel kyl och frys från Electrolux samt integrerad diskmaskin från Miele. Spotlights i tak. Nyinlagd oljad ekparkett. Gott om förvaring och generösa arbetsytor. 

 

Badrum
Exklusivt badrum med hela måttanpassade stenskivor i carraramarmor med dusch. Dusch med ångbastu från Tylö och takdusch, sittbänk i carraramarmor och glasdörrar. Infällt handfat med hylla under, spegel ovan, belysning på båda sidor och vägghängd wc. Handdukstork, golvvärme (el) samt spotlights i tak. Takdusch och blandare från Lefroy & Brooks.
Tvättstuga, i fd gästtoalett, med tvättpelare i anslutning till hallen med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. 


Övrigt 
Hela våningen renoverades under 2016. Inbyggt ljudsystem med inbyggda högtalare i kök, badrum och hall. Våningen disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd. En obligatorisk separat bredbandsavgift om 126 kr per månad aviseras i samband med månadsavgiften.

Driftskostnad

12.200 kr/år, varav
El: 7.000 kr/år
Försäkring: 2.000 kr/år
Gas: 3.200 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1910
Energideklaration: Utförd 2009-10-29
Energiprestanda: 185 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Kadetten 10

Information:

Bostadsrättsföreningen Kadetten 10 förvärvade fastigheten 1974 och är en äkta förening. Föreningen består av 26 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med bostadsrätt. Juridisk person accepteras inte. Föreningen tar ut en överlåtningsavgift och pantsättningsavgift av köparen. Kabel -TV finns i fastigheten via Comhem och internet via Ownit.  Till medlemmarnas förfogande finns en tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Mycket trevlig stenlagd innegård med planteringar och utemöbler.

Renoveringar
2000 Målning av trapphus och dörrar
2008 Fasad- och fönsterrenovering
2010 Byte av undercentral
2010 Byte av el-stigare
2012 Byte av samtliga radiatorventiler samt en injustering av värmesystemet
2012 Fönstren i trapphusen förses med barnsäkra lås
2012 Takbesiktning och tätning av taket
2012 OVK, Brandvarnare uppsatta
2012 Stamspolning
2013 Bredband installerats, målning av entré
2014 Stamspolning, intrimning av värmen och radiatorer
2014-2015 Installation av balkonger, 7 st på gårdshus och 8 st på gathuset
2015 Ny sandlåda installerats
2016 Ombyggnad av pigtrapphus till lgh utrymme

 

Planerade renoveringar
Nya låsbara sopbehållare beställda
Diskussioner om renovering av trapphus
Diskussioner om exploatering av vind och renovering av källare

 

Se fullständing beskrivning >