Klippuddsstigen 4 - SÅLD

6 rum (277 m2). Exceptionellt boende i vacker jugendfastighet med anor från sekelskiftet. Unik våning om 277 kvm på tre plan med storslagna sällskapsrum i fil, utgång till stenlagd markterrass och hänförande havsutsikt. Våningens salong och generösa matsal förbinds av glasade skjutdörrar och rummen har vacker utsmyckning i såväl stuckatur, väggsnickerier som tydstypiska fönster och golv. Exklusivt kök med tidstypiska detaljer där spröjsade fönster, stengolv och köksön skapar en harmonisk och social mötesplats. Praktisk köksentré med direktaccess till parkeringsplatsen. Övre planet rymmer ett master bedroom med tillhörande badrum samt utgång till södervänd stensatt balkong. Det nedre planet rymmer ytterligare två sovrum och ett badrum samt även utgång till lummig uteplats perfekt för barnlek eller som en avskild berså.
Pris: 25.000.000 kr Avgift: 17.953 kr/mån. Klippuddsstigen 4 Lidingö-Käppala, Lidingö
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 6 kök Boarea: 277 m2 Avgift: 17.953 kr/mån. inkl inkl värme, VA, bredband och p-plats med motorvärmare
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 9.903 % Byggnadsår: 1910 Förening: Brf Gripen

Planlösning

ENTRÉPLAN
Välkomnande och representativ entré. Hall med inredd klädkammare och gäst-wc. Via entrén når man biblioteket med platsbyggd bokhylla och öppen spis. Två stora sällskapsrum i fil. Sällskapsrummen är hjärtat av denna magiska våning och har via stora spröjsade altandörrar utgång till stenlagd uteplats med pampiga pelare och strålande utsikt över vattnet. Vackra tidstypiska detaljer så som takstuckaturer, takbalkar, väggstuckaturer, bröstpanel och skjutdörrar med fönsterspeglar. Exklusivt platsbyggt kök med köksö. Gråa snickerier och bänkskivor i marmor och kalksten. Extra bred gasspis (Falcon) med 6 brännare samt stekbord och två ugnar. Dubbla integrerade diskmaskiner och dubbla hoar varav ena i köksön. Inbyggd mikrovågsugn samt rostfri kyl och frys. Genomgående hög design och goda arbetsytor. Infällda spotlights i tak och stengolv.

ÖVRE PLAN
Övre plan rymmer ett master bedroom med gott om platsbyggda garderober och utgång till terrass med havsutsikt. Privat badrum med carraramarmor på golvet, dubbla handfat nedsänka i carraramarmor och fristående badkar. Platsbyggd garderob med gott om förvaring. Övre plan har strålande sjöutsikt från alla rum, inbyggda spotlights och högtalare i taket.

NEDRE PLAN
Nedre plan består av två utmärkta sovrum, varav ena har utgång till stenlagd uteplats. Badrum med kakel och klinker på golv. Handfatskomod, inbyggt badkar och wc samt spotlights i taket. Tvättmaskin och torktumlare.

ÖVRIGT
Villa Klippudden är den första byggnad som uppfördes vid 1900-talets början i det planerade bostadsområdet i Käppala för storskalig patricierbebyggelse, benämnt "Segelledens Villaområde". Klippudden uppfördes 1910 av kaptenen vid Kungl. Upplands regemente. Till sitt yttre är Villa Klippudden, jämte Dramatiska Teatern och Thielska galleriet i Stockholm, veterligen det bästa exemplet i Stockholms län på en strikt kubistisk jugendarkitektur i den världsberömda Wienarkitekten Joseph Maria Olbrichs anda.

Driftskostnad

29.000 kr/år, varav
El: 18.000 kr/år
Försäkring: 11.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1910
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2009-03-19
Energiprestanda: 151 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Gripen

Information:

Föreningen förvärvade fastigheten Klippudden 29 1994. Föreningen upplåter 17 lägenheter, samtliga med bostadsrätt. Det finns inga kommersiella lokaler. Föreningen godtar inte juridisk person som medlem. Det förutsätts, att den som ansöker om medlemskap avser att nyttja bostadsrätten för eget permanent bruk. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har egen brygga. Föreningen är ansluten till Telias bredbandsnät, som erbjuder internet, TV och IP-telefoni. Medlemmen tecknar separat avtal med Telia, vad gäller TV och telefoni. En P-plats med motorvärmaruttag ingår i månadsavgiften. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person godkänds ej. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som betalas av köparen. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 22 % från och med Oktober 2022.

Renoveringar
2011 Ombyggnad av värmecentralen för att uppnå bättre energieffektivitet
2013 Ny brygga anläggs för bad och båtplatser för småbåtar. Bryggan ersätter en tidigare gammal, raserad brygga. Lägenheterna ansluts till Telias bredbandsnät, som erbjuder snabbt internet, rikt TV-utbud och bredbandstelefoni. Tidigare centralantennanläggning avinstalleras successivt.
2014 Ett större renoveringsprojekt genomförs. Skälet är bland annat, att både villan, radhuset och parhusen har fuktskador.
2016 Arbeten med infart genomförda, OVK-besiktning
2018 Fönsterrenovering Villan, renovering fasadskador samt dränering mur mot Klippudens brygga
2019 Takreparationer, balkong fått nytt golv, reparation fasadskada och rengöring samt ommålning skorsten
2021 Utbyte av bergvärmepump
2022 Fortsatt uppgradering av värmesystemet

Se fullständig beskrivning >