Kommendörsgatan 24, 4tr - SÅLD

3 rum (82 m2). *Möjlig 4 rok högt upp i huset med kungsbalkong, öppen spis och hiss*

Högt upp i huset med vackra stadsvyer på en av Östermalms mest attraktiva gator finns denna välplanerade och ljusa hörnvåning med alla rätt. Våningen har en kungsbalkong med sol från tidig eftermiddag till sent på kvällen, öppen spis och tilltalande planlösning som går att göra om till en 4 rok med gäst-wc. Öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket. Burspråk med stora fönster i vardagsrummet som ger ett härligt ljusinsläpp. Välutrustat kök med köksö. Två utgångar till den stora kungsbalkongen med eftermiddag och kvällssol. Sovrum med mycket förvaring och utgång till balkongen. Ytterligare ett bra sovrum. Härligt badrum med dusch, tvättmaskin och golvvärme. Hall med mycket förvaring. Hiss finns i huset. Våningen har genomgående vackra funkisdetaljer blandat med moderna lösningar. Välskött förening med låga avgifter i vacker funkisfastighet från 1934. Fastigheten är ritad av arkitekt Gunnar Morssing.
Pris: 9.950.000 kr Avgift: 2.678 kr/mån. Kommendörsgatan 24, 4tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 2 - 3 sovrum) Boarea: 82 m2 (Enligt föreningen) Våning: 4 av 5, Hiss finns Avgift: 2.678 kr/mån. inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.04333 % Byggnadsår: 1934 Förening: Brf Jungfrun 21

Interiör

Välkomnande hall med mycket förvaring bakom garderober och förråd. Från hallen når man våningens ljusa och sociala rum med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med flertalet stora fönster, burspråk, en vacker öppen spis, köksö och golv av fiskbensparkett. I vardagsrummet får det plats med matbord för 6-10 personer samt större soffgrupp. Från vardagsrummet når man våningens huvudsovrum med mycket förvaring och utgång till kungsbalkongen med kvällssol. Ytterligare sovrum med plats för säng och förvaring. Rymligt badrum med tvättmaskin med torkfunktion, dusch och golvvärme. Se alternativ planlösning för möjlighet att göra om våningen till 4 rok med gäst-wc. 

Kök

Ljust stilfullt kök från Siematic med köksö. Gott om arbetsytor samt förvaring i över och underskåp. Bänkskiva och stänkskydd i carraramarmor. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn, spis och fläkt (samtliga från Siemens). Spotlights i taket. 

Badrum

Rymligt helkaklat badrum med golvvärme och spotlights i taket. Badrummet är utrustat med inbyggd spegel med inbyggd belysning, handfat med kommod nedan, vägghängd wc, tvättmaskin med torkfunktion, förvaring ovan och golvvärme. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd. 

Mycket eftertraktat läge med närhet till såväl Karlaplan och Östermalmstorgs breda utbud av butiker samt Djurgården och Humlegårdsparkens grönska. 

Driftskostnad

7.612 kr/år, varav
El: 4.250 kr/år
Försäkring: 3.362 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1934
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-05-09
Energiprestanda: 135 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Jungfrun 21

Information:

Bostadsrättsföreningen Jungfrun 21 förvärvade fastigheten 2001 och adresserna är Sibyllegatan 26 och Kommendörsgatan 24. I föreningen finns totalt 50 bostadslägenheter, varav 48 stycken upplåts med bostadsrätt, 2 stycken med hyresrätt samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen accepterar ej juridisk person och är en äkta bostadsrättsförening. Tillgång till trevlig innergård med utemöbler. Till medlemmarnas förfogande finns även en tvättstuga och ett grovsoprum. Anslutning till Kabel-TV (ingår i avgiften) och Internet (ingår i avgiften) via Comhem.

RENOVERINGAR
2020 Sotning av rökkanaler med efterföljande kontroll pga rök i lgh. Pågående projekt med att identifiera fel och hitta korrekt åtgärdsplan.
2020 Nya knappsatser och kodlås monterade vid våra entréer.
2019 Renovering av träpartier, entréer i trapphus
2018 Avslutning av ventilationsprojekt i våra bostäder som har resulterat i injustering av ventilation och vid behov nya tilluftskanaler vid fönster
2018 Uppdaterade stadgar enligt nya lagkrav
2018 Uppdaterad underhållsplan
2018 Utvecklat SBA, Systematiskt Brandskyddsarbete, bl a med nytt brandlarm i trapphusen och brandvarnare till samtliga lägenheter.
2014-2015 Total stambyte både lägenheter och kommersiella lokaler
2013 Ommålning tak
2006 Renovering tvättstuga
2005 Renovering trapphus samt hisschakt, Byte ventil och termostatvred samtliga element
2004 Renovering gård, tak, fasad mot gatan inkl balkonger och fönstren.
2002-2003 Renovering avloppssystem, utbytt elsystem i lägneheter

PLANERAT UNDERHÅLL
2023-2025 Ev takrenovering

Se fullständig beskrivning >