Kommendörsgatan 3, 1tr

6 rum (174 m2). Intill Humlegården vid återvändsgränd ligger denna representativa och välplanerade våning i mycket gott skick i skuldfri förening. Tre rum i fil, med stora fönster för ett fint ljusinsläpp, balkong och öppen spis, mot denna lugna del av Kommendörsgatan. En inre möblerbar hall leder in till den vackra matsalen, med utgång till en stor och möblerbar balkong mot gården. Matsalen i anslutning till det platsbyggda köket med matplats och två stora fönster. Två-tre bra sovrum med tillhörande två badrum och en gästwc. Vackra parkettgolv, stuckaturer, takrosetter och en takhöjd om 3,5 m. Gott om platsbyggd förvaring samt i väl tilltagen klädkammare i hallen. Vacker och mycket välskött fastighet med byggår 1877.
Pris: 25.300.000 kr Avgift: 5.577 kr/mån. Kommendörsgatan 3, 1tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Stina Holmberg 070-868 08 23 stina@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 174 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1, Hiss finns Avgift: 5.577 kr/mån. inkl värme, VA
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Byggnadsår: 1879 Förening: Brf Humlegårdsmästaren Nr 2

Planlösning

Entré genom säkerhetsdörr med gästwc i anslutning, ett vacker kalkstensgolv med golvvärme och med gott om förvaring i platsbyggd garderobsvägg samt en stor klädkammare. Denna entré öppnar upp till en inre möblerbar hall som genom vackra skjutdörrar i glas leder in till matsalen och genom valv öppnar upp mot våningens sällskapsdel mot Kommendörsgatan. Tre vackra rum i fil med platsbyggd bokhylla, balkong och öppen spis infälld i marmor. I våningens hjärta ligger matsalen med platsbyggd bokhylla och med utgång, genom vackra blyglasdörrar, till den möblerbara balkongen som vetter in mot den lugna och lummiga gården. Ett klassiskt och trivsamt kök med köksö och matplats. Master bedroom med en mycket generös badrumsavdelning ensuite med gott om förvaring i anslutning, ytterligare bra sovrum samt ett ytterligare badrum.
Genomgående vackra parkettgolv, takrosetter, stuckaturer, vackra fönsterbleck i marmor och en takhöjd om 3,5 meter.

Kök

Ett platsbyggt klassiskt kök (Nisseby Snickeri) med sobert svarta träluckor, vackert mönstrat klinker på golv och vitt kakel bakom arbetsbänk i Silestone med nedsänkt ho. Gott om förvaring i över- och underskåp och i köksön som vetter mot matplatsen med plats för 4-6 personer. Inbyggd diskmaskin (Miele), ugn (Miele), tallriksvärmare (Miele), extra bred kyl och frys i rostfritt (Miele) samt en vinkyl (Dometic). Köksön med induktionshäll (Miele) och nedsänkt fläkt (Miele). Golvvärme och infällda spotlights i tak samt ovanför arbetsbänken infällda spotlights i överskåpen.

Badrum

Ett mycket generöst badrum i anslutning till master bedroom med mönstrat klinker på golv och vitt kakel på väggar. En separat del med förvaring bakom skjutdörrar, badkar och handdukstork. Den andra delen av badrummet med dusch med hand- och takdusch bakom glasvägg, ett brett handfat med infälld spegel ovanför, infällda hyllor för förvaring och vägghängd wc. En ytterligare infälld hel spegel, handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. 

Det andra badrummet med mönstrat klinker på golv och vitt kakel på väggar. Dusch med hand- och takdusch bakom glasdörr. Handfat med spegel ovanför och wc. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Miele). Golvvärme och infällda spotlights i tak. 

Gästwc med kalksten på golv och tapetserade väggar. Handfat, spegel och infällda spotlights i tak. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Larm finns installerat i lägenheten.
Porttelefon.

 

Driftskostnad

20.203 kr/år, varav
El: 14.065 kr/år
Försäkring: 6.138 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer
Trygg Hansa försäkring

Byggnad

Byggnadsår: 1879
Energideklaration: Utförd 2023-05-04
Energiprestanda: 89 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Humlegårdsmästaren Nr 2

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Humlegårdsmästaren nr 2 förvärvade fastigheten 1984 och är en skuldfri och mycket välskött förening. Föreningen äger marken som byggnaden står på och består av 13 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Juridisk person accepteras inte som medlem. Kabel-TV och internetuppkoppling finns i fastigheten via Tele2. Till medlemmarnas förfogande finns en tvättstuga i källarplan samt en innergård med möbler, grill och cykelställ. Vacker och representativ fastighet.

RENOVERINGAR

2023 Byte av två fläktar på taket.
2022 Porttelefon.
2022 Visst stambyte i källaren.
2021 Nya tvättmaskiner.
2019 Kameraövervakning.
2012-2014 Relining av stammar.
2008 Fasad och samtliga fönster renoverade.
2007 Nytt tak. Säkerhetsdörrar. Renovering och förlängning av hiss.
2007 Vindsförråd togs bort och nya källarförråd.
2007 Elstigare, 3-fas, till samtliga lägenheter.
2007 Värmecentral (även kompletterats 2017).
2007 Två lägenheter på taket byggdes.
2004 Trapphuset renoverades och marmorerades.

PLANERADE RENOVERINGAR
Se underhållsplan.

Se fullständig beskrivning >