Kragenäsvägen 9B - SÅLD

7 rum (178 + 48 m2). I mycket attraktiva Brevik på Lidingö finns denna mycket välbelägna fastighet med vacker sjöutsikt och sol hela dagen. Fastigheten omfattar idag en tomt om 1 098 kvm och en välplanerad souterrängvilla om 203 kvm ursprungligen uppförd 1948. Husets nedervåning inrymmer två sovrum, badrum, garage och allrum med öppen spis samt förråd, gäst-wc och tvättstuga. På övervåningen finns ljusa rymliga sociala ytor med hänförande utsikt över Stockholms inlopp. Ytterligare två sovrum, badrum och utgång till stor soldränkt balkong. Uppvuxen trädgårdstomt med flertalet träd och planteringar. För den som vill kan fastigheten utvecklas och bebyggas enligt tidigare bygglov med ett två-familjshus i tre plan med takterrasser, uteplatser, ett stort antal sovrum, vackra sällskapsytor och dubbelgarage. Totalt omfattar bygglovet ca 550 kvm totalyta.
Pris: 17.000.000 kr Kragenäsvägen 9B Brevik, Lidingö
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 7 (varav 4 - 5 sovrum) Boarea: 178 m2 + biarea 48 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 1.098 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1948

Interiör

Entréplan med välkomnande trapphall, gäst-wc och två sovum samt allrum med öppen spis. Ytterligare en entré och ett badrum finns intill sovrummen. Tvättstuga och pannrum med gott om utrymme för förråd. Via allrummet nås ytterligare förråd (används idag som vinkällare) samt genomgång till husets garage. 

Övre plan med fina, ljusa och öppna sällskapsytor omfattande vardagsrum med öppen spis, matsal, kök och ytterligare ett vardagsrum med utgång till husets rymmliga balkong med fri utsikt över vattnet i söder. Vidare finns ett stort badrum och två sovrum varav ett med klädkammare och utgång till balkongen. Ytterligare en uteplats utanför matsalen ger gott om möjligheter att hitta perfekta sollägen för middagar i det fria.

Renoveringar
Ca 1960         Tillbyggnad och plåtfasad
1985              Elpanna (patron)
1989              Dränering norrsidan (ej under altan mot matsal)
2004              Varmvattenberedare
2010              Hall och wc renoverades
2015              Övre badrum byggdes om
Köket har moderniserat i olika omgångar.

Radonmätning
Gjordes 1993. Omräknat till dagens standard uppgår värdet till 140 Bq/kbm i medelvärde (mätning i garage, nedre rum och övre sovrum). Blåbetong i tillbyggnad (garage och bortre sovrum samt övervåning från vardagsrum och bort).

Källare
Fuktgenomslag i västra-/nordvästra väggen. Troligen från att dränering inte gjorts och att innerväggen målad med fel färg.

Allmän beskrivning

Mycket välbelägen villafastighet i Brevik med 1 098 kvm souterrängtomt som idag är bebyggt med en villa ursprungligen uppförd 1948. Vacker trädgårdstomt med flertalet träd och planteringar. Garage med infart från Tunavägen samt parkering på uppfarten för två bilar.

Området är mycket populärt och man har nära till såväl promenadstråk, tennisbana och exempelvis småbåtshamnen i Brevik. Brevik Centrum erbjuder både mataffär, konditori och restaurang. Här ifrån går även Lidingöbanan för en snabb pendling till innerstan. Man har också nära till skola och förskolor.  

Bygglov

Bygglov och startbesked beviljat 2017-12-06 (Utgånget). Efter två år upphör det att gälla och ett nytt startbesked och förnyat bygglov måste sökas. 
Bygglovet avser byggnation av två bostadshus om 180 kvm BOA respektive 188 BOA där huskropparna är sammankopplade men förskjutna i förhållande till varandra. Detta för att skapa en fördelaktig utformning med hänsyn till tomtens förutsättningar. 
Bostadshusen omfattar två plan plus källarplan och takterrass. Båda husen får rymliga markterrasser med söderläge och utgång från vardagsrum på entréplan. 
Övre planet har generösa balkonger med fri sjöutsikt och takterrasserna får en mycket vidsträckt sjöutsikt över Stockholms inlopp. 

Förslag finns framtaget (dock ej godkänt av stadsbyggnadskontoret) för att sammanfoga de båda bostadshusen till en en-familjsvilla som då får ännu mer spektakulära ytor och en mycket flexibel planlösning.

Driftskostnad

45.315 kr/år, varav
El: 20.080 kr/år
Vatten/Avlopp: 5.373 kr/år
Renhållning: 2.203 kr/år
Försäkring: 13.459 kr/år
Övrigt: 4.200 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer
Värme ingår i kostnaden för el. Leverantör har bytts i april 2020 så kostnaden är osäker.

Byggnad

Byggnadstyp: 2 plans souterrängvilla
Byggnadsår: 1948
Uppvärmning: Direkt el
Grundläggn: Betongplatta
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet: POTATISEN 15

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 10.159.000 kr
Summa pantbrev: 4.259.300 kr
Tomtareal: 1.098 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >