Kungsgatan 73, 3tr

7 rum (237 m2). På attraktiv adress på Kungsholmen, högt upp i huset, på eget våningsplan, finns denna ljusa och magnifika sekelskiftesvåning på ett plan om 237 kvm med fönster i tre väderstreck, tre balkonger, två eldstäder och en mycket tilltalande planlösning. Våningen passar både den stora familjen och den som önskar en representativ sällskapsvåning. Genomgående välbevarade detaljer och vackra rum med en fantastisk känsla som måste upplevas. Vardagsrum, tv-rum och arbetsrum/bibliotek i fil mot gatan bidrar till en härlig känsla. Vardagsrum med charmigt burspråk, fint ljusinsläpp och plats för större soffgrupp. Tv-rum intill vardagsrum med utgång till rymlig kungsbalkong i västerläge med vyer över city och kanalen. Kontor och bibliotek med smakfull platsbyggd bokhylla. Fantastisk matsal perfekt belägen mellan kök och vardagsrum, med vacker öppen spis i bordshöjd som bidrar till en härlig känsla. Rymligt kök med gott om arbetsytor, förvaring och utgång till balkong mot innergården. Välplanerat huvudsovrum intill matsalen, med plats för dubbelsäng och med separat garderobsavdelning. Ytterligare separat avdelning för barnen med två rymliga sovrum, med eget badrum och tvättstuga. Ena sovrummet har fransk balkong mot innergården. Ett vackert och rymligt spaliknande badrum med fönster som bidrar till ett naturligt ljusinsläpp, härligt badkar, dusch med ångbastu och golvvärme. Intill badrummet finns våningens tredje balkong mot innergården. Ytterligare gäst-wc i hallen. Separat tvättstuga. Mycket välkomnande hall, perfekt belägen i mitten av våningen, med läshörna och mycket vacker smaragdgrön kakelugn. Genomgående vackra sekelskiftesdetaljer som kakelugn, öppen spis, hög takhöjd, burspråk, stuckaturer, takrosetter, pardörrar, skjutdörrar, bröstpaneler, vägglister och spröjsade fönster. Det är sällan man hittar en våning i denna storlek och med alla dessa attribut på Kungsholmen - vilket också är en av anledningarna till att denna våning inte varit till salu på över två decennier. Ett sällan återkommande tillfälle att förvärva detta exklusiva boende i ett mycket vackert hus, med vacker entré, och med byggår 1907, ritat av arkitektparet Dorph & Höög.
Pris: på förfrågan Avgift: 12.372 kr/mån. Kungsgatan 73, 3tr Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 237 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3, Hiss finns Avgift: 12.372 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 16,84835 % Byggnadsår: 1907 Förening: Brf Drabanten 9

Interiör

Välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter och vacker smaragdgrön kakelugn. Från hallen når man det rymliga vardagsrummet med charmigt burspråk som bidrar till ett mycket härligt ljusinsläpp. I vardagsrummet finns det plats för större soffgrupp och annan möblering om så önskas. Via skjutdörrar når man tv-rummet med utgång till den vackra kungsbalkongen i västerläge med vy över city och kanalen. Via spröjsade pardörrar når man rymligt kontor/bibliotek med vacker bokhylla. Härlig matsal med plats för större sällskap och med stor öppen spis i bordshöjd som bidrar till en härlig känsla. Kök med gott om arbetsytor och utgång till rymlig balkong mot innergården. Huvudsovrum med plats för dubbelsäng och separat garderobsförvaring. Ytterligare två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Ena sovrummet har fransk balkong mot innergården. Fantastisk badrum med två fönster, badkar, dusch, ångbastu och golvvärme. I anslutning till badrummet finns våningens tredje balkong - även den mot innergården. Ytterligare gäst-wc i hallen, badrum i anslutning till de två andra sovrummen och separat tvättstuga. Genomgående vackra och välbevarade detaljer från byggåret, i perfekt blandning med moderna inslag. 

Det är sällan man finner en våning i denna storlek och med dessa attribut på Kungsholmen. Det första man slås av när man stiger in är den fantastiska känslan, det härliga ljuset och den vackra kakelugnen. Takhöjden och de stora fönsterna bidrar till en rymd, ett ljus och en känsla som inte går att fånga på bild eller video. Här finns allting man kan önska sig av en våning i denna storlek. Det finns stora sociala rum i anslutning till varandra som skapar ett härlig flöde. Sedan finns det två separata sovrumsdelar, två badrum, gäst-wc, separat tvättstuga, två eldstäder och tre fantastiska balkonger med morgon- och kvällssol. Våningen har genomgående varsamt renoverats och har mycket välbevarade detaljer. Fönster i tre väderstreck bidrar till ett oerhört fint ljusinsläpp. Detta är verkligen en storslagen våning, mycket attraktivt belägen på Kungsholmen, med närhet till allt man kan önska sig, och det är just därför ägarna bott i våningen i över två decennier. 

Kök

Fantastiskt kök, perfekt beläget intill matsalen och med utgång till härlig balkong mot innergården. Bänk-och stänkskiva i natursten och blå kakel. Gott om förvaring i under-och överskåp. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, kyl/frys, vinkyl, fläkt och diskmaskin. Stort skafferi. 

Badrum

Rymligt och smakfullt badrum med blå mosaik på väggar och golv samt två stora fönster. Badrummet är utrustat med handfat med spegel och förvaring ovan, nischer för badrumsprodukter och stor förvaring bakom glasdörrar. Det finns även dusch med ångbastu, badkar, vägghängd-wc, handdukstork, golvvärme och spotlights i taket. 

Ytterligare badrum i samma utförande i andra änden av våningen. Även det utrustat med badkar, handfat med spegel ovan och wc. Gäst-wc i hallen. 

Separat tvättstuga med tvättpelare och städskåp. 

Område

Ett oslagbart läge på Kungsholmen med ett rikt restaurangliv med restauranger så som AG, Mäster Anders och Agnes. Kort promenadavstånd till Kungsholmstorg med caféer, mataffärer och flertalet butiker, samt närhet till Norr Mälarstrands vatten och grönska. På Fleminggatan finns Kungsholmens nya knutpunkt med bland annat Ica, Sats, systembolag och flertalet restauranger. Ytterligare fördelar med området är kollektivtrafiken med både blå och grön tunnelbanelinje, flertalet bussar och både centralen och Arlanda Express inom tio minuters promenadavstånd.

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett förråd.
Handikapp- och barnvagnsvänlig entré utan trappsteg. 

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 1.343.894 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1907
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-01-11
Energiprestanda: 96 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Drabanten 9

Information:

Bostadsrättsföreningen Drabanten 9 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2006. Fastigheten har byggår 1907. Föreningen består av 12 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lokaler upplåtna med hyresrätt. Obligatorisk kostnad för bredband tillkommer om 200kr/mån som är inräknat i den utskrivna avgiften. 

Renoveringar
Se årsredovisning 2022

Kommande renoveringar
Se årsredovisning 2022

Se fullständig beskrivning >