Kyrksundsvägen 13

7 rum (206 m2). Med utsikt över Hotellviken och närhet till vattnet ligger detta åretruntboende om 206 kvm. Huset är byggt 2005 i två plan med fyra sovrum, två badrum, två vardagsrum, kök och matsal i öppen planlösning med centralt placerad öppen spis och stora fönsterpartier. Huset omgärdas av träbelagda terrasser om totalt 135 kvm med sol från morgon till kväll under sommarmånaderna. Balkong på övre plan om 14,5 kvm med kvällssol och utsikt över Hotellviken. Vardagsrumsdelen har öppet till nock med en höjd om 6,9 m vilket ger rymd och ljus till både övre och nedre plan. Tre av sovrummen ligger på övre plan samt ena vardagsrummet med utgång till den stora balkongen. Vid entrén ligger tvättstugan med separat utgång. På tomten finns även ett fristående hus med bastu och dusch. Huset är högt beläget på en lugn återvändsgata med några steg till klippor och bad.
Pris: 10.800.000 kr Kyrksundsvägen 13 Älgö, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök (varav 4 - 4 sovrum) Boarea: 206 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.733 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 2005 om och tillbyggt år 2005 på äldre grund, pumprum och bjälklag
Mats Lagerkvist
Biträdande Mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se

Planlösning

Möblerbar entré under tak i anslutning till de träbelagda terrasserna som omgärdar huset. Hall med gott om förvaring och eluppvärmt grått klinkergolv. Intill hallen finns rymlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt separat utgång mot baksidan av huset. Hallen öppnar upp till det storslagna vardagsrummet med en takhöjd om 6,9 m och fönster upp till nock. På varsin sida om vardagsrummet finns kök och matsal i öppen planlösning med fönster i tre väderstreck. Vardagsrummet har en stilren öppen spis samt utgång till det terrasserade trädäcket i två plan som sträcker sig runt tre sidor av huset vilket ger möjlighet till sol från morgon till kväll under sommarhalvåret. Elegant trappa i ek och glas leder upp till sovrumsavdelningen med tre sovrum varav master bedroom har sjöutsikt där Saltsjöbadens friluftbads klassiska silhuett kan skönjas. På detta plan finns det andra badrummet, walk-in closet samt ett sällskapsrum med fönster från golv till tak och utgång till stor balkong. Genomgående massiva ekgolv från Kasthall.

Kök
Vitt stilrent kök med social köksö. Vita bänkskivor i Corian, Carrararmarmor på vägg bakom diskbänk samt blandare från Blanco. Nedfälld induktionshäll i köksön (bredd 70 cm), ugn, integrerad kyl och frys, samtliga från Miele. Integrerad diskmaskin från Smeg. Rymlig matplats för 8-10 personer.

Badrum
Båda badrummen har fönster och är inredda med grått eluppvärmt klinkergolv och vitkaklade väggar. Handfatskommod med skåp under ho på bänkskiva. Handdukstork el. Spegel i vägg med natursten runtom spegeln. Badrummet på nedre plan har utöver dusch även ett separat integrerat badkar.

Trädgård
Uppvuxen trädgårds-/naturtomt om 1 733 kvm med stenlagd parkeringsplats för tre bilar. Det finns ytterligare möjlighet att parkera bilar på nedre delen av tomten samt uppställning av båt. Trälagda terrasser, stenknallar, gräsmatta, rabatter och planteringar. Tvärs över gatan ligger en allmänning med klippor och möjlighet till bad. Det går även att rulla ner en kajak här för paddeltur.

Läge
Huset ligger på Älgö ca 30 minuter från Stockholm city med närhet till såväl bra kommunikationer (ca 600 meter till Älgövägen och buss mot Solsidan station) som fin natur och bad. Sommartid finns kiosk, servering och Kringelgården ordnar med brödbil. Det finns sandstränder, bad med lekplats, fotbollsplan och tennisbanor.
I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 7,5 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger.

Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, ute tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall, ishall och KSSS seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat.

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Samskolan, Kunskapsskolan, Da Vinci skolan, Igelboda skola, Kunskapsskolan och Neglinge skola. Samskolan i Tattby har klass F upp till årskurs 9. Igelboda skola och Neglinge skola har både låg- och mellanstadieverksamhet. Kunskapsskolan som ligger närmast vid Observatorieberget har elever från årskurs 6 till 9. Förskolor på Solsidan är Vårgärdets förskola och Tuvans Pysslingförskola.

Driftskostnad

59.681 kr/år, varav
El: 30.520 kr/år
Vatten/Avlopp: 6.415 kr/år
Sotning: 130 kr/år
Renhållning: 5.117 kr/år
Försäkring: 14.019 kr/år
Övrigt: 3.480 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla
Byggnadsår: 2005
Uppvärmning: El (direktverkande) och värmepump-luft/luft (el)
Energideklaration: Beställd 2018-04-04
Energiprestanda: 55 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Torpargrund
Grundmur: Betong och Leca
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskasseter
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet: ÄLGÖ 68:1

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 6.593.000 kr
Summa pantbrev: 6.100.000 kr
Tomtareal: 1.733 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt VA
Servitut etc.
01-IM8-18/39 - 1 Avtalsservitut villa mm 1918-04-08

Se fullständing beskrivning >