Leksandsvägen 24

10 rum (279 + 96 + 39 m2). Med ett lugnt och eftertraktat läge i idylliska villakvarter ligger denna vackra nationalromantiska Ornäsvillan. Ett gediget bygghantverk med mycket charm och bevarad karaktär från byggåret 1930. Huset består av fyra våningar. På första våningen finns hall med gäst-wc, vardagsrum med öppen spis, matsal och kök. Sällskapsrummen är rymliga och ljusa med vackra blyinfattade fönsterpartier. Ett mycket trivsamt kök med öppen spis och matplats och som är i anslutning till en uteplats med eftermiddags- och kvällssol. På andra våningen finns en sällskapsdel/bibliotek med balkong, fyra sovrum och badrum. Ett av sovrummen är i anslutning till en loggia i söderläge. Vinden är inredd och hyser två rymliga sovrum och ett badrum. Den inredda källaren rymmer sällskapsrum, groventré, badrum tvättstuga och garage. Plan trädgårdstomt som är inbäddad bakom höga häckar. Det är grönt, lummigt och skyddat från insyn.
Pris: 25.800.000 kr Leksandsvägen 24 , Stockholm
Ansvarig mäklare: Anna Jonasson 073-333 30 20 anna@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 10 rum och kök (varav 6 sovrum) Boarea: 279 m2 + biarea 96 m2 + ej mätvärd yta 39 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 660 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1930

Interiör

Möblerbar välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt en gäst-WC (el-golvvärme).
Generös och vacker sällskapsdel med genomgående massiv fisbensparkett i ek samt blyinfattade fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrum med öppen spis och skjutdörrar in till den praktfulla matsalen. Från matsalen finns även en utgång till den lummiga trädgården.
Rymligt och trivsamt kök med matplats och öppen spis. I anslutning till köket via köksentrén finns en uteplats med eftermiddags- och kvällsol. Köksentrén har plats för avhängning och vattenburen golvvärme.

På husets övervåning återfinns ett bibliotek/allrum med utgång till en balkong i österläge. Fyra rymliga sovrum varav ett med utgång till en loggia i söderläge och vidsträckt vy.  Helkaklat badrum i klassisk stil med badkar, dusch, WC samt två handfat.

På vindsvåningen finns två rymliga sovrum varav ett med fransk balkong. Gott om förvaringsplats. Badrum med dusch, wc och handfat.

Källarplanet rymmer en sällskapsyta, badrum med badkar, dusch, handfat och wc, tvättstuga samt en groventré med gott om plats för avhängning och förvaring. Dessutom garage med gott om förvaringsutrymme. Källarplanet hat vattenburen golvvärme. Utanför garaget finns plats för två bilar att parkera bredvid varandra. 

Område

Höglandet med sitt Mälarnära läge och pampiga villor med stilfull 20- och 30-talscharm är omgiven av vacker natur, Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd. Bra skolor i området, Höglandsskolan samt Olovslundsskolan, samt ett flertal förskolor. Båthamn med charmig sommarrestaurang på promenadavstånd. Ett lugnt område med genuin villaidyll. Flera golfbanor, ridskolor och andra sportanläggningar finns i närområdet.

12:ans spårvagn har hållplatser här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet mot Mälaröarna och Brommaplan.

Nockeby Torg är en mycket trevlig knytpunkt med ett stort utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, Café/bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

 

Driftskostnad

85.400 kr/år, varav
Värme: 1.500 kr/år
El: 60.000 kr/år
Vatten/Avlopp: 3.500 kr/år
Sotning: 300 kr/år
Renhållning: 3.500 kr/år
Försäkring: 13.000 kr/år
Övrigt: 3.600 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår: 1930
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2013-11-11
Energiprestanda: 75 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Natursten, betong, betonghålsten. Invändigt putsade / målade
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: JAGUAREN 12

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 12.000.000 kr
Summa pantbrev: 11.475.000 kr
Tomtareal: 660 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >