Linnégatan 19, 4 tr

5 rum (148 m2). Med ett högt och attraktivt läge mellan Humlegården och Östermalmstorg, i trevlig och välhållen fastighet från 1937, ligger denna ljusa funkisvåning i gott skick. Två härliga balkonger, en mot gatan och en mot gården. Hög standard, generösa sällskapsytor, öppen spis, kök med exklusiva materialval och matplats för många gäster. Tre utmärkta sovrum, god förvaring, mycket stort badrum med ångbastu, badkar och dubbla handfat. Separat gäst-wc i hallen. Fina parkettgolv och ljus färgsättning. Omedelbar närhet till ett rikt utbud av affärer, restauranger och caféer. Bra kommunikationer med t-bana och buss.
Pris: 15.800.000 kr Avgift: 6.628 kr/mån. Linnégatan 19, 4 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 kök (varav 3 sovrum) Boarea: 148 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4 av 6 , Hiss finns Avgift: 6.628 kr/mån. inkl inkl värme, VA och bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 7.79577 Byggnadsår: 1937 Förening: Brf Guldfisken 27

Planlösning

Rymlig och välkomnande hall med garderob och plats för avhängning. Inre hall med möjlighet till sittplats. Vacker kolmårdsmarmor på golv. Gästwc i passage mot kök med kalksten. Hallen öppnar upp mot det generösa sällskapsrummet med öppen spis och utgång till balkong i söder. Tre bra sovrum med flera garderober, varav två sovrum med fönster mot gård. Exklusivt och påkostat kök med stor matplats och öppning mot sällskapsrummet. Utgång till balkong från köket mot gården med morgonsol. Genomgående mycket hög standard med Bose-system och spotlights samt ljusa målade väggar och vackra parkettgolv.

Kök
Smakfullt italiensk kök från Vicco. Köket är ljust och luftigt med gott om plats för socialt umgänge samt stor öppning mot sällskapsrum. Utgång till balkong mot rofylld gård. Stor köksö i solid valnöt delar av köket mot matplatsen. Stora arbetsytor i Carraramarmor. Djupa skåp och luckor skapar bra förvaring. Induktionshäll, separat grill och gas (Miele), inbyggd ugn och micro och diskmaskin samt spisfläkt (Miele). Kyl och frys (Siemens). Bosehögtalare och spotlights i tak. Vita målade väggar och ljust målat trägolv i köksdelen samt oljad stavparkett i matdelen.

Bad
Stort och exklusivt badrum med ingång från två sovrum. Ångbastu med dusch, inbyggt badkar och separat wc. Dubbelkommod med gott om förvaring, handfat i corian. Stor spegel och två högskåp med ytterligare förvaring samt tvättpelare (Miele). Vattenburen handdukstork. Ljusa målade väggar och stora klinkerplattor med golvvärme.

Övrigt
Till våningen hör ett källarförråd om ca 5 kvm. Cykelställ under tak på gården. Våningen ligger med närhet till Östermalmstorg och Humlegårdens grönska samt Stureplans butiker och restauranger. I närheten finns Östermalms saluhall, Systembolag, restauranger, rikt serviceutbud, bra kommunikationer samt ett antal förskolor och skolor.

Driftskostnad

9.000 kr/år, varav
El: 4.800 kr/år
Försäkring: 4.200 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1937
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-07-09
Energiprestanda: 121 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Guldfisken 27

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Guldfisken 27

Information:

Fastigheten byggdes 1937 och består av 17 bostadsrätts-lägenheter och 5 lokaler med hyresrätt. Brf Guldfisken 27 är en äkta förening och förvärvade fastigheten år 2010. Kabel-TV samt internetanslutning finns i fastigheten via ComHem. Föreningen accepterar ej juridisk person. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr.
Föreningen har ett cykel/barnvagsrum, soprum med återvinning samt en tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, en centrifug och ett torkrum. Lummig innergård med planteringar och utemöbler.

Renoveringar
2017 Iordningsställande av gården. Byte av takfläkt. Anslutning av fibernät. Sotning av skorstensar. Inredning av entrén. Byte av pumparna i källarens pumpgrup.
2016 Uppsnyggning och renovering av hisskorgen (utvändigt). Besiktning av hiss.
2015-2016 Inbrottssäkranade åtgärder på dörrar i fastighetens källare samt dörr i trapphus till källare. Bullersanering av fönster mot gatan inkl tätning av fönsterbågar. Rensning och underhåll av pumpar i källarens pumpgrop samt slamsugning av pumpgrop.
2015 Installation av ny och kraftfullare slagdörrsautomatik till entréytterdörren. Målning av fönster i trapphuset samt ytterdörrar mot gården. Installation av ny säkerhets- och ståldörr i källaringång från gatan. Inköp och montering av nya markiser till tre av föreningens fyra butikslokaler. Inredning av entrén. Byte av cirkulationspump för varmvatten.
2014 Ventilationsåtgärder enligt OVK inklusive slutbesiktning och godkännande. Installation av ny evakueringsfläkt för frånluft/ventilation.
2013 Målning av balkonger och fönstrens ytterbågar. Byte och justering av rökgasfläktar till öppna spisar. Gemensam upphandling av säkerhetsdörrar inkl montering.
2012-2013 Byte av tvättmaskin och torktumlare i fastighetens tvättstuga.
2012 Målning av trapphus och källarutrymmen. Installerat fiber.
2011 Frånkoppling av Stadens gasförsörjning till fastigheten. Stambyte. Byte av elstigare och installation av ny elcentral skedde i samband med stambyte. Installation av fiberkabel i fastigheten.
2010 Ny hissmaskin.
1995 Renovering av fasaden och fastighetens balkonger.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade, bara mindre löpande underhåll.

Se fullständing beskrivning >