Lützengatan 7

5 rum (110 m2). Invid Karlaplan, på en av Östermalms mest attraktiva adresser, finns denna ljusa och oerhört smakfullt renoverade våning om fem rum och kök med vacker öppen spis, stora fönsterpartier, vackra sociala ytor och en makalös känsla. Rymligt vardagsrum med charmig öppen spis, stort spröjsat fönster mot innergården som bidrar till ett vackert ljusinsläpp och plats för större soffgrupp. Via pardörrar når man den fantastiska matsalen med plats för större sällskap och annan möblering om så önskas - rummet har tidigare använts som sovrum. Smakfullt mörkt kök med bänkskiva i granit och vitvaror från Smeg och plats för större sällskap även här. Separat köksingång med utgång till den gröna och mycket trevliga gården. Huvudsovrum med mycket förvaring, plats för större säng och anslutande badrum. Badrummet kan även nås via andra rum. Badrum med dubbla handfat, badkar och tvättpelare. Ytterligare två härliga sovrum med plats för säng och förvaring. Välkomnande hall med gott om plats för avhängning bakom platsbyggda garderober. Genomgående fantastiskt vackra attribut från byggåret, såsom hög takhöjd, spröjsade fönster, stuckaturer, takrosetter, höga golvsocklar, skjutdörrar och vackra golv av fiskbensparkett. Välskött skuldfri förening i representativ fastighet med elegant entré, ritad av arkitekt Östlihn & Stark, med byggår 1915.
Pris: 15.000.000 kr Avgift: 4.242 kr/mån. Lützengatan 7 Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 110 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 0,5 Avgift: 4.242 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.1 % Byggnadsår: 1914 Förening: Brf Trumslagaren 3

Interiör

Välkomnande hall med mycket platsbyggd förvaring och anslutning till det strålande ljusa vardagsrummet med vacker öppen spis, stort spröjsat fönster och plats för större soffgrupp. Från hallen når man via skjutdörrar den fantastiska matsalen med stort fönster och plats för större sällskap - har tidigare använts som sovrum. Kök i vacker mörk ton med vitvaror från Smeg, plats för stora sällskap och utgång till den vackra grönskande gården. Huvudsovrum med mycket platsbyggd förvaring, plats för större säng och anslutande badrum - badrummet går att nå från andra rum. Ytterligare två bra sovrum perfekt belägna i varsin ände av våningen. Stammar för gäst-wc finns för att bygga i hallen. Badrum med dubbla handfat, tvättpelare och badkar. Genomgående oerhört smakfulla detaljer och en fantastisk känsla. 

Det första man slås av när man stiger in i våningen är den genomgående oerhört smakfulla renoveringen, rymden och det vackra ljuset. Det stora fönsterpartiet i vardagsrummet som vetter mot den gröna innergården bidrar till en fantastisk känsla - öppna spisen likaså. Det är sällan man finner en våning om fem rum och kök om 110 kvm med så mycket sociala ytor och antalet sovrum, vilket gör det till en social familjevåning. Utgången till den gröna innergården bidrar till huskänslan och passar perfekt för barnfamiljen. Våningen har genomgående varsamt renoverats med påkostade materialval och en tydlig röd tråd där ägarna lagt ned tid och energi på att få en praktisk och samtidigt väldigt estetiskt vacker våning - vilket de lyckats utmärkt med. Att våningen även ligger lugnt belägen på mycket attraktiv adress invid Karlaplan bidrar till helheten. Detta är en av de bästa våningarna i storleken och ett helt fantastiskt hem att trivas i. 

Kök

Vackert kök i sober färgsättning med bänk- och stänkskiva i granit. Köket är välutrustat med gott om förvaring i under- och överskåp. Maskinell utrustning bestående av spis, fläkt, ugn, diskmaskin, vinkyl samt större kyl och frys. I anslutning till köket finns plats för matgrupp. Samtliga vitvaror ifrån Smeg.

Badrum

Smakfullt badrum med dubbla ingångar. Golv och väggar i vacker finslipad ljus sten och svart kalksten. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, badkar, inbyggd tvättmaskin och torktumlare, handukstork, dubbla handfat med förvaring nedan och inbyggd spegel med belysning på sidan. Blandare från Dornbracht. Spotlights i taket.

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett källarförråd.
Spotlights och skenor ingår inte i köpet. Samma gäller för gardiner och gardinstänger.

Område

Lützengatan är en del av det idylliska och mycket charmiga 20-tals området runt Karlaplan. Det är mycket populärt att bo i just detta läge, med närheten till Karlaplan, Karlavägen, Fältöversten och Garnisonens breda utbud av restauranger, shopping och kulturliv. Man har även en kort promenad till Djurgården och Tessinparkens härliga grönska

Driftskostnad

29.004 kr/år, varav
El: 18.480 kr/år
Försäkring: 8.736 kr/år
Övrigt: 1.788 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer
Övrigt - bredband

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 0 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1914
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-02-16
Energiprestanda: 128 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Trumslagaren 3

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Brf Trumslagaren 3 förvärvade fastigheten 1981 och bebyggdes 1914. Föreningen består av 15 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt en lokal som upplåtes med hyresrätt. Det finns en gemensam tvättstuga i källaren med en tvättmaskin, en centrifug, ett torkskåp samt en mangel samt cykelrum. Vidare finns en trivsam och grönskande innergård med utemöbler och grill på sommaren. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp samt pantsättningsavgift på 1% av aktuellt prisbasbelopp. Avgiften debiteras kvartalsvis i förskott. Föreningen är idag skuldfri.

RENOVERINGAR
2006 Renovering av duschutrymmet i uthyrningslägenheten, målning av trapphuset samt partiellt stambyte i några lägenheter.
2014 Renovering av fönster och fönsterdörrar mot gården
2016 Renovering av entré och trapphus
2017 Renovering av fönster och fönsterdörrar mot gatan

Stammarna byts partiellt i fastigheten. I samband med en renovering av badrum och kök byter föreningen de vertikala stammarna. Föreningen står då för kostnaden av stambytet.

Kommande underhåll:
Byte av galvade vattenledningar samt ombyggnad av sophanteringsanläggning under 2024. Under 2025 ska vissa balkonger renoveras mot gatan. Fasadrenovering mot gatan och gården under 2026/2027. Lån kommer att tas upp i samband med fasadrenoveringen.

Se fullständig beskrivning >