Molinvägen 4

7 rum (207 + 68 m2). Högst belägen i den berömda vita staden, Södra Ängby är europas största bestånd av funkisvillor och utgör ett unikt område. Denna mycket välbevarade funkisvilla har det stilrena linjespelet och de rundade formerna i arkitekturen, de gedigna materialen och detaljerna så som boaserade kassettak, blyinfattade fönster, glasade dubbeldörrar, öppna spisar och stora fönsterpartier med låg bröstning.

Elegant entré likt 20-talets klassicism med blyinfattade fönster, golv i kålmordsmarmor, kassettak och platsbyggd avhängning i brunlaserad färgton. Gäst-wc ligger intill entrén och från den möblerbara inre hallen når man vardagsrummet och köket samt källare och övre plan.
Nedervåningen präglas av den öppna och sociala planlösningen mellan vardagsrum och matsal, de stora fönstren ger rymd och ljus, den öppna spisen utgör en central punkt i villans sällskapsdel . Via matsalen når man den insynsskyddade terrassen och den lättillgängliga och barnvänliga tomten. Trivsamt och ljust kök med matplats och öppen spis.
Det övre planet erbjuder tre generösa sovrum och ett allrum med öppen spis. Från allrummet och ett av sovrummen når man en stor altan med utsikt över Mälaren och trädgårdsstaden. Här finns även ett badrum med badkar, dusch, wc och tvättställ med kommod.
Källaren innehåller tvättstuga, flera förråd, pannrum och ett stort garage.
Pris: 18.000.000 kr Molinvägen 4 Södra Ängby, Stockholm
Ansvarig mäklare: Anna Jonasson 073-333 30 20 anna@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 207 m2 + biarea 68 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 692 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1936

Övrigt

Huset förvärvades av nuvarande ägare -88 och genomgick då en totalrenovering.

Förhandsbesiktning och energideklaration finns att tillgå på förfrågan.

 

Område

Effektiva kommunikationer, det tar ca 20 min att ta sig till Stockholms innerstad, t-banans gröna linje ligger en kort promend bort. Judarskogen erbjuder skogspromenader, längdskidåkning och skridskoåkning på Judarns is, och Mälaren med Ängbybadet ger både fina badmöjligheter och härligt långa promenadsträckor längs vattnet.
Närhet till bra skolor och förskolor.
Södra Ängby utgör ett område av riksintresse för kulturminnesvården.

Driftskostnad

47.000 kr/år, varav
El: 30.000 kr/år
Sotning: 4.000 kr/år
Försäkring: 8.000 kr/år
Övrigt: 5.000 kr/år

Byggnad

Byggnadsår: 1936
Fastighetsbet: GARDEROBEN 8

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 10.782.000 kr
Summa pantbrev: 2.500.000 kr
Tomtareal: 692 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >