Nämdöfjärdsvägen 22

Stor sjöfastighet på populära Stavsnäs Hölö. Välkommen att förvärva hela 6.550 kvm tomt med underbart sydostläge mot Nämdöfjärden. På fastigheten står idag en byggnad på ca 62 kvm samt ett gästhus på ca 34 kvm som är i behov av renovering. Bygglov finns för ett spektakulärt fritidshushus om totalt ca 352 kvm bruttoarea, vilket ger stora möjligheter att skapa ett fantastiskt drömboende. Vackert kuperad naturtomt med berg, tall och klippor ut mot vattnet. Brygga, bastu och sandstrand nere vid vattnet. Till Hölö tar du dig smidigt med bil hela vägen från Stockholm på ca 50 min. Läget är extraordinärt och för den som söker havet, enskildheten och den vackra skärgårdsnaturen. Ett sällan återkommande tillfälle att förvärva ett mycket tilltalande sjöställe i attraktivt lugnt läge och med de stora fjärdarna och ytterskärgården straxt utanför. Tillgång till lugn båtplats med en minuts gångväg för 1.500 kr/år.
Pris: på förfrågan Nämdöfjärdsvägen 22 Stavsnäs-Hölö, Värmdö
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Boarea: 62 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 6.550 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1947, 1981

Bygglov nytt fritidshus

Det finns bygglov för ett nytt hus i 1-plan som kommer att ha en bruttoarea om ca 274 kvm med en byggnadsarea på ca 288 kvm varav ca 14 kvm utgör öppenarea. Huset är tänkt att byggas med mycket hög standard och komfort såväl invändigt som utvändigt med sten och trä, i en så kallad "modern klassisk stil" där byggnaden kommer smälta in med naturen på tomten. Här planeras mycket generösa sällskapsytor, stort kök med all maskinell utrustning av högsta standard, eldstäder, tre-fyra sovrum, två badrum plus master bedroom med anslutande badrum och dressing room. Stora spröjsade fönsterpartier och en mycket generös takhöjd med kök, matplats och vardagsrum samt utgång till stor terrass under tak. Fantastiska vyer och ljus ut mot havet. En stor altan i sydost i anslutning till huvudbyggnad. Bygglovet innehaver också byggnad av ett 2-bils garage om ca 44 kvm BYA med teknikrum och förråd. Separat gästhus i samma stil och material som huvudhuset om ca 77 kvm BYA. Gästhuset har ett sovrum, badrum, hall samt ett sällskapsrum.
Bygglovet innehaver också byggnation av nytt avloppsystem för wc- och bad-, disk- och tvättvatten, samt vattenförsörjning som ska ske från parallella system där den befintliga borrade brunn används för dricksvatten och avsaltat havsvatten används för övriga hushållsvatten. 

Befintligt hus

Det hus som idag finns på fastigheten är byggt 1947 och är en 1-plansvilla med en boarea om ca 62 kvm. På entréplanet finns rymlig hall med garderober. Kök med plats för matbord och utgång till mindre uteplats. Generösa sällskapsrummet med eldstad och stora fönsterpartier mot vattnet. Två sovrum samt badrum med badkar och handfat. Ytterligare ett badrum med handfat. Avlopps saknas i fastigheten. 

Gästhus i 1-plan som byggdes 1981 med en boarea på ca 34 kvm. Öppet kök med sällskapsrum med utsikt över vattnet. Mindre sovrum. 

 Det finns även en bastustuga invid vattnet som är i behov av renovering. 

Byggnad

Byggnadsår: 1947, 1981
Energideklaration: Behövs ej
Fastighetsbet: STAVSNÄS 1:343

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 8.704.000 kr
Summa pantbrev: 6.000.000 kr
Tomtareal: 6.550 m2
Vatten/avlopp: Enskilt vatten året om/Avlopp saknas.
Servitut etc.
01-DJÖ-680 - 1 Officialservitut väg
GA1 Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ HÖL GA:1
GA2 Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ STAVSNÄS GA:6
GA3 Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ STAVSNÄS GA:4

Se fullständig beskrivning >