Narvavägen 20A, 2 tr - SÅLD

2 rum (68 m2). Med ett av Östermalms mest attraktiva lägen, mitt på Narvavägen, ligger denna välplanerade tvårumslägenhet om 68 kvm med balkong och ett tyst gårdsläge. Lägenheten har den äldre charmen bevarad i ekparkettgolvet, takstuckaturen och fönsternischernas vackra snickerier. Köket och sovrummet ligger mot den inre lugna gården. Utgång till den stora balkongen från sovrummet. Gott om plats för garderober och förvaring. Stilrent badrum i hallens förlängning. Stort vardagsrum med härlig rymd och platsbyggd bokhylla samt plats för såväl matsalsbord som sittgrupp. Två dubbelfönster ger ett rikligt ljusinsläpp. Skuldfri förening i vacker fastighet från 1897.
Pris: 6.495.000 kr Avgift: 2.772 kr/mån. Narvavägen 20A, 2 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 2 (varav 1 sovrum) Boarea: 68 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2 av 3 , Ej hiss Avgift: 2.772 kr/mån. inkl Värme, vatten, kabel-tv(basutbud) och bredband (fiber)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 2.8924 % Byggnadsår: 1897 Förening: Brf Fanan 22

Interiör

Välkomnande hall, med gott om plats för klädavhängning, som förbinder samtliga rum i lägenheten. Mot gården ligger kök och sovrum. Köket har gott om arbetsyta samt plats för frukostmatbord invid fönstret. Bredvid köket ligger sovrummet med härlig rymd och gott om ljusinsläpp via fönster och balkongdörren. Stor insynsskyddad balkong i östligt läge som spänner över rummets bredd vilket ger en generös uteplats sommartid. 

I hallens förlängning ligger badrummet med dusch, vägghängd wc och gott om förvaring. Åt den andra gården ligger vardagsrummet med vacker fiskbensmönstrad ekparkett, platsbyggd bokhylla och två vackra dubbelfönster. Gott om plats för såväl matsalsbord som soffgrupp. Vacker takstuckatur och höga golvsocklar samt bevarade snickerier i fönsternischerna. 

Kök

Stilrent kök med lådfronter i vitt, blankt strukturkakel i vitt och öppna hyllor ovan arbetsbänkarna vilket skapar luftighet och rymd. Diskmaskin från Miele. Ett frukostbord får gott om plats invid fönstret. Frilagd tegelvägg med bevarat orignalskåp ovan. Direktansluten köksfläkt och tvättmaskin i bänkskåp.

 

Badrum

Helkaklat badrum med klinkergolv och elburen golvvärme. Vägghängd wc, dusch med glasvägg och infällda väggnischer med belysning. Infällda spotlights i tak. Gott om förvaring i skåp. 

 

 

Övrigt

Takhöjd ca 3,1 m. Möjligt att bygga balkong med utgång från vardagsrummet (bygglovet har löpt ut och övriga i huset har byggt vid en tidigare tidpunkt). Vindsförråd. Tvättstuga finns i källaren och cykelrum i gång mellan gård och gata. Lägenheten har larm installerat som kan tas över. Skuldfri förening med en stadig kassa.

Driftskostnad

9.000 kr/år, varav
El: 5.000 kr/år
Försäkring: 4.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1897
Energideklaration: Utförd 2009-09-09
Energiprestanda: 150 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Fanan 22

Information:

Bostadsrättsföreningen Fanan 22 förvärvade fastigheten 1995 och är en äkta förening. Föreningen består av 23 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal (37 kvm i källarplan). Juridisk person accepteras inte. Kabel-TV och Internetuppkoppling finns i fastigheten via Com Hem. Fiber via Ownit. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga, i källarplan, med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Cyklar kan ställas utomhus samt i gången in till gården. Gemensam uteplats på båda sidor av gårdshuset. Föreningen upplät den sista hyresrätten i somras och har därmed inga långfristiga skulder samt en väl tilltagen kassa.

Renoveringar
2004/2008 Tak renovering gat- och gårdshus
2004 Fasad gårdshus
2006 Stambyte kök och badrum, elstigare fram till resp lägenhet, trappuppgång gården och fönster ommålade gårdshus
2007 Gathusets fasad (gårdssida)
2009 Balkonger mot gård
2010 Gårdsrenovering, översyn tak
2011 Fönster mot gatan. Delar av tak gatuhus. Markanläggning gård
2013 Nya källarförråd i gatuhuset, ny tvättmaskin, balkonger mot gård (gårdshus)
2013/2014 Nytt tak gathus, nytt hissmaskinrum, inredning vinden gatuhus
2014 Installation av porttelefonisystem och fiber till resp lägenhet. Elstigare till plan 3 och 4 i gatuhus till resp lägenhet. Balkong mot gård (gatuhus, Lange 1 tr)
2015 Balkong mot gård (gatuhus, Lönnberg 2 tr)
2016 Renovering fönster gatuhus - byte till energiglas, installation ventilationsdon
2017 Renovering fönster gårdshus - byte till energiglas, installation ventilationsdon. Installation av ny undercentral för uppvärmning av fastigheterna. Renovering soprum på gården. Uppdatering belysning innergård
2018 Upplåtelse av tidigare hyresrätt

Inga större reparationer planerade den närmaste tiden.

Se fullständig beskrivning >