Narvavägen 27, 5 tr - SÅLD

3 rum (86 m2). Enastående kungsvåning med ett av Östermalms i särklass mest attraktiva lägen. Fasadfri utsikt över såväl Narvavägsallén upp mot Karlaplan som ner till Oscarskyrkan samt Strandvägen. Ett mycket välplanerat boende i toppskick med fantastiskt ljusinsläpp med vackra och svårslagna uteplatser. Den ena består av kungsbalkongen, med access från tre dubbeldörrar mot Narvavägen, den andra en balkong i sydväst. Båda med skifferplattor och elstyrda markiser med sol-/vindsensorer. Genomgående planlösning, stora sociala ytor och två möjliga sovrum. Badrum med dusch och wc samt separat wc med tvättmaskin och torktumlare. Vattenburen golvvärme med fiskbensparkettgolv. Platsbyggda pardörrar, stilfull stuckatur och hall med vackert kalkstensgolv. Förening i välskött fastighet från 1895.
Pris: på förfrågan Avgift: 4.615 kr/mån. Narvavägen 27, 5 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 1 - 2 sovrum) Boarea: 86 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5 av 6 , Hiss finns Avgift: 4.615 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.5 % Byggnadsår: 1895 Förening: Brf Harpan 19

Planlösning

Välkomnande rymlig hall med golv av kalksten, spotlights från Flos i taket och platsbyggd inredning samt en nisch med gott om plats för avhängning. Hallen ligger centralt i våningen och öppnar, på ett mycket trevligt sätt, upp mot våningens två delar. Intill hallen finns ett stilfullt badrum med dusch och wc samt en gästwc med tvättmaskin och torktumlare. Mot gatan finns två ljusa och vackra sällskapsrum i fil,  varav det ena med kök i öppen planlösning med vardagsrumsdelen. Längs rummen löper en kungsbalkong som nås via tre separata utgångar med helglasade dubbeldörrar. Det andra rummet, som stängs med platsbyggda skjutdörrar, kan med fördel användas som såväl sovrum som umgängesrum eller liknande.

I sovrummet med utgång till balkong i sydväst, finns en platsbyggd garderob som utformats för att smälta in med övriga originaldetaljer samt en rymlig klädkammare. Hela lägenheten har för bara ett par år sedan totalrenoverats. Lägenheten har genomgående bevarade och nyrestaurerade stuckaturer, takrosetter samt spegeldörrar från 1929 då detta våningsplan byggdes. Genomgående golv av hårdvaxbehandlad kvistfri fiskbensparkett med vattenburen golvvärme. Båda balkongerna är försedda med elstyrda markiser med sol- och vindsensorer samt utebelysning med automatur och dimmer. Samtliga takarmaturer i våningen är från Flos.


Kök
Klassiskt stilfullt och vackert kök från UnoForm med lådfronter i ek och matta vita skåpsdörrar samt praktisk sockellådsförvaring. Bänkskiva i samma kalksten som golvet i hallen. Inbyggd utdragbar diskmaskin, kyl med stort frysfack, induktionshäll samt varmluftsugn med inbyggd microugnsfunktion båda från Gaggenau. Plats för stort matbord eller tillbyggnad av köksö med bardel om arbetsrummet används som matsal.

Bad
Smakfullt badrum med dusch och wc. Gästwc med tvättmaskin och torktumlare. Båda har mosaik i off-white och grått klinkergolv med golvvärme samt infällda spotlights i taket. Dessa byggdes 2009.

Övrigt
Till våningen disponeras ett rymligt källarförråd. Bredband och kabel-tv från Telia. Takhöjd ca 2,70 m.

Driftskostnad

8.200 kr/år, varav
El: 4.200 kr/år
Försäkring: 4.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1895
Energideklaration: Utförd 2009-08-12
Energiprestanda: 157 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Harpan 19

Information:

Brf Harpan 19 bildades 1980 och upplåter 14 st lägenheter med bostadsrätt. Delat ägarskap accepteras med ett krav på 10% ägande av den som bor i lägenheten. Juridisk person accepteras inte. Kabel TV och bredband via Telia. I huset finns tvättstuga, cykelrum, hobbyrum, sophantering med källsortering samt barnvagnsrum. Gård med utemöbler.

Genomförda renoveringar:
Bytt/renoverat
VA-stammar badrum 1970/2000
VA-stammar kök 1970/2000
Eldragningar 1970
Tak 1990
Fasad, främre 1990
Fasad, bakre 1990
Balkonger 1980
Fönster 1995/2005
Trapphus 2005
Fönsterrenovering 2015

Kommande renoveringar:
Inom det närmaste året kommer bl a hiss och fasad renoveras samt inre reparationer i huset att genomföras till följd av en sättning i huset. Förvaltaren har tillsammans med konsultbolaget Tyréns bedömt kostnad till 4,5 Msek. Renoveringarna kommer finansieras med lån samt befintliga likvida medel. Idag finns drygt 1,5 Msek i kassan. Detta kommer innebära en avgiftshöjning under 2018.

Se fullständing beskrivning >