Nordenskiöldsgatan 86, 1 tr - SÅLD

4 rum (121 m2). Unik våning i Djurgårdsstaden med egen grönskande uteplats och vidsträckt sjöutsikt över Stockholms inlopp och Beckholmen. Uteplatsen som är i anslutning till trädgården ligger i insynsskyddat söderläge och har plats för stort umgänge. Väldisponerad våning med generöst och ljust sällskapsrum med stilren öppen spis och stort fönsterparti med fantastisk sjöutsikt. Modernt och stilrent kök. Sobert helkaklat badrum med dusch samt gästtoalett. Tre bra och ljusa sovrum. Ett mycket eftertraktat boende i ett representativt och välskött funkishus från 1940.
Pris: 15.900.000 kr Avgift: 5.303 kr/mån. Nordenskiöldsgatan 86, 1 tr Djurgården, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 kök Boarea: 121 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1 av 4 , Hiss finns Avgift: 5.303 kr/mån. inkl inkl värme, VA, internet och kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 7.74 % Byggnadsår: 1940 Förening: Brf Grönland 23

Planlösning

Välkomnande hall med kalkstensgolv, inbyggda garderober och infällda spotlights i taket. Ingång till badrum samt separat gästtoalett. Från hallen kommer man in i ett mycket ljust och luftigt vardagsrum med en fantastisk utsikt över Beckholmen och Stockholms inlopp. Utgång till en stor och grönskande uteplats/trädgård med trädäck och sjöutsikt. I vardagsrummet finns en stilren öppen spis, platsbyggda bokhyllor samt fiskbensparkett. Härligt ljus tack vare ett mycket stort fönsterparti i söder. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Tre rymliga sovrum varav två med platsbyggda garderober. Fullt utrustat kök med generös matplats och fönster mot Nordenskiöldsgatan. Våningen är smakfullt och varsamt renoverad och bevarar tilltalande originaldetaljer som vackra parkettgolv i ek och fönsterbrädor i svart granit.

Kök
Stilrent kök med vita luckor, bänk i svart granit med infälld ho och spotlights i taket. Gashäll med fem gasplattor, rostfri fläkt, rostfri diskmaskin, ugn, kyl och frys i svart. Utrymme för stor matplats för 6-8 personer och med utsikt mot Djurgårdsslätten.

Badrum
Badrum i vitt kakel och grönblå mosaik, dusch med glasdörrar, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning. Golvvärme (el), infällda spotlights i taket, wc samt handdukstork (el).

Separat gästtoalett med handfat, infällda spotlights och svart marmorgolv. Tvättmaskin dold i garderob i sovrummet mot gården.

Uteplats
Med utgång från vardagsrummet finns en härlig och grönskande uteplats/trädgård i söderläge inramad med häckar, bärbuskar (hallon, svarta vinbär), fruktträd, syren, höst- och vårblommor samt rosbuske. En stor del av uteplatsen har trädäck och där finns plats för trivsam sittgrupp. På staketet växer klematis, humle och vindruvor. Husvägg på uteplats klädd i murgröna, rådhusvin och rosbuske. Privat och ogenerat läge och en fantastisk utsikt över Beckholmen och Stockholms inlopp.

Övrigt
Säkerhetsdörr och ny el. Våningen disponerar ett stort samt två mindre källarförråd. Uteplats om ca 55 kvm varav trädäck om ca 35 kvm (upplåtes med nyttjanderätt). Alla medlemmar tillåts parkera tillfälligt på Brf Grönland 23:s mark utan avgift för t ex i och urlastning.

Mycket goda kommunikationer med SLs båttrafik till Slussen och Nybroplan, spårvagn till t-centralen och buss till Karlaplan. Kungliga Djurgårdsförvaltning erbjuder boendeparkering för gällande boendeparkeringstaxa med Estate parkering. Biltrafik tillåts alltid för boende men är begränsad för allmänheten bl a under sommartid och på lördagar och söndagar.

Driftskostnad

8.975 kr/år, varav
El: 3.800 kr/år
Försäkring: 1.683 kr/år
Gas: 3.492 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1940
Uppvärmning: Fjärrvärme och bergvärme
Energideklaration: Utförd 2009-09-14
Energiprestanda: 114 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Grönland 23

Information:

Bostadsrättsföreningen Grönland 23 förvärvade fastigheten 1997 och är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Brf Grönland 23 upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt. Tillgång till cykelförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenhet samt dusch i källaren. Tvättstuga i källarplan med två tvättmaskiner,  torktumlare, centrifug, mangel och torkrum. Fastigheten har internet och kabel-tv via Telia. Uppvärmning via fjärrvärme som kompletteras med bergvärme vid behov. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av säljaren samt en pantsättningsavgift av köparen. 

Renoveringar
1990-2000 Har stammarna successivt bytts i badrum och kök i föreningen
1997/1998 Renoverades trapphusen
1998 Byttes elstigare
2004 Lades nytt tak och bergvärme installerades
2005 Renoverades trädgården
2006 Målades fönstren om utvändigt
2009 Fjärrvärme installerades
2011 Fönstren målades utvändigt
2013 Totalrenovering av värmesystem och reparation av rökkanaler. Målat källarfönster, inrättat ett övernattningsrum och en dusch i källaren
2014 Byttes elstigare
2014 Renovering av källargolvet

 

Se fullständig beskrivning >