Norra Stationsgatan 117, 1tr

2 rum (63 m2). På attraktiv adress i Vasastan finns denna oerhört välrenoverade och välplanerade sekelskifteslägenhet med välbevarad charm och balkong. Lägenheten har perfekt balans mellan äldre charm och moderna lösningar. Äldre charm såsom vacker kakelugn, furugolv, stuckaturer, takrosetter, stora fönsterpartier och över tre meter i takhöjd. Rymligt vardagsrum med plats för större soffgrupp och matplats samt stilfull platsbyggd bokhylla med förvaring och inbyggd belysning. Arbetskök med gott om arbetsytor och förvaring hela vägen upp till tak. Stort sovrum mot lugn och grön innergård med plats för stor dubbelsäng, garderobsvägg och utgång till härlig balkong. Mycket stilfullt badrum med tvättpelare och golvvärme. Ytterligare två garderober med gott om förvaring i hallen. Lägenheten ligger perfekt belägen med närhet till Rörstrandsgatan och Hagastadens utbud och puls samt Hagaparken och Vasaparkens härliga grönska. Vacker och representativ fastighet från 1913, ritad av arkitekterna Höög & Morssing.
Pris: 6.250.000 kr Avgift: 3.674 kr/mån. Norra Stationsgatan 117, 1tr Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 2 rum och kök (varav 1 sovrum) Boarea: 63 m2 (Enligt föreningen) Våning: 1 , Ej hiss Avgift: 3.674 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.09890 % Byggnadsår: 1913 Förening: Brf Skålen 16-17

Interiör

Välkomnande hall med gott om förvaring bakom två garderober. Vardagsrum med vacker kakelugn från byggåret, stort fönster som bidrar till ett härligt ljusinsläpp, plats för större soffgrupp, matbord samt vacker platsbyggd bokhylla med inbyggd belysning. Smakfullt arbetskök med mycket gott om arbetsytor och mycket smarta förvaringsmöjligheter. Sovrum mot rofylld innergård med plats för större dubbelsäng, garderobsvägg och utgång till härlig balkong. Smakfullt badrum med tvättpelare. 

Lägenheten är genomgående mycket smakfullt renoverad med en blandning av tidstypiska originaldetaljer, härlig rymd och vackra material och färgval. Allting är noga genomtänkt och har en röd tråd. Ingenting har lämnats åt slumpen och lägenheten uppfyller både alla krav vad gäller funktion och är samtidigt estetiskt vacker. 

Kök

Smakfullt kök med vacker bänkskiva och stänkskiva i beige kompositskiva. Blandare i rostfritt från Tapwell, vask från Blanco. Förvaring i ovan och underskåp samt ytterligare arbetsyta och förvaring längst vägg. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, kyl/frys, fläkt och diskmaskin. 

Badrum

Fantastiskt vackert och välplanerat badrum med kakel från Bricmate. Badrummet är utrustat med handfat med kommod från Haven nedan och spegelskåp med belysning ovan. Kran och dusch från Tapwell, nisch i duschen, tvättmaskin och torktumlare från Samsung, vägghängd-wc, handdukstork, golvvärme och spotlight i taket. 

Allmänt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Lummig innergård med sittplatser. 
Förening med goda intäkter från lokaler.
Expansivt område som är under ständig utveckling vilket 

Det har beslutats att föreningen ska påbörja ett vindsprojekt tillsammans med Gleipnergruppen. Detta kommer resultera i allmän uppfräschning av hus, trapphus, bygge av hissar och ett kapitaltillskott till föreningen. 

Driftskostnad

12.888 kr/år, varav
El: 3.000 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år
Övrigt: 3.888 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1913
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-01-24
Energiprestanda: 194 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Skålen 16-17

Information:

Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten år 2011. Föreningen består av 41 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Hyresgästerna i lokalerna är Docent däck AB och Aiming for Amaizing AB. Till medlemmarnas förfogande finns en gemensam tvättstuga, cykelställ på gården och trevlig innergård med grillplats. Föreningen har ett pågående vindprojekt, där planen är att inreda vindarna och sälja av dessa. Planering pågår med Gleipnergruppen. Kakelugnen är plomberad och ej fungerande. Det råder eldningsförbud i föreningen, när nytt tak är klart ska samtliga rökkanaler inspekteras.

RENOVERINGAR
2020 Byte av el-central 
2020 Fönsterrenovering -Samtliga fönster i fastigheten har renoverats och försetts med bullerdämpande glas mot framsidan av fastigheten
2019 Plantering och renovering av grönytor på gården
2019 Fönsterbyte
2019 Byte av fönster till hyreslokalerna och hissbesiktning
2019 Tätningsåtgärder
2019 Tätning av brandceller i vent- kanaler i resterande lokaler och lägenheter
2019 Renovering av hissen
2018 Målning och uppfräschning genomförd
2018 Komplettering av taksäkerhet
2018 Stegar och snörasskydd
2018 Sotning och genomgång av rökkanaler
2018 OVK
2018 Tätskiktsarbete av golv i lokal
2018 Balkonger
2017 Systematisk brandskydd
2016 Korrigeringar i stambytet
2016 OVK
2015 - 2016 Byte av entréport för 1 fastighetslokal
2011 - 2012 Stambyte av VVS och EL

Se fullständig beskrivning >