Observatoriegatan 5, 5tr

4 rum (110 + 25 m2).

På en av Vasastans mest attraktiva adresser, högst upp i huset och ensam på våningsplanet, finns denna mycket ljusa och smakfullt renoverade vindsvåning om totalt 135 kvm golvyta med utmärkt planlösning, terrass, öppen spis och vacker utsikt mot Gustaf Vasa Kyrka. Här finns en perfekt blandning av äldre charm och moderna lösningar. Charm såsom vackra takbjälkar och öppen spis, samt genomtänkta lösningar efter totalrenovering från 2020. Mycket trevlig, social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med många fönster som bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Här finns både köksö, vinkyl, plats för matbord för större sällskap och även plats för större soffgrupp. Utgång till den soliga terrassen från det sociala rummet. På terrassen finns plats för både utemöbler och grill - det har även installerats el på terrassen som är kopplat till Plejd. Fantastiskt huvudsovrum med plats för större dubbelsäng, walk-in closet samt ytterligare möblering - fönster i två väderstreck bidrar till ett härligt naturligt ljus. Ytterligare två rymliga sovrum med förvaring och plats för dubbelsäng. Mycket smakfullt renoverat badrum med två fönster, dubbla handfat, både badkar och dusch samt golvvärme. Gäst-wc med tvättmaskin, torktumlare och golvvärme. Mycket goda förvaringslösningar i hallen. All el är kopplad till Plejd och kan styras via appen. Välskött förening med god ekonomi. Representativ fastighet från 1881, ritad av arkitekt Nordström J A. 

Pris: 13.950.000 kr Avgift: 5.466 kr/mån. Observatoriegatan 5, 5tr Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Välkommen på visning! Anmäl dig till visning
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 110 m2 + ej mätvärd yta 25 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5, Hiss finns Avgift: 5.466 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 10.28 % Byggnadsår: 1881 Förening: Brf Stjärnfallet 4

Interiör

Välkomnande hall med gott om förvaring, sittbänk och anslutning till våningens resterande rum. Från hallen når man vardagsrum och kök i perfekt öppen planlösning med öppen spis, vackra takbjälkar, plats för större soffgrupp, matgrupp och utgång till den soliga terrassen. Flertalet fönster i två väderstreck bidrar till ett magnifikt ljusinsläpp. Vacker utsikt mot Gustaf Vasa kyrka och Stadshusets tre kronor. Huvudsovrum med plats för större dubbelsäng, walk-in closet och annan möblering om så önskas. Ytterligare två rymliga sovrum med förvaring och plats för dubbelsäng. Badrum med två fönster, dusch, badkar, två handfat och golvvärme. Separat gäst-wc med tvättpelare och golvvärme. Våningen renoverades till sin helhet år 2020 där alla ytskikt, fasta möbler, installationer, vatten och el gjordes om. Det är väldigt tyst på grund av våningens höga läge samt att samtliga fönster i bostaden har utbytts till 3-glasfönster så sent som 2021.

Det märks att ägarna verkligen tänkt till när de renoverat denna våning. När man stiger in i våningen så slås man genast av det härliga ljuset, den vackra utsikten, lugnet och de påkostade materialvalen. Ingenting har lämnats åt slumpen och det märker man i detaljerna samt i den utmärkta planlösningen. Köket är i Carraramarmor - det är även fönsterbrädorna samt stenen under den öppna spisen. Golvet i hallen är densamma som badrummen. Alla element har elementskydd. Alla lampor är kopplade till appen Plejd och kan styras via telefonen. Blandaren i köket har inbyggd kolsyra, kylning och filter. Det som kan vara utmanande när man ska hitta ett hem i den här storleken, är att hitta en social planlösning samt inte behöva kompromissa på de andra ytorna - det har man verkligen lyckats med här. Varje kvadratmeter har kommit till användning och förutom de härliga sociala ytorna, med utgång till den fantastiska terrassen, har man även tre mycket bra sovrum, ena med walk-in closet, de andra med gott om förvaring, hall, ett härligt badrum och en gäst-wc. Ett utmärkt boende i en av Stockholms mest attraktiva stadsdelar. 

Kök

Mycket smakfullt renoverat kök med köksö, gott om förvaring i köksö, samt i under- och överskåp. Bänkskiva och stänkskiva i vacker vit Carraramarmor - även på köksön. Köket är utrustat med blandare från Hans Grohe med inbyggd kolsyra, kylning och filter, spishäll, ugn/ångugn, mikrovågsugn och diskmaskin från Kitchen Aid, fläkt och vinkyl. 

Badrum

Rymligt och påkostat badrum med sober färgsättning och två fönster som bidrar med naturligt ljus. Golv och väggar med kakel från Bricmate. Badrummet är utrustat med dubbla handfat med förvaring nedan och inbyggd spegel med belysning ovan, badkar samt dusch med inbyggda blandare från Tapwell, vägghängd wc, handdukstork och golvvärme. Spotlights i taket. 

Gäst-wc med handfat, spegel ovan, tvättmaskin, torktumlare samt vägghängd-wc. Golvvärme och spotlights i taket. 

Område

Ett fantastiskt område i hjärtat av Vasastan med närhet till allt man kan önska sig. Här har man en kort promenad till en av Stockholms bästa kommunikationer vid Odenplan med såväl flertalet busslinjer som tunnelbana och pendeltåg. Vid Odenplan finns även ett rikt utbud av restauranger, shopping, mataffärer och kulturliv. Sats med barnanpassning i området. Vatten med badmöjligheter finns närmast i Brunnsviken i Hagaparken där även tennisbanor finns. Man bor även perfekt mellan tre av Vasastans mest populära parker - Vasaparken, Tegnérlunden och Observatorielunden. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett förråd i källaren. 
Möjlighet att disponera våningen som en 5 rok om så önskas. 
Hissen går till plan 4 av 5.

Driftskostnad

17.176 kr/år, varav
El: 12.560 kr/år
Försäkring: 4.616 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 447.685 kr
Nettoskuldsättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1881
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2022-06-27
Energiprestanda: 84 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Stjärnfallet 4

Information:

Bostadsrättsföreningen Stjärnfallet äger och förvaltar fastigheten på Observatoriegatan 5 med byggår 1881. Föreningen består av 15 bostadsrätter och 1 lokal med hyresrätt (80kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Juridisk person accepteras inte, ej krav på mantalsskrivning. Till medlemmarnas förfogande finns en trevlig och grönskande innergård med möblering, rutschkana, gungor och grill, cykelrum, barnvagnsrum samt tvättstuga. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott. Bredband och kabel-tv (basutbud) ingår mot en obligatorisk kostnad på 109kr/mån och är inräknat i den utskrivna avgiften.

RENOVERINGAR
2022 Trapphusrenovering och fastighetsägarens egenkontroll.
2021 Samtliga fönster inom vindslägenheten i gathuset bytta i sin helhet till 3-glas samt nytt tak på gat- samt gårdshus
2014 Fönstermålning
2013, Fasadrenovering emot gård, fibernät, barnvagnsförråd
2007 Renovering av källare
2005 Säkerhetsdörrar
1985 Stambyte

I övrigt hänvisar föreningen till underhållsplanen och tidigare årsredovisningar.

Planerade åtgärder/renoveringar 2023-2025 (av engångskaraktär eller som ej sker årligen):
Byte av värmepanna (250 tkr)
Förbättring av ventilation enligt anmärkningar i OVK
Tillsätta ny hyresgäst i lokalen på bottenvåningen samt källare
Brandutrymning gårdshus samt brandskydd (20 tkr)

Ovanstående kommer att bekostas med lån eller via intäkter från hyreslokal.

Se fullständig beskrivning >