Odengatan 21, 6 tr

5 rum (151 + 10 m2). Med ett högt, fritt och ostört läge i attraktiva Lärkstaden ligger denna ljusa och vackra vindsvåning i två etage med möblerbar terrass i söderläge och utsikt över takåsarna. Våningen har en social planlösning med stora sällskapsytor där sällskapsrummet ligger i öppen planlösning med det stilrena och generösa köket med tillhörande matplats och utgång genom skjutdörrar i glas till terrassen. Tre mycket väldisponerade och rofyllda sovrum med tillhörande badrum, gästwc samt en avskild arbetsplats. Solid förening med låga avgifter i välskött fastighet från 1914.
Pris: 24.000.000 kr Avgift: 4.022 kr/mån. Odengatan 21, 6 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 151 m2 + ej mätvärd yta 10 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 6, Hiss finns Avgift: 4.022 kr/mån. inkl värme, VA, bredband (100 MB)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 7.09393 % Byggnadsår: 1914 Förening: Brf Lövsångaren 3

Interiör

En vacker entré med säkerhetsdörr och platsbyggd förvaring bakom skjutdörrar samt gästwc i anslutning. Via en halv trappa kommer man upp till en avskild avdelning med platsbyggt skrivbord och hyll- och lådförvaring och med en walk in closet i anslutning. Entrén öppnar upp mot det öppna och moderna köket med anslutande plats för ett stort matbord och med utgång via skjutdörrar i glas till den inramade terrassen in mot gården och med utsikt över takåsarna. Avskilt med en låg och dekorativ murstock ligger det vackra sällskapsrummet med öppen spis och med stadens skyline i blickfånget genom fönstren. Master bedroom med sobert målade väggar i gråblå ton och med ett badrum med tvättpelare ensuite. En öppen trappa i trä med glaspartier leder upp till det övre planet med ytterligare två sovrum med gott om platsbyggd förvaring, takfönster och även fönster ner mot nedre etage och med ett badrum i direkt anslutning. Genomgående vackra trägolv, vitmålade väggar och infällda spotlights i tak. 

Kök

Smakfullt platsbyggt och ljust kök med släta vita luckor och bänkskiva i svart granit med två nedsänkta hoar och med vitt kakel bakom. Gott om förvaring i lådor, överskåp och platsbyggd öppen hylla. Induktionshäll (Miele), fläkt (Thermex), french door kyl & frys (Samsung) med inbyggd vattendispenser för stilla och bubbelvatten samt ismaskin. Inbyggd ugn och inbyggd micro (båda Miele) samt två inbyggda vinkylar (Miele). 

Badrum

Badrum i anslutning till master bedroom med grått klinker på golv och vita kakelplattor på väggar. Dubbla duschar med hand- och takdusch bakom glasvägg med skjutdörr. Ett brett handfat med dubbla blandare och infälld spegel och belysning ovanför på kommod med lådor för förvaring. Vägghängd wc. Handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux).

Badrum på övre plan med svart klinker på golv och vitt kakel på väggar. Hörnbadkar med spafunktion och en hörndusch med tak- och handdusch bakom glasvägg med glasdörr. Ett ovanpåliggande handfat på kommod med skåp och lådor för förvaring och infälld spegel med belysning ovanför. Vägghängd wc. Handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. 

Gästwc med mörkt klinker på golv och grå sten på väggar. Handfat på kommod med låda för förvaring och infälld spegel ovanför samt öppen hylla för förvaring. Golvvärme och infällda spotlights i tak. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Driftskostnad

23.300 kr/år, varav
El: 18.900 kr/år
Försäkring: 4.400 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadsår: 1914
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-02-06
Energiprestanda: 125 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Lövsångaren 3

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Lövsångaren 3 förvärvade fastigheten 2000 och är en s k äkta bostadsrättsförening. Föreningen innehar fastigheten med äganderätt (dvs ej tomträtt) och huset uppfördes 1914. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och tre lokaler med hyresrätt. Föreningen accepterar ej juridisk person. Uthyrning i andrahand efter godkännande av styrelsen.
Kabel-tv och internetuppkoppling via Tele2. Barnvagnsrum i entréplan. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Till medlemmarnas förfogande finns en innergård med möbler under pergola, grönska och grill. Här finns också en stor cykelförvaring under tak.

RENOVERINGAR
2002 Målning av fönster utvändigt, montering av treglasfönster mot gatan
2003 Montering av balkonger mot gården
2003-2018 Partiella stambyten
2004 Nya radiator-termostater i samtliga lägenheter
2005 Installation av jordfelsbrytare i samtliga lägenheter och utbyte av äldre brandfarlig el-installation överallt i fastigheten
2006 Fortsättning på el-arbetena som påbörjats föregående år
2007 Byte av köksstammar i gårdshuset samt renovering av källarplan med installation av nya källarkontor
2008 Omläggning av fastighetens tak samt omvandling av vinden till två vindsvåningar
2010 Ny central elservis, porttelefon och inbrottssäker källardörr
2013 Slipning av golv i trapphus samt renovering av hisskorg
2014 Nya maskiner till tvättstuga, nytt cykelhus på gården
2015 Målning av utsidan fönster
2017 Renovering av innergården, förhöjd taksäkerhet
2019 Installation tryckstegringspump, stamregleringsventiler för värme & varmvattencirkulation samt injustering och luftning av samtliga element
2020 Byte av stamventiler, stambyte i källarplanet, renovering av fasad mot gatan
2021 Hiss, besiktning vädringsbalkonger, fasad mot gatan, belysning, trapphus, gård (markis, värme, belysning)
V/A-stammar i kök och badrum har bytts vid renoveringar sedan år 2000.


Framtida större planerade renoveringar/underhåll består i fönsterrenovering och ev inredning av vinkällare. I övrigt se årsredovisning för mer information.

Inga planerade höjningar av månadsavgiften (avgifterna sänktes under 2020 med 20%).

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut vid överlåtelser om 2,5 % respektive 1 % av rådande prisbasbelopp. Dessa betalas av köparen.

Se fullständig beskrivning >