Österlånggatan 14, 4tr

6 rum (240 m2). Med en utsikt som slår det mesta i Stockholm finns denna unika etagévåning om 240 kvm på en av Gamla Stans trevligaste adresser. Våningen ligger i ett vackert hus ritat av Isak Gustaf Clason och uppfört 1889. Utsikten är vidunderlig och över takåsarna ser man Saltsjön och Stockholms inlopp med såväl Östermalm och Djurgården som Kastellholmen och Södermalm i blickfånget. Med en helt insynsskyddad terrass med sol hela dagen är detta en fantastisk våning att njuta av. Bostaden totalrenoverades på 90-talet och har varsamt underhållits av nuvarnade ägare. Entréplanet har en social och öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matsal. Här finns även sovrum, badrum, gäst-wc och tre kakelugnar. Den vackert utfomade trappan förbinder planen och ger en enorm rymd. Övre plan rymmer ytterligare två till tre möjliga sovrum, vardagsrum eller kontor samt våningens generösa terrass. I anslutning till ett av sovrummen finns ytterligare ett badrum. Hiss till entréplan.
Pris: 30.000.000 kr Avgift: 8.213 kr/mån. Österlånggatan 14, 4tr Gamla Stan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 2 - 4 sovrum) Boarea: 240 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 1053) Våning: 4 och 5 av 5, Hiss finns Avgift: 8.213 kr/mån. inkl VA, varmvatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 18.29036 % Byggnadsår: 1889 Förening: Brf Perseus 8

Interiör

Genomgående vackra ekgolv i hela våningen. Entrévåningen har tre kakelugnar varav en, den i nuvarande matsal, eldas med gas. Generösa sociala ytor med utsikten i blickfånget. Entréplanet har en välkomnande hall med kakelugn och gäst-wc, som öppnar mot kök och vardagsrum i öppen planlösning mot Saltsjön. Matsal med kakelugn (gaseldad) och förbi denna ligger ett sovrum, också det med kakelugn. Stort badrum samt tvättstuga. Övre plan med möjlighet till två till tre sovrum. Trevliga sällskapsrum med hänförande utsikt mot Saltsjön och utgång till våningens takterrass. Sovrum och badrum en suite. Extra utgång till trapphus mot Baggensgatan 13 (även från entréplanet). 

För närvarande råder eldningsförbud tillfälligt. Detta pga att taksäkerheten måste ordnas. Därefter kan varje bostadsrätt undersöka behov av tätning.

Fastighetens lägenheter värms med direktverkande el. Varmvatten ingår i avgiften. 

Kök

Våningen har ett generöst kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Gedigna material, vita skåpsluckor, kakel ovan arbetsbänk och bardel. Diskmaskin, kyl/frys, spis bytta ca 2021. Gott om utrymme för matbord. 

Badrum

Våningen har två badrum, tvättstuga samt gäst-wc i hallen. Ett stort badrum ligger i anslutning till sovrummet på entréplan. Det har wc, dusch, badkar och dubbelhandfat. Micro-mosaik, cararramarmor i bänkskiva, infällda spotlights i tak samt gott om förvaring i skåp och handfatskomod. Invid badrummet ligger våningens tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, diskho samt gott om förvaring i skåp. I anslutning till hallen finns gäst-wc. På övre plan finns det andra badrummet som ligger en suite med sovrummet. Också det med micro-mosaik, dusch, wc, handfat och cararramarmor i handfatsskivan. 

Driftskostnad

79.132 kr/år, varav
El: 73.132 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 2.249.837 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för 2022.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1889
Uppvärmning: Direktverkande el, golvvärme
Energideklaration: Utförd 2012-10-25
Energiprestanda: 149 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas

Förening

Namn: Brf Perseus 8

Information:

Bostadsrättsföreningen Perseus 8 bildades 1994. Fastigheten bebyggdes 1888-1889 och arkitekten var Isak Gustaf Clason som bla ritat Östermalmshallen och Hallwylska palatset. Adresseran omfattar Österlånggatan 14 och Baggensgatan 13. Fastigheten innehas med ägande rätt (ej tomträtt). Föreningen upplåter totalt 11 bostadsrätter med en yta om 1 256 kvm samt en hyreslokal om 316 kvm (restaurang Bistro Ruby). Man beskattas som en äkta förening. Jurisiks person godkänns inte som medlem. Föreningen kräver mantalsskrivning. Tv, telefoni och internet via fiber från Telia. Varje lägenhet disponerar ett källarförråd.

Renoveringar
2022 Ommålning och renovering av fönster plan 4 och 5, nya kylaggregat restaurangen
2021 Renovering trapphus, nya varmvattenberedare
2018 Ommålning och renovering av fönster mot Österlånggatan
2017 Stokab drar in fiberkabel, fasadrenovering innergård
2016 Samtliga varmvattenberedare bytta, fasadrenovering mot norr
2015 Ommålning tak
2014 Värmeslingor häng- och stuprännor
2013 Fönsterrenovering innergård
2011 Fasadrenovering söder
2010 Stambyte och fasadrenovering mot Österlånggatan

Se fullständig beskrivning >