Östermalmsgatan 11, 3 tr - SÅLD

4 rum (136 m2). Vacker familjevåning belägen i nationalromantiskt hus uppfört 1914 i eftersökta Lärkstaden. Magnifik våning med fyra rum och exklusivt kök. Ett hem som karaktäriseras av en härlig atmosfär, fin färgsättning och bjuder på all tidsenlig charm som vackra snickerier, spröjsade fönster med djupa fönsternischer och högt i tak. Generöst sällskapsrum med utsikt mot Lärkstans tidstypiska hus och grönska. Den privata delen med tre sovrum, möblerbar hall, badrum och en gästwc. Välskött förening med perfekt läge och närhet till attraktiva skolor.
Pris: 18.000.000 kr Avgift: 4.000 kr/mån. Östermalmsgatan 11, 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 136 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3, Hiss finns Avgift: 4.000 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.092 % Byggnadsår: 1914 Förening: Brf Flugsnapparen 5
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Entré som öppnar upp mot en möblerbar hall och med vackra snickerier och elegant tapet från Cole & Son, på golv fiskbensmönstrad ekparkett. Utgång till en mindre balkong mot gård. Den yttre hallen leder in i en inre hall med hatthylla. Här flera garderober för skoförvaring och kläder. Genom yttre hallen nås ett generöst sällskapsrum med platsbyggda snickerier. Rummet utmärks av spröjsade fönsterpartier och tidsenliga fönstervred, och med fin utsikt mot Lärkstaden. Fiskbensmönstrad ekparkett på golv. Sittbänk vid fönstret. Master bedroom är det tredje rummet i fil efter köket och sällskapsrummet och även här ett stort spröjsat fönsterparti. Tapet av råsiden i en elegant beige färg och heltäckningsmatta på golv. Sittbänk vid fönstret och med fri utsikt såväl som över fina husfasader. Inbyggd garderob. Hall som leder till badrummet. Två sovrum båda med en sober grå ton på väggarna och lugnt beläget mot lummig gård. Spröjsade fönsterpartier och tidsenliga vred. Det ena med platsbyggd bänk vid fönstret.

Kök

Stilrent kök med härlig atmosfär och med utrymme för ett större middagsbord vid det stora spröjsade fönstret. Platsbyggt kök från Whiteorange med bänkskiva i carraramarmor, extra djupt samt mässingsbeslag. Diskho och blandare i mässing. Maskinell utrustning från Gaggenau som extra bred spis med induktionshäll, fläkt, dubbla kyl/frys och diskmaskin. Fiskbensparkett på golv.

Badrum

Badrum beläget mellan master bedroom och barnens sovrum. Klinkers i grått på golv, värmeburet och kakel i mosaik på vägg. Badrumsskåp med spegel, vit kommod med handfat från Pozzi-Ginori, vägghängd wc, dusch med frostad dörr. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Renovering

Under de senaste två åren har taket målats, fönster målats samt tätningslister, visst fuktskydd vid grunden mot Östermalmsgatan till sammanlagt ca 2 milj kr. För ca 5 år sedan gjordes en videocheck av stammar. Inget alarmerande. Mycket av VA stammarna har bytts i samband med lägenhetsrenoveringar samt vissa delar bytts i källaren. Detsamma gäller även till del eldragningar. Säkerhetsutrustning tak enligt alla byggnormer som tillkommit under åren. Det var även en extern teknisk konsult som gjorde en teknisk utredning av fastigheten och utifrån detta har föreningen upprättat en 10-årig underhållsplan.

Avgiften höjdes i juli 2020 vilket var första gången på ca 15 år. Det finns inga planer på höjning för närvarande utan sedan höjningen 2020 ett visst överskott i löpande verksamheten. Fiber finns men ingen service som ingår i avgiften. Tvättstuga i fastigheten. Inga större planerade arbeten de närmsta 3-5 åren mer än att under våren 2021 kommer ny plantering till rabatter mot Östermalmsgatan respektive innergård.

Driftskostnad

19.500 kr/år, varav
El: 6.300 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år
Övrigt: 7.200 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer
Övrigt är Bredband/ Tv Com hem

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1914
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 20150623
Energiprestanda: 147 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Flugsnapparen 5

Information:

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Flugsnapparen 5 med adresserna Östermalmsgatan 11 och Verdandigatan 1. Fastigheten irymmer 15 bostadslägenheter med en total boyta uppgående till 2 101 m2. Föreningen förvärvade fastigheten runt 2000.

Våningen är registrerad som 128 kvm i föreningens register. Det tas ut en överlåtelseavgift om 3000 kr. Den disponerar ett rymligt källarförråd. 

Se fullständig beskrivning >