Östermalmsgatan 2, 3 tr

3 rum (92 m2). Med högt och mycket eftertraktat läge i Lärkstan ligger denna fantastiskt fina och smakfullt renoverade våning i mycket gott skick. Härlig utsikt över Engelbrektskyrkan, träd och grönska samt Lärkstans vackra karaktäristiska tegelhus. Utmärkt planlösning, fönster i tre väderstreck samt påkostade och tidlösa materialval. Generöst sällskapsrum med vackert burspråk. Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med dressing room. Stort och modernt kök med matplats för 8-10 personer. Sobert badrum i Carraramarmor med tvättpelare. Gästwc i anslutning till hallen. Fina bevarade originaldetaljer som spegeldörrar, spröjsade fönster och takrosetter. God förvaring. Representativ fastighet från 1916 ritad av Per Benson.
Pris: 10.000.000 kr Avgift: 3.843 kr/mån. Östermalmsgatan 2, 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Elisabeth Hallberg 073-332 32 44 elisabeth@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 2 sovrum) Boarea: 92 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3/6 , Hiss finns Avgift: 3.843 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 2.11976 % Byggnadsår: 1916 Förening: Brf Skatan 7

Planlösning

Välkomnande hall med plats för avhängning och garderob. Ingång till en rymlig och elegant gästwc. Fråna hallen kommer man in i ett generöst och ljust vardagsrum med vackert burspråk. Från burspråket har man en mycket fin vy över Engelbrektskyrkan och Lärkstadens karaktäristiska röda tegelhus. Två utmärkta sovrum, varav ett stort master bedroom med anslutande dressing room med garderober. Mot gården ligger ett rymligt och stilrent kök från Ballingslöv med matplats för 8-10 personer. Sobert badrum med dusch, wc och tvättpelare. Passage mellan kök och badrum med marmorgolv. Genomgående nylagd fiskbensparkett i samtliga sovrum och vardagsrum.

Kök
Smakfullt och fullt utrustat kök från Ballingslöv i ljust grönt. Tre fönster mot gården fönster och rejäl matplats med gott om plats för många gäster. Bänkskivor och stänkskydd i Carraramarmor samt schackrutigt marmorgolv i svart och grå marmor med golvärme. Induktionshäll med inbyggd fläkt ovan. Inbyggd kyl/frys, inbyggd diskmaskin samt integrerad varmluftsugn och micro. Samtliga vitvaror från Miele förutom fläkten som är av märket Fjärråskupan. Infälld ho i koppar och blandare i koppar från Tapwell. Vackert vitrinskåp med belysning. Spotlights i taket.

Bad
Det nyrenoverade och sobra badrummet har svart marmorgolv med golvvärme samt väggar av Carraramarmor. Stor dusch med glasvägg samt takdusch och duscharmaturer i koppar från Tapwell. Stort handfat med kommod under och spegel ovan med belysning. Vägghängd wc från Duravit, handdukstork i koppar samt tvättpelare från Miele. Infällda spotlights i taket.

Gäst-wc med vägghängd wc från Duravit, stort handfat med kommod under och spegel ovan med belysning. Carraramarmor på väggar samt svart marmorgolv. Spotlights i taket.

Övrigt
Bostaden genomgick en omfattande renovering 2016/2017 med nya ytskikt, nya golv, nytt kök, nytt badrum och gästwc mm. Genomgående hög standard och påkostade materialval. Våningen disponerar ett källarförråd. Entrédörren är en säkerhetsdörr. Våningen har ett omtyckt läge i charmiga kvarter i Lärkstan med närhet till ett rikt utbud av affärer, utmärkta restauranger och fin natur på i Lill Jansskogen.

Driftskostnad

6.900 kr/år, varav
El: 2.500 kr/år
Försäkring: 4.400 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1916
Energideklaration: Utförd 2008-11-27
Energiprestanda: 154 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Skatan 7

Information:

Fastigheten Skatan 7 ritades av arkitekten Per Benson och färdigställdes 1916. Bostadsrättsföreningen Skatan 7 bildades 1987 och förvärvade fastigheten 2015. Föreningen består av 31 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet och tre lokaler med hyresrätt. Adresserna är Karlavägen 1 och Östermalmsgatan 2. Kabel-TV och internetuppkoppling finns i fastigheten via Comhem. Alla medlemmar betalar ett obligatoriskt tillägg på 199 kr/mån för kabeltv och internet 100 mb. Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, mangel och ett torkskåp. Cykelrum i källaren. Garage med 7 bilplatser samt 1 MC-plats. Internt kösystem tillämpas. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om fn 448 kr och en överlåtelseavgift om fn 1120 kr av köparen. Juridisk person accepteras ej.

Renoveringar
2017 Målning av trapphus
2017 Utbyte av källardörrar
2016/2017 Renovering av tak i samband med byggnation av vindsvåningar, renovering av hissar till modern standard med nya motorer, byte av V/A-stammar, nya elstigare
2016 Utbyte av stamregleringsventiler

Planerade renoveringar
2018 Fönster
2019 Renovering av gårdsbjälklag

Se fullständing beskrivning >