Östermalmsgatan 29, ½ tr

4 rum (159 m2). Med attraktivt läge i kvarteren vid lugna Lärkstan ligger denna ljusa och väldisponerade hörnvåning om 159 kvm. Generösa och vackra sällskapsrum i fil med ett fritt läge ger en härlig rymd och flödande ljus. Mycket rymligt kök med gott om förvaring och plats för stort matsalsbord. Våningen har många klassiska originaldetaljer bevarade såsom fiskbensparkett, vacker takstuckatur och öppen spis i kolmårdsmarmor. Våningen har idag tre sovrum men kan enkelt utökas med ett till. Badrum med dusch och badkar samt separat tvättutrymme och gästwc. Ett mycket eftertraktat boende i representativ fastighet med byggår 1928.
Pris: 14.500.000 kr Senaste bud: 13.500.000 kr Avgift: 5.134 kr/mån. Östermalmsgatan 29, ½ tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 4 (varav 3 sovrum) Boarea: 159 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1/2 tr av 5 , Ej hiss Avgift: 5.134 kr/mån. inkl inkl värme, vatten, kabel-tv(basutbud) och bredband via fiber
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Byggnadsår: 1928 Förening: Brf Sädesärlan 3

Planlösning

Välkomnande hall med golv i kolmårdsmarmor, gott om avhängningsyta samt garderob och gästwc. Den stora inre hallen öppnar upp mot såväl kök som sällskapsrummen och har en platsbyggd bokhylla i 1920-talsstil samt marmorklädd öppen spis. Ljust vardagsrum med stor takhöjd och flera fönster som släpper in ljus och skapar rymd. Intill ligger våningens stora sociala kök med kökssnickerier från Comprex och Vicco. Från vardagsrummet nås det andra sällskapsrummet via skjutdörrar i glas. Detta kan även nyttjas som sovrum. Huvudsovrummet har gott om plats för förvaring samt rymlig klädkammare i direkt anslutning utanför. Ytterligare ett sovrum och klädkammare finns. Intill detta ligger våningens stilfulla badrum med badkar, dusch och wc. I direkt anslutning till badrummet ligger våningens tvättutrymme med tvättpelare. Våningen har fiskbensparkett, vackra glasade skjutdörrar och takstuckatur som varierar i utförande mellan de olika rummen.

Kök
Mycket rymligt kök med köksinredning från Vicco (Comprex, 2009) i vitt med vitvaror från Miele. Fullstora kyl- och frysskåp samt gott om förvaring i överskåp samt vackert inbyggt vitrinskåp med belysning. Parkettgolv i fiskbensmöster samt plats för ett mycket generöst matsalsbord. Två dubbelfönster ger gott om ljus. 

Bad
I hallen finns våningens gästwc i carraramarmor. Badrummet är även detta inrett med carraramarmor och har såväl badkar som wc och dusch i egen nisch. Båda renoverades 2009. I anslutning till badrummet finns ett separat tvättutrymme med tvättpelare (tvättmaskin från Bosch 2018 och torktumlare Electrolux 2009).

Övrigt
Takhöjd ca 3,05 m. Till lägenheten hör ett källarförråd. Garage finns i huset, en plats kostar 2 300 kr/månad. För tillfället är det kö. Säkerhetsdörr installerad 2017. Tvättstuga finns i källaren och cykelställ finns på gården.

Bostaden har ett eftertraktat läge invid Engelbrektskyrkan med en kort promenad till Stureplans utbud av restauranger och affärer samt närhet till lummiga Humlegården och Lill-Jansskogen. Mycket kommunikationer med buss och t-bana.

Byggnad

Byggnadsår: 1928
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-04-14
Energiprestanda: 140 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Sädesärlan 3

Information:

Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 1986 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten Sädesärlan 3 byggdes 1928 med adress Östermalmsgatan 29. Föreningen upplåter 29 st lägenheter, samtliga med bostadsrätt. Juridisk person accepteras ej. Kabel-tv och bredband finns i fastigheten via Bahnhof. Till fastigheten hör 9 parkeringsplatser i garaget (kostnad ca 2.300 kr/månad). För närvarande kö.

Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Trevlig gård med uteplats och belagd med öländsk kalksten. Cyklar kan ställas i cykelställ på gården samt i cykelförråd. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen samt en pantsättningsavgift.

Avgift till föreningen betalas kvartalsvis i förskott.

Renoveringar
Stammar har bytts löpande från 1991 fram till 2004.
1987 Radiatorventiler, renovering trapphus samt vindsvåningar byggdes
1991 Byte av elstigare
1994, 2004, 2008 Tätning av rökkanaler etappvis
1997 Renovering av tvättstuga
1999 Renovering tak
2005 Renovering av fasad,burspråk och sockelvåning samt målning av fönster mot gatan
2007 Nya tvättmaskiner och torkskåp, tak bättringsmålat
2009 Byte av termostater
2010 Byte av undercentral för fjärrvärme
2013 Samtliga fönster i huset har renoverats och målats samt ventiler monterats
2015 Ommålning entréhall
2017 Installation fiberkabel

Kommande renoveringar
Renovering av fasad och hissar kommer att ske inom de närmsta åren. Föreningen har med hjälp av en konsult tagit fram en underhållsplan.

Se fullständing beskrivning >