Östermalmsgatan 68A, 3 tr

5 rum (201 m2). Luftig, elegant och exklusiv våning belägen med mycket eftertraktat läge på Östermalm. Genomgående renoverad med moderna material i kombination av klassiska och välbevarade originaldetaljer såsom generös takhöjd, stuckatur, spegeldörrar och fiskbensparkett i ek med infälld fris i Merbau. Genomtänkt ljusflöde präglar hela våningen. Välkomnande härlig lounge för samvaro. Två öppna sammanbundna salonger för måltider respektive sällskap dekorerade med kannelerade kolonner och öppen spis. Exklusivt och fullutrustat kök från Nolte. Två klassiskt generösa sovrum samt två exklusiva badrum. Två balkonger. Promenadavstånd till Djurgården och Gärdet samt till Karlaplan och Östermalmstorg, som erbjuder ett rikligt utbud av service och butiker. Vacker och representativ sekelskiftesfastighet från 1906.
Pris: 24.000.000 kr Avgift: 8.268 kr/mån. Östermalmsgatan 68A, 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök Boarea: 201 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 4 , Hiss finns Avgift: 8.268 kr/mån. inkl värme och vatten
Upplåtelseform: Andel i bostadsförening - Lägenhet Andelstal: 4.35 % Byggnadsår: 1906 Förening: Bf Hemgården u p a

Planlösning

Ljus hall med Statuario granitkeramik med golvvärme (el) och rymlig garderob för ytterkläder och förvaring samt ingång till exklusivt badrum i ljusgrått Hampton granitkeramik utrustat med Hans Grohe, Villeroy & Boch och golvvärme (el). Välkomnande generös lounge med vinförråd och platsbyggd TV "The Frame" samt utgång till balkong i söderläge. Exklusivt kök från Nolte utrustat med detaljer från Gaggenau, Bora och Siemens. Vackra öppna salonger för måltider och sällskap med kannelerade kolonner, öppen spis (etanol) och två stora fönster mot yttergården. Arbetsrum med utgång till generös balkong i österläge. Ett andra stort exklusivt badrum också i ljusgrått Hampton granitkeramik utrustat med Hans Grohe, Villeroy Boch och golvvärme (el). Två stora klassiska sovrum, varav det ena med ett fönster och inbyggd garderob och det andra är sexkantigt med två fönster. Genomgående vaxad fiskbensparkett i ek med infälld fris i Merbau. Generös takhöjd, spegeldörrar, stuckatur och elementskydd.

Kök
Exklusivt högklassigt kök från Nolte i tidlös design med modernaste utrustning. Vita släta luckor, handtag med lindat svart läder, bänkskivor och stänkskydd i ljus Statuario granitkeramik. Ho, dispenser och blandare från Blanco som ger kolsyrat vatten samt direkt kokande vatten från Quooker. Köket är utrustat med Bora induktionshäll med integrerad kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl och frys med ismaskin från Siemens/Liebherr, varmluftsugn, kombinerad ugn/mikro och värmeskåp från Gaggenau. Fönster mot gården i söderläge som ger härligt ljusflöde.

Badrum
Två enhetliga exklusiva badrum i ljusgrått Hampton granitkeramik utrustade med Hans Grohe (Axor Citterio), Villeroy & Boch (Subway), X-Frame handdukstorkar och golvvärme (el). Stora speglar med vägghängd belysning samt spotlights i tak. I det ena badrummet finns även en tvättpelare från Miele.

Övrigt
Våningen har genomgått en totalrenovering under 2017 med nytt kök och nya badrum, nylagda och iordningställda  fiskbensparkettgolv i ek med infälld fris i Merbau. Alla ytskikt är målade samt el omdragen. Säkerhetsdörr. Våningen disponerar två förråd (vind och källare). Våningen är registrerad som 6 rok i föreningens lägenhetsregister. Mycket attraktivt läge nära Karlaplan och Östermalmstorg med all tillgänglig service och många butiker. Promenadavstånd till Djurgården och Gärdet.

Byggnaden Hemgården uppfördes under 1905-1906 och är ritad av arkitekterna Hagström & Ekman, ett välkänt arkitektpar i Stockholm vid sekelskiftet, som även ritat ett antal hus på Strandvägen och Narvavägen. Det västra tornet på fastigheten byggdes som pendang till tornet på Hemgården och bildar med sina vackra kastanjeträd en inbjudande yttergård. Föreningen har även en planterad innergård.

Driftskostnad

9.000 kr/år, varav
El: 4.800 kr/år
Försäkring: 4.200 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1906
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-03-05
Energiprestanda: 144 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Bf Hemgården u p a

Information:

Föreningen bildades 1921 som en ekonomisk förening och är belägen i vacker fastighet från 1906. Föreningen beskattas som en s.k. äkta förening. Föreningen har moderna anpassade stadgar. Föreningen består av 58 lägenheter, en före detta fastighetsskötarbostad som hyrs ut samt sju källarlokaler som hyrs ut internt inom föreningen enligt en kölista. Föreningen består av sex uppgångar, Stora, A, B, C, D- och E. Stora och A uppgångarna har hiss.

Föreningens medlemmar har tillgång till föreningslokal, bastu, gästrum, stor tvättstuga med mangel och torkrum.

Föreningen accepterar ej juridisk person. Enligt stadgarna är det tillåtet med delat ägande/nyttjande i rätt upp- och nedstigande led inom familj.

TV från det digitala marknätet distribueras via centralantenn, utom för de fria digitala kanalerna som kan ses gratis. Kanalerna 1,2 och 4 distribueras även analogt.
Fastigheten är ansluten med fiber till Ownit och alla lägenheter har 100 Mbit indraget, abonnemang tecknas individuellt för bredband.

Överlåtelseavgiften är 2,5% av ett basbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift är 1% av ett basbelopp per tillfälle och lån. Avgiften till föreningen betalas kvartalsvis i förskott.

Utföra renoveringar
1993 Stambyte, takomläggning, renovering av entré och trappuppgångar samt byte till säkerhetsdörrar
2000 Hissarna renoverades med nytt maskineri och styrning
2001 Fasadrenoveringar mot yttergården och gatan samt mot innergården 
2008/09 OVK-besiktning
2010 Ommålning av tak
2011 Ny och effektivare tryckstegringspump för vattnet installerad
2012 Renovering av balkonger
2013 Nya maskiner i tvättstugan
2016 OVK-besiktning

Underhåll sker löpande efter behov.
Stamspolning har genomförts.

Besök gärna föreningens hemsida, www.hemgarden.bostadsratterna.se

Se fullständing beskrivning >