Östermalmsgatan 75, 1 tr - SÅLD

5 rum (144 m2). På Östermalmsgatan ligger den här vackra familjevåningen med härlig atmosfär och sober färgsättning. Fin sekelskifteskaraktär och nyligen totalenoverad med bevarade originaldetaljer och exklusiva materialval i stilren och elegant design. Den är genomgående och utmärks av generös takhöjd, pardörrar, djupa fönsternischer, stuckatur, platsbyggda bokhyllor och två magnifika kakelugnar. Våningen disponerar totalt 5 rum, generöst kök, badrum, gästwc samt en stor möblerbar hall. Detta hem bjuder på all tidsenlig charm och tre rum i fil, sällskapsrummet, köket och biblioteket med stora fönster för fint ljusinsläpp. Den privata delen mot gård med tre sovrum varav ett med balkong. Representativ fastighet med byggnadsår 1897 med mycket attraktivt läge på Östermalm med bra kommunikationer och närhet till Djurgården, Gärdet, Fältöversten och city såväl som till attraktiva förskolor och skolor.
Pris: 19.900.000 kr Avgift: 7.518 kr/mån. Östermalmsgatan 75, 1 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 144 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1, Hiss finns Avgift: 7.518 kr/mån. inkl Värme, Vatten,balkongfond och fiber
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 8.16000 % Byggnadsår: 1897 Förening: Brf Solsidan 3
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Generös, möblerbar hall som öppnar upp mot våningen, skåp för skoförvaring med skiva i Jura kalksten. Hatthylla. På golv fiskbensmönstrad ekparkett vilket går igen i flera rum i våningen. Sober grå-beige färgskala på väggarna. Genom pardörrar öppnas det upp till det generösa sällskapsrummet med höga fönster för fint ljusinsläpp. Magnifik kakelugn, högt i tak, stuckatur och takrosett. På golv ekparkett lagt i ett elegant kvadratiskt mönster. Sällskapsrummet ger gott om utrymme för socialt umgänge. Våningen ligger högt för att vara belägen på en trappa med tre rum i fil, sällskapsrummet, köket och biblioteket, mot Östermalmsgatan. Bibiliotek/sovrum med platsbyggd bokhylla och ekparkett på golv. 

Master bedroom är beläget mot gård. Platsbyggda garderober för god förvaring. Skjutdörrar till en stor walk in closet. På golv ekparkett. Ytterligare två sovrum mot gård varav det ena med balkong. Alla sovrum i sobra färgsättningar. Heltäckningsmatta i en varmgrå nyans i ena rummet. Båda sovrummen har inbyggda garderober.  Mindre hall med tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare) samt torkskåp.

Kök

Från sällskapsrummet nås det platsbyggda köket, i stilren design, med en vacker kakelugn. Höga fönster, djupa fönsternischer, stuckatur och plats för ett större middagssällskap. Bänkskiva Caesarstone Noble Grey. Maskinell utrustning som spis och ugn från Gaggenau. Integrerad kyl/frys från Bosch. Övrig utrustning är fläkt och diskmaskin. På golv fiskbensparkett.

Badrum

Exklusivt badrum med en ljusgrå ton på vägg och grå kommod med  skiva i grå Jura kalksten. På golv matchande grå Jura granitkomposit. Inbyggt badkar från Duravit med front i samma material som golvet för en enhetlig design. Dusch med duschdörrar. WC. I hall gästwc. 

Övrigt

Lägenheten är registrerad som 143 kvm i föreningens register men uppmätt till 144 kvm enligt rådande standard och disponerar ett källarförråd. Avgiften är 7 438,75 kr per månad vilket gör 89 265 kr per år. Under första kvartalet tar föreningen ut en avgift om 317,33 kr per månad till en balkongfond. Det gör utslaget per år 7 518 kr per månad se fakta men månadsavgift för första kvartalet är 7 756, 08 kr och resterande månader 7 438, 75 kr. 

Driftskostnad

16.606 kr/år, varav
El: 9.106 kr/år
Försäkring: 7.500 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1897
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 20110310
Energiprestanda: 96 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Solsidan 3

Information:

Fastigheten byggdes 1897 och består av 1 flerbostadshus och 1 småhus. Bostadsrättsföreningen Solsidan 3 förvärvade fastigheten 1920. Den upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Gemensamma utrymmen som tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och en gård med möbler. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut se stadgar, enligt SBC om 1 190 kr resp 476 kr. Internetleverantör Stockholms stadsnät. (fiber ingår i månadsavgiften).

Renoveringar:

Se årsredovising för tidgare renoveringar men ett urval av de senaste åren:

2020 Fiber indraget i samtliga lägenheter

2019 Lagning, fasad och friser. Målning, trapphus och gård. Renovering av fönster

2018 Renovering av vägg, tvättstuga, målning av yttertak, stor service/ hiss

2017 Renovering av elkablage, gårdshus

2016-17 Renovering av vattenskada. Renovering av entré och portar samt elcentral

2016 Spolning och inspektion av avloppsstammar

Kommande renoveringar

Inget beslutat men eventuellt spolning av stammar

Se fullständig beskrivning >