Prästgatan 44B, 4+5 tr - SÅLD

3 rum (67 + 11 m2). Högst upp i huset, med ett eftertraktat läge i Gamla Stan och med utsikt som sträcker sig förbi takåsarna över Södermalms många kyrktorn, Laurinska huset och Skinnarviksberget, ligger denna fina och ljusa étagelägenhet. Vackra originaldetaljer som djupa fönsternischer med väggfält. Lägenheten har charm och karaktär och är renoverad till en modern standard. Öppen spis, genomgående fina plankgolv och bra planlösning. Ett utmärkt boende i vacker fastighet med spännande historia, uppförd på 1600-talet.
Pris: 6.700.000 kr Avgift: 1.742 kr/mån. Prästgatan 44B, 4+5 tr Gamla Stan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 1 - 2 sovrum) Boarea: 67 m2 + ej mätvärd yta 11 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4+5, Ej hiss Avgift: 1.742 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Internet, Kabel-TV (Basutbud), El
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 8.9 % Byggnadsår: 1650 Förening: Brf Morpheus 2
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Välkomnande hall med plats för avhängning och sittplats. Klädkammare för ytterligare förvaring. Sällskapsrum med inbyggd garderobsvägg, två djupa nischer och plats för olika möbleringar. Vardagsrum med platsbyggd sittbänk. Stort sovrum en trappa upp med öppen spis. Takfönster som går att låsa i öppet läge för mindre balkongkänsla med vidsträckt vy förbi Gamla Stan över Södermalm. Genomgående vackra plankgolv i furu.

Kök

Rymligt kök med gott om arbetsyta och förvaring. Utrymme för matbord. Luckor i gult/beige. Köket är utrustat med elspis, ugn, fläkt och kyl/frys från AEG. Diskmaskin från Cylinda. Bänk i rostfritt stål och laminat. Stänkskydd i vit mosaik. Fönster ut mot Prästgatan. 

Badrum

Badrum med golv i blå minimosaik och väggar i vitt kakel. Dusch, wc, badrumsskåp, handfat med kommod. Handdukstork (el).

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd. Ej hiss i fastigheten. Avgiften har sänkts med 10 % sedan 1 juli 2020.

I husets källare finns de historiska källarvalven Rostock från 1600-talet, besjungna av Bellman och enligt vissa källor den vinkällare Rostock som omnämns i i Bellmans Epistel nr 45 under 1700-talet. Det finns även ett utrustat kök, gäst-wc och stor hall med avhängning. Dessa lokaler kan fritt disponeras av föreningens medlemmar.

Område
Gamla Stan är unikt att bo på då det bara finns drygt 700 bostadsrätter i hela stadsdelen. Härliga gränder att promenera i med vackra husfasader som hör till 1600-talets historia. De flesta husen är blåmärkta av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär ett boende i en kulturhistorisk synnerligen intressant miljö. 

Driftskostnad

3.600 kr/år, varav
Försäkring: 3.600 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1650
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2011-09-12
Energiprestanda: 165 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Morpheus 2

Information:

Föreningens fastighet Morpheus 2 i Gamla Stan i Stockholm har adresserna Västerlånggatan 45 samt Prästgatan 44A och 44B. Prästgatan 44B och Västerlånggatan 45 utgör samma trapphus. Brf Morphues 2 bildades och förvärvade fastigheten år 1986. Föreningen är en så kallad äkta bostadsrättsförening och äger marken. Föreningen består av 10 bostadsrätter, 4 butiker med hyresrätt samt 1 lokal avsedd att ombildas till bostadslägenhet med bostadsrätt.

Föreningen har en tvättstuga utrustad med en tvättmaskin med centrifug, en torktumlare samt en mangel. Det finns även ett cykelrum.

2016- Fjärrvärme installerades
2008-2009- Samtliga fönster renoverades samt ytterportarna.
2008- Nedre fasaden mot Prästgatan renoverades, ommålning trapphus samt värmekabel installerades på hela taket.
2008- OVK utfördes
2005- Nya takfönster på vindsplan
2002- Gaspannan i huset byttes
1988- Senaste översynen och renoveringen av fasaden mot sydväst. Taket rengjordes och målades.
1971- Totalrenovering inklusive stambyte och byte av elstigare.

Inga större renoveringar är planerade.

Se fullständig beskrivning >