Punschvägen 11 - SÅLD

3 rum (55 m2). Med ett av Storholmens finaste västerlägen finns nu denna unika fastighet med strandtomt, brygga och lång obruten strandlinje med sol hela dagen och kvällen. Fastigheten utgörs av det som kallas Elverket och bebyggdes redan på 1920-talet av Gunnar Kassman (en gång ägare av Villa Kassman). På fastigheten finns tre byggnader varav huvudhuset ligger med vacker utsikt ner mot vattnet. Vidare finns två mindre hus nere vid strandlinjen samt en inmurad uteplats, känd på ön som Punschgrottan. Välplanerad uppvuxen sluttande strandtomt med möjlighet att skapa en fantastisk skärgårdsidyll med kort pendlingsavstånd till såväl Mor Annas brygga på Lidingö som till Ropsten med färja. Magiskt solläge och utsikt över Stora Värtan med Djursholm i bakgrunden. Fastigheten är i behov av upprustning. Det finns avlopp och vatten framdraget till tomtgränsen för inkoppling på stamnätet (sker via VA-samfälligheten).
Pris: 8.000.000 kr Punschvägen 11 Storholmen/Lidingö, Lidingö
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 och arbetskök (varav 2 - 4 sovrum) Boarea: 55 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 1.747 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1940

Beskrivning

Tomten
Fastigheten ligger på en västervänd tomt som sluttar ner mot en obruten strandlinje. Huvudbyggnaden ligger högt med fri utsikt ner mot bryggan och de två stugorna. Plan fin yta utanför huvudbyggnaden ger möjlighet att skapa en vacker uteplats. Uppvuxen tomt med flertalet träd och buskage som över tid kan förädlas och anpassas efter behov och önskemål. Äldre L-formad brygga med gjutna fundament. På den västligaste delen av tomten finns en murad "punschgrotta" som är välkänd i folkmun. 

Byggnader
Huvudbyggnaden (ca 55 kvm) består av det som kallas Elverket, ursprungligen uppförd på 1920-talet. Detta inrymde en gång det elverk som försåg Villa Kassman (Slottet) med elektricitet. Huset inrymmer vardagsrum, sovdel samt kök och matrum samt gäst-wc med handfat. Den charmiga byggnadsstilen finns bevarad i detaljer så som öppan spisar, fönster och övriga byggnadsdetaljer. 

Då byggnaden i detaljplanen är klassad som "värdefull" ur ett kulturhistoriskt perspektiv får inte exteriöra förändringar företas som kan förvanska dess yttre karaktär. 

Vidare finns två stugor placerade nere vid vattnet, 8 kvm respektive 11 kvm. Den ena är äldre och har ett rum samt liten överbyggd förstukvist, den andra är nyare och har uteplats och är uppdelad i två rum. 

Vatten och avlopp
Idag har fastigheten enskilt vatten och avlopp. Via Storholmens VA Samfällighetsförening finns anslutningspunkt vid tomtgränsen för avlopp och vatten. Detta kräver att fastighetsägaren kopplar på och skaffar nödvändig pump samt utför markarbete.  

Storholmen
Storholmen har en lång och intressant historik. Många har hört talas om Villa Kassman eller "slottet" som det kallas i folkmun. Idag finns ca 230 bebyggda fastigheter med såväl sommar- som permanentboende. Öatmosfären är påtaglig och det finns bland annat flera badplatser och restaurangen Storholmen Sjökrog.

Transport
Storholmen nås via pendelbåt (SL, linje 80) som går från Ropsten och stannar i Sticklinge samt på Mor Annas brygga (på Lidingö). Med egen båt finns i princip inga begränsningar i hur man kan ta sig till fastigheten. Vid Mor Annas brygga har man som fastighetsägare båtplats och bilplats (kostnad ca 4.000kr/år). 

Försäljning med friskrivning
Fastighetens ägare har aldrig nyttjat eller bott på fastigheten. Därför säljs den med total friskrivning enligt 4 kap. § 19 JB vad gäller såväl rådighets- som verkliga fel. Genomgående föreligger ett renoveringsbehov. Köparen uppmanas att undersöka fastigheten.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 plans fritidshus
Byggnadsår: 1940
Grundläggn: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet: STORHOLMEN 1:352

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 5.155.000 kr
Tomtareal: 1.747 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt/Enskilt sommarv.. Enskilt avlopp.
Servitut etc.
GA1 Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ LIDINGÖ GA:22
GA2 Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ STORHOLMEN GA:2
GA3 Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ STORHOLMEN GA:3
samfallighet_1 Samfällighet LIDINGÖ STORHOLMEN S:1

Se fullständig beskrivning >