Rådmansgatan 8, 1tr

2 rum (80 m2). *Möjlig 3 rok* På en av Östermalms mest attraktiva adresser finns denna ljusa, magnifika sekelskiftesvåning med balkong. Våningen har fantastiska attribut, mycket charm och moderna lösningar. Charm så som cirka 3,30 meter i takhöjd, vackra golv av fiskbensparkett, stora spröjsade fönster med fönsterspeglar, pardörrar, taklister och höga golvsocklar. Moderna lösningar så som stilfullt kök från Tibrokök och helkaklat badrum. Vardagsrum med två härliga fönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp och plats för större soffgrupp och matplats. Kök med mycket arbetsytor och plats för matplats för 2-4 personer. Rymligt sovrum perfekt beläget mot stillsam innergård med mycket förvaring och plats för stor dubbelsäng samt annan möblering. Badrum med tvättmaskin. Hiss finns i huset. Våningen är belägen i mycket vacker fastighet från 1897 med direkt närhet till Humlegårdsparken och Lill-Jansskogens grönska men även Karlavägen och Stureplans breda utbud. Fastigheten är ritad av arkitekt Oscar Holm.
Pris: 8.490.000 kr Senaste bud: 8.490.000 kr Avgift: 4.497 kr/mån. Rådmansgatan 8, 1tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 2 rum och kök (varav 1 sovrum) Boarea: 80 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Avgift: 4.497 kr/mån. inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) och balkongavgift
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 7.38 % Byggnadsår: 1897 Förening: Brf Glansisen

Interiör

Välkomnande hall med gott om förvaring och anslutning till alla rum. Vardagsrum med två stora fönster som bidrar till ett härligt ljusinsläpp och plats för större soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet når man våningens stilfulla kök från Tibrokök med gott om arbetsyta, förvaring, massiv sten av carraramarmor samt matplats för 2-4 personer. Härligt sovrum med plats för större dubbelsäng, annan möblering och mycket förvaring. Utgång till balkong från sovrummet. Badrum med tvättmaskin. Genomgående magnifik takhöjd, vackra sekelskiftesdetaljer och moderna lösningar. 

Kök

Vitt och mycket stilfullt kök från Tibrokök med mycket arbetsytor och förvaring i underskåp samt överskåp. Bänkskiva och stänkskiva i massiv carramarmor och blandare i rostfritt stål. Köket är utrustat med varmluftsugn, spishäll, integrerad fläkt och diskmaskin samt kyl/frys (samtliga vitvaror från Miele). Matplats för 2-4 personer. Två stora fönster som bidrar till ett härligt ljusinsläpp

Badrum

Fräscht kaklat badrum med dusch bakom glasväggar, handfat med förvaring nedan samt spegelskåp med belysning ovan. Båda blandare i rostfritt, tvättmaskin från Bosch, wc och handdukstork.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar två förråd, ett i källaren och ett på vinden. 
Balkong från 2017 och kök från 2018. 

Driftskostnad

4.338 kr/år, varav
El: 3.000 kr/år
Försäkring: 1.338 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1897
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-06-11
Energiprestanda: 185 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Glansisen

Information:

Brf Glansisen, som klassas som en äkta förening, förvärvade fastigheten 1984. Totalt upplåts 15 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Marken innehas med äganderätt (dvs ej tomträtt). Comhem levererar kabel-TV till fastigheten och basutbudet ingår i avgiften. Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga i källaren, innergård med utemöbler och grill samt cykelställ.
Föreningen planerar att renovera trapphus och källare och av den anledningen kommer man sannolikt behöva höja avgiften något.
Föreningen har krav på att den som förvärvar en bostadsrätt i föreningen även bosätter sig i den.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen samt en pantsättningsavgift.

Renoveringar
2020 Byte galvade kallvattenrör i källaren till kopparrör
2020 Byte stamventiler i källaren för värmesystemet samt för kallvatten
2019 Renovering av balkongerna 09:2, 12:3, 15:4
2019 Energideklaration
2019 OVK
2018 Målning fönster mot gården
2013 Renovering av innergård
2009 Målning av fönster mot gatan
2004 Stambyte
1998 Byte av tak

Se fullständig beskrivning >