Riddargatan 39, 2 tr

7 rum (279 m2). En ljus hörnvåning med ett exklusivt läge i hörnan av Riddargatan och Grev Magnigatan med utsikt ner mot Strandvägen och Nybroviken. Välkomnande möblerbar hall med utgång till balkong mot gården, öppen spis och en gästwc. Ljusa sällskapsrum i fil mot Grev Magnigatan med en generös takhöjd och balkonger. Välbevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, djupa fönsternischer, takrosetter, klassisk stuckatur och vackra parkettgolv. Ett modernt och ljust kök mot den vackra gården i direkt anslutning till den generösa matsalen. Fyra sovrum varav master bedroom med en walk in closet, två badrum och en tvättstuga. Ett synnerligen eftertraktat läge i mycket representativ och välskött fastighet uppförd sent 1800-tal.
Pris: på förfrågan Avgift: 8.456 kr/mån. Riddargatan 39, 2 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök (varav 4 sovrum) Boarea: 279 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2 av 5 , Hiss finns Avgift: 8.456 kr/mån. inkl värme, vatten, fiber
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 10.0399 % Byggnadsår: 1878 Förening: Brf Styrmannen 28

Interiör

Vacker entré med säkerhetsdörr och platsbyggd avhänging. Välkomnande möblerbar hall med utgång till balkong mot den välskötta gården, en marmorinfattad öppen spis, en gäst wc i anslutning samt en separat klädkammare.
Ett vackert hörnrum med fransk balkong och utsikt ner mot Strandvägen och Nybroviken. Ytterligare rum i fil mot Grev Magnigatan varav två med burspråk och ett med utgång till balkong. En generös matsal med plats för ett stort antal gäster och i direkt anslutning till det ljusa och moderna köket. Den privata delen av våningen med fyra sovrum, varav master bedroom med badrum ensuite, en kakelugn samt en walk in closet som även utgör ett safety room med säkerhetsdörr och larmuppkoppling. Två badrum och en separat tvättstuga. Gott om förvaring i garderober i hallen utanför sovrummen samt en separat köksingång med säkerhetsdörr.

Kök

Ett modernt Bulthaupkök med vita luckor och arbetsbänk i rostfritt med nedsänkt ho och med en Bulthaup glasvägg bakom. Induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, fläkt, vinkyl, espressomaskin, integrerad diskmaskin samt kyl och frys (samtliga från Miele). Köksö i vitt med skiva i corian. Gott om förvaring i över- och underskåp samt i köksön.

Badrum

Badrum ensuite med master bedroom med gotländsk kalksten på golv, väggar och bänk. Två nedsänkta handfat med lådor under för förvaring och med speglar ovan med belysning. Ytterligare förvaring i form av platsbyggt skåp. Avskild dusch med hand- och takdusch samt avskild vägghängd wc. Handdukstork, golvvärme och spotlights i tak. 

Ett andra badrum med ljust klinker på golv och vitt kakel på väggar. Dusch bakom skjutdörrar i glas med hand- och takdusch. Kommod med två nedsänkta handfat i stenskiva med lådor för förvaring under samt spegelskåp ovanför. Vägghängd wc. Handdukstork, golvvärme och spotlights i tak. 

Gäst wc med mönstrat kakel på väggar och golv. Designat handfat, vägghängd wc och platsbyggd hylla med infälld belysning.  

Separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare (Miele), väggmonterad torkställning och med arbetsbänk och skåp ovanför för förvaring.  

Övrigt

Säkerhetsdörrar vid entré, köksingång samt in till safety room/walk in closet.
Larm finns inkopplat.
Ägaren till våningen disponerar ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Driftskostnad

25.720 kr/år, varav
El: 22.000 kr/år
Försäkring: 3.720 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1878
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-02-24
Energiprestanda: 168 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Styrmannen 28

Information:

Bostadsrättsföreningen Styrmannen 28 är en äkta förening som består av 17 bostadslägenheter och två lokaler som upplåts med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1878 och föreningen förvärvade huset 1981. Till medlemmarnas förfogande finns cykelrum samt tvättstuga i källaren. Kabel TV och internetanslutning via fiber och Ownit (obligatorisk avgift för fiber tas ut tillsammans med månadsavgiften). Uppvärmning genom fjärrvärme.
Föreningen accepterar inte juridisk person. Trevlig innergård med planteringar.
Man har arbetat med ett succesivt stambyte av de gamla stammarna i fastigheten och ca 80-90% är bytta.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av säljaren samt en pantsättningsavgift.
Större renoveringar och löpande underhåll är utfört.

 

Se fullständig beskrivning >