Riddargatan 45, 1tr

7 rum (230 m2). Med bästa läge och vacker utsikt ned mot Strandvägens allé ligger denna fantastiska hörnvåning om 230 kvm med fyra rum mot Torstenssonsgatan. Generösa och vackra sällskapsrum med vissa bevarade originaldetaljer såsom stjärnparkett och kakelugn samt takhöjd om 3,42 m. Våningen har balkong, en praktfull öppen spis samt en kakelugn, upp till fyra bra sovrum samt kök med matplats. Idag finns två badrum samt gästtoalett. Ett visst uppfräschningsbehov föreligger. Garage finns i huset, f.n. kö. Centralt läge med några minuters promenadavstånd till Djurgården. Unik möjlighet att skapa ett drömboende i ett mycket eftertraktat läge i representativ sekelskiftesfastighet med byggår 1895.
Pris: på förfrågan Avgift: 7.513 kr/mån. Riddargatan 45, 1tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 7 kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 230 m2 (Fastighetsregistret) Våning: 1 av 5 , Hiss finns Avgift: 7.513 kr/mån. inkl inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 8.40619 Byggnadsår: 1895 Förening: Brf Kasernen 15

Planlösning

Stor och centralt placerad entré och hall med plats för möblemang och avhängning. I hallen finns en gästtoalett, utgång till en balkong mot gården samt ett inbyggt vitrinskåp. Kalkstensgolv i inre hallen, i övrigt stavparkett. Hallen öppnar upp mot två sällskapsrum samt en passage till köket. Sällskapsrummet i hörnet Torstenssonsgatan/Riddargatan är en sal med runda hörn och tre stora fönster med vacker utsikt mot Strandvägsallén. Hörnrummet har takrosett och pampig kakelugn och ligger i fil med vardagsrummet som även det har tre blyinfattade fönster mot Torstenssonsgatan. Vardagsrummet har öppen spis och stjärnparkett. Pardörrar förenar vardagsrummet med den ståtliga matsalen som har två fönster mot samma gata. I alla representationsrum finns fina detaljer såsom fönsternischer, fönsterbrädor av marmor, vackra parkettgolv och elementskydd. Tre bra sovrum varav ett mot Torstenssonsgatan och två mot gården. Två badrum, varav ett med renoveringsbehov, samt en tidigare toalett där det idag står en tvättmaskin. Praktiskt och trivsamt kök med matplats. Mellan köket och hallen ligger trapphuset till den tidigare köksingången med fönster integrerad i våningen, detta rum kan med fördel användas som sovrum. Centralt placerad ligger en serveringsgång med serveringsskåp. Generös takhöjd och många höga fönster ger ett härligt ljusflöde i hela våningen.

Kök
Stort kök med släta luckor i vitt, bänkskiva i rostfritt, vitt kakel ovan arbetsytor och laminatgolv. Köket är utrustat med kyl/frys (Samsung), spis och ugn, fläkt och diskmaskin. Fönster mot innergården. 

Badrum
Två helkaklade badrum, varav ett med badkar och renoveringsbehov och ett annat med dusch. 

Övrigt
Våningen har ett attraktivt läge vid Strandvägen med direkt närhet till Nybroplan och Djurgården. Utmärkta kommunikationer såsom spårvagn, bussar och skärgårdsbåtar. 6 garageplatser i huset, fördelas enligt väntelista.

Driftskostnad

9.300 kr/år, varav
El: 4.800 kr/år
Försäkring: 4.500 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1895
Uppvärmning: Bergvärme kombinerat med fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-09-03
Energiprestanda: 131 kWh/m2 (Atemp) och år
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: kv Kasernen 15

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Kasernen 15

Information:

Kasernen 15 är en äkta bostadsrättsförening från 1988. Kasernen 15 upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt och 1 stor lägenhet med hyresrätt som ger goda inkomster till föreningen. Det finns 6 st parkeringsplatser i huset, för närvarande kö. Lägenheten disponerar två förråd i källarplan. Till medlemmarnas förfogande finns gemensam bastu, cykelrum och tvättstuga. Tomten ägs av föreningen. Föreningen tar ut överlåtelseavgift på 1100 kr och pantsättningsavgift på 440 kr.

Utfört underhåll

2017 Tegelplattorna på gården högtrycksspolade och fogarna rensade samt ifyllda med nytt material

2016 Installation av ett nytt brandlarmssystem och optiskt fibernät

2016 Läckage i garagetaket åtgårdat

2015 Bergvärme installerat

2013 Renovering och målning av fönster

2011/2012 Renovering av trapphus. Bättringsmålas vid behov

2011/2012 Renovering av tak och balkonger

2010 Byte av el-stigare

VA-stammar undersökes och åtgärdas partiellt, dvs när behov uppstår. OVK-godkännande föreligger ej. Översyn och åtgärder av bl a alla fläktar i köken är under planering.

Se fullständing beskrivning >