Riddargatan 49, 2 tr - SÅLD

5 rum (148 m2). På Riddargatan invid Strandvägen ligger den här vackra sekelskiftesvåningen med bevarade originaldetaljer och tre rum i fil mot Riddargatan. Den har varit i familjens ägo i nästan 40 år och karaktäriseras av högt i tak, fina snickerier, blyinfattade glasparter och balkong mot gård. Våningen disponerar totalt 5 rum, kök, badrum samt gästwc. Detta hem bjuder på all tidsenlig charm och i huset finns andra lägenheter som har ändrat planlösningen med sovrum och kök anpassat för en större familjs behov. Representativ fastighet med byggnadsår 1890-93 och arkitekter G Boheman, H Eriksson och R Lindquist. Mycket attraktiv belägen på Östermalm nära Djurgårdsbron i välskött förening.
Pris: 19.000.000 kr Avgift: 4.365 kr/mån. Riddargatan 49, 2 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 2 sovrum) Boarea: 148 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2, Hiss finns Avgift: 4.365 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud), bredband
Upplåtelseform: Andel i bostadsförening - Lägenhet Andelstal: 7.87 (7.9) % Byggnadsår: 1893 Förening: Bostadsföreningen no:11 kvarteret Lägret u.p.a
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Elegant entré som öppnar upp mot en generös hall, kapprum och gästwc vid hallen. Fönster med blyinfattat glasparti och säkerhetsdörr i hall. På golv ekparkett i vackert mönster som är genomgående i sällskapsrum och sovrum. Genom hallen nås de tre rummen i fil mot Riddargatan. Det mittersta rummet är ett magnifikt sällskapsrum med fin stuckatur och höga fönster vilket ger en härlig atmosfär. I rummet plats för flera sittgrupper och gott om utrymme för socialt umgänge. Fönsterbänkskivor i marmor i alla rummen samt i hall och kök.

Tidsenliga snickerier och pardörrar till intilliggande rum varav det ena används idag som arbetsrum/ bibliotek men kan även användas som sovrum. Det tredje rummet i fil nyttjas som master bedroom och båda dessa rum karaktäriseras av högt i tak och stuckatur.

Från hallen nås matsalen vilken har ett vackert blyinfattat fönsterparti och dörrar till balkong mot gård. Andra lägenheter i huset med likvärdig planlösning har flyttat köket hit och gjort sovrum där köket nu är.

Lägenheten är registrerad som 149.6 kvm i föreningens register.

Kök

Serveringsgång med höga och djupa skåp för god förvaring leder in till kök mot gård. Kök som gjordes om i samband med inflyttningen av Gecco samt senare i samband med stamrenoveringen. Maskinell utrustning från Gaggenau som spis, fläkt och ugn. Övrig utrustning kyl och diskmaskin. I köket finns även ett kryddskåp och ett serveringsskåp. Plats för matbord vid fönstret, bänkskiva i marmor och utsikt mot gård. Intill kök jungfrukammare med arbetsbänk, tvättmaskin (Miele), frysskåp och garderob för förvaring av linne. Golv av ekparkett i kök och serveringsgång.

Badrum

Till den privata delen hör badrummet som är beläget mellan master bedroom och serveringsgången. Kakel på vägg och klinker på golv. Badkar, renoveringsbehov föreligger, handfat och wc. Gästwc intill hall.

 

Driftskostnad

12.650 kr/år, varav
El: 9.000 kr/år
Försäkring: 3.650 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1893
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2008-11-27
Energiprestanda: 165 kWh/m2 (Atemp) och år
Ventilation: Självdrag

Förening

Namn: Bostadsföreningen no:11 kvarteret Lägret u.p.a

Information:

Bostadsföreningen nr 11 kv Lägret upa förvärvade fastigheten 1920 och fastigheten färdigställdes 1893 enligt föreningens information. Den upplåter 18 lägenheter med andel i bostadsförening. Föreningen accepterar inte juridisk person. Tvättstuga i källaren och gemensam gård med cykelförvaring under tak. Kabel-Tv via Comhem (grundutbud) och bredband från Stockholms Stadsnät om 1000 mb. Energideklaration utförd 2008-11-27.

Fastighetens byggnadsår är 1890-93, och arkitekter G Boheman, H Eriksson och R Lindquist. Byggherre var först M G Kulle och senare N Andersson, byggmästare JR Edblom. 1938 blev det bad och centralvärme i huset. Entrén har marmorgolv, hög panel med fyllningar, profilerad taklist, kassettak och trapphus med kalkstenstrappor. Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd. Avgiften betalas kvartalsvis.

Renoveringar
Fasad, tak, värmeanläggning och elcentral som stammar har renoverats
Stambyte 1998 i fastigheten samt de vertikala rören i källaren (gatuhuset) och i tvättstugan.  Slamspolning har gjorts av samtliga avlopp i lägenheter och källare
2019 Källare alla horisontella rör
2019-20 Alla rökkanaler har renoverats

Övriga renoveringar
Ytterporten har försetts med automatisk dörröppnare
Belysningen har förbättrats i entré och på gården
Ny dörr, förbättrad värme i tvättstugan och källaren (gårdshuset)
Besiktning av rökkanaler

Planerade renoveringar
2020-21 Fönster mot innergården målas, fönster mot gatan har tidigare renoverats.
2023 Måla taket samt eventuellt uppsnyggning av gården.

Se fullständig beskrivning >