Riddargatan 70 A, ö.g. 3 tr

3 rum (74 m2). Med ett av Stockholms mest exklusiva lägen ligger denna ljusa lägenhet i två etage invid Strandvägen och Djurgården. Väldisponerat boende med högt i tak och genomgående hög standard. Välkomnande hall med kök och sällskapsrum samt gästtoalett på entréplan. Vacker trappa till det övre planet med sällskapsdel, stor balkong i sydost och sovrum med heltäckande matta. Badrum med dusch och tvättpelare. Moderna inslag och klassiska färgval har blandats med vackra detaljer såsom höga bröstningar vackra trycken och spanjoletter. Ett mycket bra läge på Östermalm med direkt närhet till Djurgården. Representativ fastighet med fin gård från 1895-96 ritad av arkitekt Oskar Holm.
Pris: 9.500.000 kr Avgift: 1.516 kr/mån. Riddargatan 70 A, ö.g. 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 1 - 2 sovrum) Boarea: 74 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 , Ej hiss Avgift: 1.516 kr/mån. inkl Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 0.0417 Förening: Brf Sergeanten 4

Interiör

Välkomnande hall med kök och sällskapsrum samt gästtoalett på entréplan. Sällskapsrummet har en platsbyggd bokhylla, samt två höga dubbla fönster. Vacker trappa med matta och mässingsbeslag leder upp till det övre planet. Under trappan finns praktisk och smakfull platsbyggd förvaring. Entréplan har genomgående vackra trägolv i original.
På det övre planet finns en sällskapsdel med stor balkong i sydost samt en fungerande kakelugn. Vacker och generös platsbyggd förvaring. Sovrum i anslutning till sällskapsrum med vacker skjutdörr och platsbyggd förvaring. Rummen på ovanvåningen har en enhetlig heltäckande matta. Badrum med dusch, tvättpelare och bra förvaring. Moderna inslag, kvalitet och klassiska färgval har blandats med vackra detaljer såsom höga lister, spegeldörrar samt fina elementskydd. Boendet är genomgående i fint skick. 

Kök

Stilrent ljust kök från HTH (2014). Arbetsbänk och stänkskydd i komposit. Integrerad kyl och frys samt diskmaskin (Siemens). Spis (Electrolux) Kolfiberfläkt (Siemens). Städskåp.
Matplats med platsbyggda sittplatser. 

Badrum

Badrum i klassisk design kaklat i vitt samt klinkers på golvet. Duschdel med glasvägg. Vit kommod med marmorskiva och dubbla handfat. Toalett. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Miele). Golvvärme (el). Spotlights i taket.

Gästtoalett med toalett och handfat. Tapetserad med klinkergolv.

Övrigt

Stort förråd i källaren.

Driftskostnad

31.200 kr/år, varav
El: 22.000 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år
Övrigt: 3.200 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Uppvärmning: Direktverkande el
Energideklaration: Ej utförd
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Sergeanten 4

Information:

Brf Sergeanten 4 förvärvade fastigheten 1995 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter idag 16 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Juridisk person accepteras ej. Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga/barnvagnsrum i entréplan med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Fiber indraget och internet och kabel-tv finns i fastigheten via Ownit. På gården finns öppet cykelskjul, trivsam sittgrupp och planteringar. Medlemmarna disponerar även en samlingslokal med pingisbord. Huset uppfördes 1895-1896 och ritades av arkitekt Oskar Holm. 

RENOVERINGAR
1995 Byte av elstigare
2005 Större underhåll i samband med ombyggnad av vind till lägenheter
2009 Ombyggnationer av föreningens lokaler
2010 Byte av elstigare
2015 Installation bredbandsfiber, målning av trapp- och gårdshus samt reparation av hiss. OVK. 
2016 Reparation av hiss
2018 Reparation av gårdsmur, reparation av hiss 
2019 Vildvin borttaget från fasad på gården, förbättrat brandskydd

KOMMANDE RENOVERINGAR
2020 Målning och renovering av fönster mot gården
Byte/renovering av vatten- och avloppstammar

Se fullständig beskrivning >