Rörstrandsgatan 13 - SÅLD

5 rum (138 + 15 m2). På Rörstrandsgatan finns detta exklusiva penthouse med takterass i syd och syd/västläge med fantastisk utsikt över himmel och Birkastans takåsar. Etagevåning med det nedre planet i 20-talsklassicism och nyrenoverat med eleganta materialval. Sällskapsrum med balkong mot Rörstrandsgatan och öppen spis. Magnifikt platsbyggt kök i öppen planlösning med kalksten från Kinnekulle. Genom skjutdörrar nås matsalen med inbyggd bokhylla och fina snickerier. Planet omfattar även ett grovkök och badrum i carraramarmor. Möblerbar hall med trappa som leder upp till det övre planet med härligt ljusinsläpp från takterrass om 12 kvm. Här sällskapsrum och arbetsplats samt två sovrum och walk in closet. Badrum med carraramarmor. Takfönster och härlig vindskaraktär samt vattenburen golvvärme på detta plan. Fastighet från 1926-27 ritad av arkitekt Gumpel & Bengtsson med låg avgift i välskött förening. Perfekt läge med närhet till Birkastans utbud av caféer och restauranger. Endast privata visningar.
Pris: 19.000.000 kr Avgift: 2.227 kr/mån. Rörstrandsgatan 13 Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 2 - 3 sovrum) Boarea: 138 m2 + ej mätvärd yta 15 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5, Hiss finns Avgift: 2.227 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), internet och ved.
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 8.91 % Byggnadsår: 1926-27 Förening: Brf Terrakottan 10
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Yttre hall med kolmårdsmarmor på golv och snickerier målade i sobert grått som platsbyggd bänk och elementskydd. Garderob för klädförvaring intill. Den yttre hallen öppnar upp till en inre möblerbar hall och hela våningen går i samma grå färgskala för enhetlig design och är penselmålat. På golv i det nedre våningsplanet ekparkett vilket är hårdvaxat och i en elegant kombination med väggarnas kalkgrå färg. Hallen öppnar upp till sällskapsrummet med fönster och balkong mot Rörstrandsgatan. Sällskapsrummet har öppen spis med spishylla i marmor och här ges utrymme för stora sociala sammankomster. Genom skjutdörrar och i fil nås matsalen/ biblioteket med platsbyggd bokhylla i grått med mässingsbeslag och med härlig atmosfär.

Trappa med handräcke av ren och i stål som leder upp till det övre planet och här nås man av ett fint ljusinsläpp. Takterrass i rakt söderläge från utgången men sittgruppen i västerläge för att här kunna åtnjuta kvällssolen. Här fantastisk utsikt över himmel och Birkastans takåsar. Klinker på golv och fördragen el och eluttag för att kunna sätta en elstyrd markis. Inbyggd belysning i vägg. Det övre planet har valnötsgolv från Kährs och hela övervåningen med vattenburen värme. Master bedroom med charmig vindskaraktär och intill en walk in closet med platsbyggd inredning. Ytterligare ett sovrum intill.

Kök

Nyrenoverat kök i öppen planlösning med sällskapsrummet och med platsbyggd skåpsinredning i massiv ek och köksö i kalksten från Kinnekulle. Blandare i mässing från Primy och vinkylskåp. Maskinell utrustning som ugn och mikrovågsugn från Bosch, integrerad kyl och frys från Miele samt diskmaskin från Siemens. Fläkt från Fjäråskupan. Intill köket finns ett nygjort grovkök/tvättrum med skåpsinredning i grått och kolmårdsmarmor på golv. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Badrum

Det nedre badrummet har carraramarmor på golv och med vattenburen värme. Duravit handfat och bänkskiva i marmor, Duravit vägghängd wc, dusch med glasparti samt blandare från Dornbracht i badrummet.

På det övre planet finns ett  exklusivt badrum med carraramarmor på golv och med vattenburen värme. Dubbla handfat och bänkskiva i carraramarmor, blandare och stilren handdukshängare från Dornbracht. På vägg carraramarmor och inbyggt badkar från Hoesch. Dusch med glasparti. Vägghängd wc från Duravit. Detaljer som handduksknoppar och tolaettpappershållare i båda badrummen är från Dornbracht. 

Driftskostnad

7.421 kr/år, varav
El: 4.414 kr/år
Försäkring: 3.007 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1926-27
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 20191128
Energiprestanda: 162 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Terrakottan 10

Information:

Fastigheten Terrakottan 10, består av lokaler till en yta om 225 kvm och bostäder till en yta om 1549 kvm. I fastigheten finns 3 lokaler och 16 bostäder. Byggnadsår 1926-27 och ritad av arkitekt Gumpel & Bengtsson, byggherre Rörstrand Ab och byggmästare M Gumpel. Föreningen bildades 1985 och är en äkta förening samt äger marken. Avgiften betalas kvartalsvis. Föreningen debiterar 2.5% av prisbasbeloppet vid överlåtelse av lägenhet. Avgiften för namnskyltar är 2500 kr. Pantsättningsavgift 0 kr. Internet om 1000/1000 Mbps. Tvättstuga finns i källarplanet. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar:

Löpande har skett partiella stambyten

2019 Balkongrenovering mot Rörstrandsgatan och energideklaration

2018 Uppföljning och kartläggnig av OVK-kanaler

2016 Byte av termostater och spindlar till elementen

2014 Ersatt innefönster med energibesparande fönster som även är ljuddämpande

2012 Renovering av hiss, byte av motor och installation av ny elektronik  samt renovering av hisskorg

2011 Fastigheten ansluten till både Skanova och Stokab som ger anslutning till Internet med fiber. Nytt fastighetsnät samt avtal med Telia om gruppanslutning av alla lägenheter för data, telefoni och TV

2010 Renovering av fönster och trapphus

2009 Fjärrvärmecentral uppgraderad, nytt tak och installation av säkerhetsdörrar

2008 Byte av elstigare, renovering av befintliga balkonger mot bakgården och installation av nya balkonger

2005 Ventilation och rökkanaler, renoverade och provtryckta

Kommande renoveringar:

Det har inte tagits några beslut men planer finns på en eventuell uppsnyggning av trapphus och gården

Se fullständig beskrivning >